ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Μάνα. Μια λέξη με πολλά συναισθήματα! Με ευκαιρία τη γιορτής της μητέρας, που γιορτάστηκε πριν λίγες μέρες, έχουμε βιβλιοκριτική για το νέο βιβλίο "Ο μαγικός καθρέφτης" της Μαριαλένας Σπυροπούλου από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

mitrotita


Το βιβλίο "Ο μαγικός καθρέφτης", αν και παιδικό εκ πρώτης όψεως, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ενώ πραγματεύεται την πολύτιμη σχέση μεταξύ μητέρας και παιδιού στην αρχή της ζωής του. Γραμμένο σαν παραμύθι σε ποιητική μορφή προσεγγίζει την ψυχαναλυτική θεωρία, για να γίνει πιο εύκολα κατανοητό από τις μικρές ηλικίες, αλλά και να δημιουργήσει ευχάριστα συναισθήματα στους μεγαλύτερους!

mitrotita


"Η ποίηση και το παραμύθι συναντούν την ψυχαναλυτική θεωρία. Σαν μέσα από έναν καθρέφτη πραγματοποιείται η μαγική συνάντηση του μωρού με τη μητέρα του. