ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ:ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ).



Στην σημερινή βιβλιοκριτική έχουμε το παιδικό βιβλίο της Σταυρούλας Παγώνα, "Οι περιπέτειες της Βούλας στο κόκκινο βιβλίο", από την Ελληνοεκδοτική.






Όλα ξεκινούν με μια μικρή μαύρη βούλα! Να έπεσε από κάπου; Μήπως την ψάχνουν; Πως βρέθηκε εκεί; Γιατί είναι μόνη της; Έχει και άλλες σαν και αυτήν;



Η ιστορία εξελίσσετε, βλέποντας την να πηγαίνει από σελίδα σε σελίδα, αναζητώντας ένα μέρος που να ταιριάζει απόλυτα! Βασανίζει το μικρό της μυαλό, για το που μπορεί να ανήκει, και που θα βρει άλλες, ίδιες βούλες με εκείνη.

Στην διάρκεια της αναζήτησης της, θα γνωρίσει πολλούς καινούργιους φίλους, θα μάθει καινούργια πράγματα, και θα συνειδητοποιήσει πως ο καθένας είναι μοναδικός, και δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζει κάπου απόλυτα.





Θα χορέψει με τις πασχαλίτσες, θα παίξει μουσική με ένα τέρας, θα γνωρίσει έναν χιονάνθρωπο με ανεμοβλογιά, και θα συναντήσει πολλά αντικείμενα με το δικό της σχήμα και χρώμα. Ακόμα όμως, δεν θα έχει βρει το μέρος που θα ταιριάζει.



Μήπως αυτό δεν υπάρχει; Μήπως τελικά είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά ταυτόχρονα και διαφορετικοί σε κάποια σημεία;



Τα παιδιά, θα κληθούν να ταξιδέψουν μαζί με την βούλα στις σελίδες του βιβλίου, να αναρωτηθούν αν όντως ανήκει κάπου, και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, και κατά πόσο είναι αναγκαία η ένταξη του καθενός σε μια ομάδα.

Μια πολύ έξυπνη ιστορία, που μπορεί να βγάλει το παράπονο του κάθε παιδιού που θα έχει ταυτιστεί με την βούλα.




Από τις πρώτες σελίδες που θα ανοίξουμε, θα διαπιστώσουμε μια πολύ ευχάριστη και ενδιαφέρουσα εικονογράφηση της Zafouko Yamamoto, με ζωντανά χρώματα που σίγουρα θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών μέχρι το τέλος.



Στην αρχή του βιβλίου, μπορούμε να βρούμε τον κωδικό για την ακουστική εκδοχή του παραμυθιού μέσω QR CODE, ενός εύκολου προγράμματος που μπορούμε να εγκαταστήσουμε στο τηλέφωνό μας και να ακούσουμε το παραμύθι.







Εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να αναζητήσουν την θεατρική διασκευή του βιβλίου στο site της συγγραφέως, www.stavroulapagona.com και στο www.ellinoekdotiki.gr



Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!


Γράφει η Διαμάντω Καλλίδου από το Mamakaipaidi.com


________________________________________________________________________________________________

Είναι μαμά, σύζυγος, και blogger! Η μεγάλη της αγάπη και full time απασχόληση είναι τα δυο κοριτσάκια της. Στον ελεύθερό της χρόνο τής αρέσει να γράφει στο blog της ή να ράβει όμορφα πραγματάκια για μωρά! 


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!