Τι διαβάζουμε στις διακοπές των Χριστουγέννων;

Επιτέλους πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Θα έχουμε περισσότερο χρόνο για ξεκούραση και ηρεμία! Και τι πιο χαλαρωτικό και χουχουλιάρικο από μια κούπα ζεστή σοκολάτα  στην αγαπημένη μας πολυθρόνα, παρέα με ένα καλό βιβλίο. Το Familives λοιπόν σας προτείνει κάποιους τίτλους που μας άρεσαν ιδιαίτερα.

Για μεγάλους

Εκδόσεις Διόπτρα

 Το Κλαμπ των Χριστουγέννων

Η Χάνα και ο Φιν περνούν μαζί τα Χριστούγεννα από τότε που γνωρίστηκαν στο κολέγιο. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν πουθενά αλλού να πάνε, αφού οι γονείς της Χάνα πέθαναν και τον Φιν τον αποκήρυξε ο πατέρας του, όταν αποκάλυψε στην οικογένειά του ότι είναι γκέι. Όταν οι δύο φίλοι ξεκίνησαν την ενήλικη ζωή τους στη Νέα Υόρκη, πρόσθεσαν στην παρέα τη στιλάτη Πρία και τον μυστηριώδη Θίο, δημιουργώντας έτσι μια δική τους οικογένεια και απολαμβάνοντας την αίσθηση του ανήκειν που πάντα λαχταρούσαν. Όμως αυτά τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι τα τελευταία που γιορτάζουν όλοι μαζί, γιατί ο Φιν ανακοινώνει ότι μετακομίζει στο Λος Άντζελες. Η Χάνα φοβάται μήπως χάσει την οικογένεια που έχει φτιάξει και δεν χαίρεται ακόμη κι όταν το αγόρι της, ο Ντέιβιντ, της προτείνει να δουν πιο σοβαρά τη σχέση τους. Ο Φιν από την άλλη παλεύει με τα ανέκφραστα συναισθήματά του για τον Θίο. Άραγε είναι απαραίτητο να χωρίζεις από τους φίλους που αγαπάς επειδή μεγαλώνεις; Αυτά τα Χριστούγεννα οι αλλαγές που φοβούνται οι φίλοι μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται...

Ο Πολωνός

Ο Πολωνός είναι η ιστορία του Βίτολντ Βαλτσικιέβιτς, ενός εβδομηντάρη Πολωνού πιανίστα που ερωτεύεται την Μπεατρίθ, μια κατά πολύ νεότερή του γυναίκα, κομψή σύζυγο τραπεζίτη και προστάτιδα των τεχνών, που βοηθάει στην οργάνωση ενός ρεσιτάλ του στη Βαρκελώνη. Η Μπεατρίθ δεν εντυπωσιάζεται αρχικά από τον Βίτολντ, αλλά η πολιορκία του είναι τόσο επίμονη, που αναπόφευκτα παρασύρεται στον κόσμο του καλλιτέχνη. Καθώς της στέλνει γράμματα, της κάνει αμέτρητες προτάσεις για ταξίδια, έρχεται ακόμα και για επίσκεψη στο εξοχικό του συζύγου της στη Μαγιόρκα, η απίθανη σχέση τους ανθίζει. Στην αρχή, αυτό φαίνεται να γίνεται με τους δικούς της όρους, όμως το παιχνίδι εξουσίας που παίζουν μεταξύ τους είναι πολύ πιο περίπλοκο. Η Μπεατρίθ περιορίζει το πάθος τους ελέγχοντας τα συναισθήματά της; Ή ο Βίτολντ προσπαθεί να της επιβάλει το δικό του όνειρο για αγάπη;

Εκδόσεις Μίνωας

Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν ξαναχτυπά

Η Φίνλεϊ επιστρέφει! Και παρότι η ζωή της δεν έχει αλλάξει και πολύ, το καλό είναι πως έχει πάντα στο πλευρό της την νταντά και φίλη της, Βέρο, και ότι το μόνο πτώμα με το οποίο αναγκάστηκε να ασχοληθεί τελευταία είναι το νεκρό χρυσόψαρο της κόρης της. Όταν όμως ανακαλύπτει πως κάποιος θέλει να εξαφανίσει τον πρώην άντρα της —διά παντός—, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τον σώσει.

Εντωμεταξύ ο ντετέκτιβ Νικ Άντονι δείχνει αποφασισμένος να ξαναμπεί στη ζωή της. Ναι, μπορεί να είναι ένας πολύ γοητευτικός άντρας, αλλά προτεραιότητα της Φίνλεϊ είναι να προστατεύσει την οικογένειά της. Κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραβιά­σει μερικούς κανόνες…

Ήρεμοι γονείς

Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί: «Μα τι δεν πάει καλά με εμένα; Γιατί δεν μπορώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου και να φέρομαι ήρεμα;». Πολλοί γονείς θα ήθελαν να ακολουθήσουν έναν πιο ήπιο και θετικό τρόπο άσκησης του γονικού τους ρόλου, όμως τα συναισθήματα και το καθημερινό στρες στέκονται εμπόδιο.

