ΑΜΦΙΚΑΘΡΕΠΤΗΣ

 Αμφικαθρέφτης:

Ένα παραμύθι για την εικόνα του σώματος και την αυτοεκτίμηση


C:\Users\GeorgiaKiz\Desktop\Αμφικαθρέφτης\εξώφυλλο.jpg


Παρουσίαση βιβλίου: Κιζιρίδου Γεωργία, Εξελικτική – Σχολική ψυχολόγος, Συγγραφέας

Το παραμύθι της συγγραφέως Σοφιάννας Παϊδούση με τίτλο «Αμφικαθρέφτης» κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη 2021 από τις εκδόσεις Υδροπλάνο και την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η κα. Νανά Παπαδοπούλου. 

Πρόκειται για ένα σύγχρονο παραμύθι που απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, καθώς πραγματεύεται ένα θέμα που αφορά το σύνολο των ανθρώπων: την εικόνα του σώματος και κατ’ επέκταση τη σωματική νοημοσύνη και αυτοεκτίμηση. 

C:\Users\GeorgiaKiz\Desktop\Αμφικαθρέφτης\οπισθόφυλλο.jpg

Πέρα από τους βασικούς άξονες που προαναφέρθηκαν, στην ιστορία τίθενται και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις διατροφικές συνήθειες και τη διατροφική νοημοσύνη, όπως η αποδοχή του εαυτού, η αποδοχή από τους σημαντικούς άλλους στις διαπροσωπικές σχέσεις, η κοινωνική πίεση για συμμόρφωση στα κυρίαρχα πρότυπα ομορφιάς, ο ρόλος της οικογένειας και των κοντινών προσώπων στην πορεία διαμόρφωσης των αντιλήψεων, των στάσεων και των συνηθειών που άπτονται τη διατροφή.

C:\Users\GeorgiaKiz\Desktop\Αμφικαθρέφτης\αφιέρωση.jpgC:\Users\GeorgiaKiz\Desktop\Αμφικαθρέφτης\εσωτερικό.jpg

 Ένα αφήγημα γλαφυρό, αλλά και περιεκτικό που δίνει τη δυνατότητα στο αναγνωστικό κοινό να ταυτιστεί με τους ήρωες και να αναπτύξει ενσυναίσθηση ως προς τον αγώνα της ηρωίδας να βελτιώσει συνειδητά την εξωτερική της εμφάνιση, βασιζόμενη ωστόσο στα εσωτερικά της κίνητρα. 

Με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού μέσα από τον καθρέφτη που κληρονομεί η ηρωίδα από τη γιαγιά της, η συγγραφέας θέτει το ζήτημα της ρεαλιστικής και της ιδανικής εικόνας του σώματος και τη σημασία της ταύτισης μεταξύ τους μέσα από την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συγγραφεάς δεν παραθέτει απλώς μια ιστορία με θέμα την εικόνα του σώματος, αλλά την εμπλουτίζει με βιωματικές ασκήσεις και με διεπιστημονικές τοποθετήσεις ειδικών στον τομέα της ψυχικής υγείας και της διατροφολογίας. 


Γράφει η Γεωργία Κυζιρίδου

Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και συγγραφέας. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως σχολική ψυχολόγος στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση. Επίσης, έχει πάνω από 5.000 ώρες εμπειρίας στην εκπαίδευση ενηλίκων με βασικές θεματικές την προσωπική/ επαγγελματική ανάπτυξη και την ειδική αγωγή. Αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά εστιάζοντας στις σύγχρονες διαπροσωπικές σχέσεις. Συνεργάζεται με τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για ζητήματα που άπτονται της επικαιρότητας σε σχέση με την ψυχική υγεία. Είναι βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων.

Στοιχεία επικοινωνίας: 

georgiakiz@yahoo.gr 

Facebook page: Κιζιρίδου Γεωργία, Ψυχολόγος - Συγγραφέας


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!