ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΠΟΤΕ ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΘΥΡΑ)



Η Ελένη Ηλιάδου – Πολυκαρπίδη είναι παιδαγωγός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι παιδαγωγός που δείχνει μέσα από την ιστορία της ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες των παιδιών. Το «Ποτέ μη τα παρατάς» από τις εκδόσεις Θύρα μιλάει για μία συνηθισμένη ιστορία, για μια ιστορία όπως αυτές που συναντάμε καθημερινά στο σχολείο. Ιστορία για την οποία έχουν γραφτεί αρκετά παραμύθια, βιβλία, μυθιστορήματα. Είναι η ιστορία ενός παιδιού διαφορετικού, ενός παιδιού με αδυναμίες αλλά και με χαρίσματα, όπως όλα τα παιδιά του κόσμου.




Ο Λευτέρης μετά από ένα ατύχημα δε μπορεί να περπατήσει όπως πριν. Πλέον χρησιμοποιεί δεκανίκι κι αυτό τον δυσκολεύει να συμμετέχει στις εκδρομές του σχολείου. Η συγγραφέας προσπαθεί να δείξει τη δυναμική ενός παιδιού μέσω της ενθάρρυνσης και της προτροπής. Πόσο δύσκολο είναι άραγε μια αδυναμία μας να μας κλείσει τα μάτια μπροστά στις δυνατότητες μας; Το «Ποτέ μη τα παρατάς» είναι μια ιστορία καθημερινότητας που πάντα πρέπει να «ακούμε»!




Η εικονογράφηση της Τέτης Σώλου δίνει την «εικόνα» στην ιστορία που μόνο η εξιστόρηση της δε μας χαρίζει. Ζωντανά χρώματα, ωραίες εκφράσεις προσώπων χωρίς υπερβολές. Οι εικόνες από μόνες τους μας δίνουν την ιστορία…. Υπέροχες και ζωντανές!

Γράφει η Γιούλη Μπαλίκου από το Ψυχολογία παιδιού

_________________________________________________________________________________________________

Η Γιούλη Μπαλίκου είναι ψυχολόγος (M.SC, PH.D), έχει ειδικευτεί στην οικογενειακή θεραπεία, είναι αρθρογράφος, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού που αφορά στην ψυχολογία των παιδιών. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη μάθηση των παιδιών μέσω πολυαισθητηριακών μεθόδων διδασκαλίας και κυρίως στην αναγνώριση των αναγκών και των συναισθημάτων τους. Επίσης είναι σύζυγος και μητέρα, ενώ λατρεύει τη δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες, τους ανοιχτούς ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά που έχουν τόσα να μας διδάξουν.


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!