Η επιτυχημένη συγγραφέας Σάρα Όκγουελ-Σμιθ αποδεικνύει ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε ήρεμοι γονείς. Με βάση την πολυετή εμπειρία της, παρέχει χρήσιμα στοιχεία από έρευνες, συμβουλές και πρακτικές ασκήσεις που θα σας κατευθύνουν σωστά προς μια πιο ήρεμη γονική συμπεριφορά.
Ένας πολύτιμος οδηγός για όλη την οικογένεια όπου εξηγούνται ζητήματα όπως:
• Τι πυροδοτεί τον θυμό και το άγχος σας και πώς να συμφιλιωθείτε με τη δική σας παιδική ηλικία.
• Γιατί πρέπει να αποδεχτείτε τις αδυναμίες σας και να διώξετε την ενοχή, καθώς σας εμποδίζει από το να γίνετε καλύτεροι γονείς.
• Ποιο είναι το ψυχικό φορτίο της γονικής ευθύνης – γιατί πρέπει να κατανοήσετε την πίεση και να τη μοιράζεστε περισσότερο.
• Γιατί δεν πρέπει να έχετε ως στόχο να εκμεταλλευτείτε την κάθε στιγμή, πώς να εξισορροπήσετε τη δουλειά και τον χρόνο με την οικογένειά σας.
• Πώς να αντιμετωπίζετε με σύνεση και ηρεμία τις μεταβατικές περιόδους της ζωής.
• Ποια είναι τα τέσσερα «πρέπει» για να είστε πιο ήρεμοι γονείς και πώς να μην παρασύρεστε σε εκρήξεις θυμού.

Εκδόσεις Πατάκης

Η βιβλιοθήκη των κρυφών ονείρων

Πέντε άνθρωποι, πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, περνούν το κατώφλι μιας μικρής βιβλιοθήκης στην καρδιά του Τόκιο. Όλοι βρίσκονται σ’ ένα σταυροδρόμι της ζωής τους. Μια νεαρή πωλήτρια σε πολυκατάστημα που θέλει να αποκτήσει καινούριες δεξιότητες και να τα καταφέρει στη νέα της ζωή στην πρωτεύουσα• ένας τριανταπεντάχρονος λογιστής εταιρείας επίπλων που ονειρεύεται να ανοίξει το δικό του μαγαζί με αντίκες• μια ευσυνείδητη πρώην υπεύθυνη σε περιοδικό, που έχασε τη θέση της εξαιτίας της μητρότητας και πασχίζει να συνδυάσει τις επαγγελματικές της προσδοκίες και την ανατροφή ενός παιδιού• ένας τριαντάχρονος άνεργος, με αναξιοποίητο ταλέντο στη ζωγραφική, που έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του και νιώθει ότι είναι βάρος για την οικογένειά του• ένας συνταξιούχος που δεν ξέρει πώς να περάσει τον άπλετο ελεύθερο χρόνο του κι αναζητά καινούρια ενδιαφέροντα. Η Σαγιούρι Κοματσί, η αινιγματική βιβλιοθηκάριος, θα προτείνει στον καθένα τους από ένα βιβλίο που απέχει πολύ από αυτό που είχαν στο μυαλό τους να διαβάσουν. Αυτό ακριβώς το απρόσμενο ανάγνωσμα θα τους κάνει να αναρωτηθούν ποιο είναι το βαθύτερο νόημα της ζωής και θα τους δώσει το κλειδί για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. 

Εκδόσεις Ψυχογιός

Το βιβλιοπωλείο των Χριστουγέννων

Η Κάρμεν δούλευε ανέκαθεν στο τοπικό πολυκατάστημα. Έτσι, όταν το υπέροχο παλιό κτίριο έκλεισε τις πόρτες του για πάντα, βρέθηκε ξεκρέμαστη. Μόλις η αδερφή της, η Σοφία, της προτείνει μέσω της μητέρας τους δουλειά σ’ ένα χαριτωμένο μικρό βιβλιοπωλείο στο Εδιμβούργο και διαμονή στο ελεύθερο δωμάτιο του σπιτιού της, η Κάρμεν διστάζει. Ήταν πάντα πολύ επιφυλακτική ως προς το να δεχτεί βοήθεια. Ωστόσο δεν έχει πολλές εναλλακτικές, οπότε θα βρεθεί στη χιονισμένη πόλη έναν μήνα πριν από τα Χριστούγεννα. Αυτό που η Σοφία δεν της είπε για το μικρό βιβλιοπωλείο είναι ότι «ξεψυχάει» οικονομικά και ότι, αν η Κάρμεν δεν καταφέρει να κάνει τη διαφορά πριν από τα Χριστούγεννα, ο ιδιοκτήτης του θα αναγκαστεί να το πουλήσει. Χωρίς να το ομολογεί σε κανέναν, η Σοφία είναι σίγουρη πως θα χρειαστεί ένα θαύμα για να σωθεί το κατάστημα, αλλά ίσως αυτά τα Χριστούγεννα η Κάρμεν τούς εκπλήξει…

