Μία μαγική νύχτα (Εκδόσεις Διόπτρα)


 Ένα μαγικό βιβλίο που διαδραματίζεται στο πιο αγαπημένο μέρος όλων των βιβλιόφιλων: σ’ ένα πανέμορφο και πολύχρωμο βιβλιοπωλείο. Όχι, όμως, σ΄ ένα οποιαδήποτε βιβλιοπωλείο, αλλά στο Βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων.

Ο μικρός Ουίλιαμ ζει με τους γονείς του και το σκύλο τους, τον Ράφι, σ’ ένα σπίτι πάνω από το βιβλιοπωλείο τους. Ο μικρός λατρεύει το ζεστό και φιλόξενο κατάστημά τους και τα βιβλία του που τον ταξιδεύουν σε μέρη ονειρεμένα. Το βιβλιοπωλείο τους, όμως, βρίσκεται στην άκρη της πόλης. Κι οι επισκέπτες του όλο και λιγοστεύουν, γιατί σ’ αυτήν την κρύα πόλη όλοι περπατούν βιαστικά για να φτάσουν γρήγορα στο σπίτι τους χωρίς να παρεκκλίνουν ούτε λίγο απ το δρομολόγιό τους. Έτσι, το κατάστημα τους κινδυνεύει να κλείσει τα Χριστούγεννα. Ο Ουίλιαμ θα κάνει τα πάντα για να μην συμβεί αυτό. Προσπαθεί να κάνει τη βιτρίνα τους πιο όμορφη κι ελκυστική τοποθετώντας εκεί έναν ξύλινο τάρανδο που φτιάχνει μόνος του. Ο τάρανδος αυτός θ’ αποδειχθεί μαγικός και θα βοηθήσει τον Ουίλιαμ με τη δύναμη των λαμπερών και καλοσυνάτων λέξεων να ζεστάνει τις καρδιές των ανθρώπων ώστε να μη διστάσουν να επισκεφθούν ξανά το βιβλιοπωλείο τους. Κι όλα αυτά θα συμβούν μια νύχτα μαγική!


Η εικονογράφησή του είναι μοναδική. Έχει υπέροχα, ζεστά, χριστουγεννιάτικα χρώματα, σκέτη μαγεία.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και μπορεί να γεμίσει τις καρδιές τους με ελπίδα, χρώματα κι αισιοδοξία. Μας δείχνει ότι όταν προσπαθούμε πολύ για να πετύχουμε ένα σκοπό, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ειδικά, όταν το προσπαθούμε αυτό μέσω της καλοσύνης, της δοτικότητας, και μέσω των θετικών λέξεων που μπορούν να ζεστάνουν τις ψυχές όλων Κι ειδικά τα Χριστούγεννα, που όλα γύρω μας είναι μαγικά.


Γράφει η Μαρία Παχιαδάκη


Η Μαρία Παχιαδάκη γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών. Είναι φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Δημιουργική Γραφή» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο συγγραφής παραμυθιού από τη σχολή «Tabula Rasa» με καθηγήτρια την Αντιγόνη Πόμμερ, το εργαστήριο δημιουργικής γραφής για παιδικό και νεανικό βιβλίο από τις εκδόσεις «Ιανός» με τη Μαρία Αγγελίδου και την Ελένη Σβορώνου, το εργαστήρι «το μικρό διαβάζει» και το εργαστήρι εμψύχωσης και δημιουργικής γραφής «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ- THE BIG QUESTION» με την Θεοδώρα Κατσιφή και τον Απόστολο Πάππο. Είναι μέλος της «Λέσχης Ανάγνωσης παιδικού βιβλίου των εκδόσεων Κέδρος» και της «Λέσχης Βιβλίου του Ηρακλείου»Έχει εργαστεί ως εθελόντρια μεταφράστρια για τη «Unicef» και τη«Landmine Monitor». Διαχειρίζεται αρκετές σελίδες στο facebookκαι στο instagramκυρίως γονεϊκής ενημέρωσης («Παρουσιάσεις βιβλίων (παιδικό-ενηλίκων)», «Θηλασμός και αλλεργίες», «Ηράκλειο Ομάδα υποστήριξης μητρικού θηλασμού& μητρότητας», «Βιβλία γονεϊκότητας» στο facebook, «Παιδικό βιβλίο Μαρία Παχιαδάκη» στο instagram)αλλά και ειδησεογραφικής (NewsMy.gr, Eidiseis247”, Eidiseis247greece 


                                               Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!