Να ξεμπερδεύουμε με τον Αντίνοο

Τρεις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον διάσημο τηλεπαρουσιαστή του UNIX TV Αντίνοο Ιωσηφίδη. Μαζί τους η Ρωξάνη, μια μυστηριώδης γυναίκα καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, και ο γνωστός αστρολόγος Κένταυρος Πηλιάδης, που ενορχηστρώνουν καταστάσεις και κινούν παρασκηνιακά τα νήματα.
Τι κοινό έχουν οι πέντε αυτοί άνθρωποι ενάντια στον αλαζονικό παρουσιαστή; Και γιατί επιθυμούν διακαώς να ξεμπερδεύουν με τον Αντίνοο;
Ένα βιβλίο γεμάτο ίντριγκες, ανατροπές και κρυμμένα μυστικά, που θα σας κάνει να γελάσετε, να καρδιοχτυπήσετε, να συγκινηθείτε! Ένας ύμνος στη φιλία, στην αγάπη και στις δεύτερες ευκαιρίες!


Για μικρούς

Εκδόσεις Πατάκης

Ο Καρυοθραύστης. Με 6 μαγικές εικόνες που ξεδιπλώνονται

«Και για σένα, αγαπημένη μου Κλάρα, έχω ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο» είπε ο νονός Ντροσσελμάγιερ.
«Είναι ένας καρυοθραύστης».
Πώς ένα συνηθισμένο, φαινομενικά, παιδικό παιχνίδι μπορεί να ανοίξει έναν ολόκληρο μαγικό κόσμο. Μια παλιά αγαπημένη ιστορία γεμάτη περιπέτεια, αφοσίωση και θαύματα.
Η Ζάννα Γκόλντχοκ δίνει μια μαγική πινελιά σε αυτή την υπέροχη έκδοση του κλασικού παραμυθιού του Χόφμαν, όπως το ξαναδιηγήθηκε ο Στιβ Πάτσκε.


Εκδόσεις Ψυχογιός

Αγκαλιά

Κάποιες αγκαλιές είναι χουχουλιαστές, άλλες είναι τρυφερές, άλλες σφιχτές κι άλλες φτιάχνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μη φθείρονται ποτέ. Ο κύριος Χαράλαμπος, ο ξακουστός εφευρέτης της αγκαλιάς, μπορούσε να φτιάξει στο εργαστήριο του κάθε είδος αγκαλιάς που του ζητούσε ο κόσμος. Μια νύχτα όμως του συνέβη κάτι τρομερό, και ο κύριος Χαράλαμπος είναι πια αβοήθητος.
Μια ιστορία γεμάτη φαντασία για την πραγματική δύναμη της αγκαλιάς.



Εκδόσεις Υδροπλάνο

Το κορίτσι με το φλάουτο

Πολύχρωμες μελωδικές νότες κυλούν στον αέρα και ταξιδεύουν. Έρχονται από το πυκνό δάσος, περνούν πάνω από τη λίμνη και φτάνουν ως την κοντινή πόλη. Πετούν πάνω από τον δρόμο της κεντρικής αγοράς, τον λόφο με τα ηλιοτρόπια, μέχρι το παράθυρο του γραφείου του Ηγεμόνα, στο μέγαρο με τα χίλια δωμάτια. Ξεπηδούν από το φλάουτο ενός νεαρού κοριτσιού. Και κρύβουν ένα μυστικό… Μα όλοι τις προσπερνούν. Οι κάτοικοι της πόλης βιάζονται να φτάσουν στις δουλειές τους. Ο Ηγεμόνας θέτει σε εφαρμογή τον νέο του νόμο για την ασφάλεια και την ευημερία. Δύο σύμβουλοί του ανησυχούν και αποφασίζουν ν’ αναλάβουν δράση. Ο μικρός Ορέστης κάνει μια καινούργια φίλη, ενάντια στις οδηγίες και τους κανόνες που έχει επιβάλει ο πατέρας του. Ενώ οι νότες του φλάουτου ακούγονται ξανά και ξανά… Εκείνος που θα τις αφήσει να φτάσουν ως την καρδιά του, θα μάθει το μυστικό τους.

Συντονισμός: Χριστίνα Βούλαλη από το Τα παιδάκια μας 

 Πολυταξιδευμένη εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στις ξένες γλώσσες και τη διδασκαλία τους, μαμά και blogger. Θέματα που την ενδιαφέρουν; Η θετική διαπαιδαγώγηση, οι εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και ό,τι έχει να κάνει με το παιδί. Της αρέσει η καλή μουσική, τα ενδιαφέροντα βιβλία και τα όμορφα ταξίδια!



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!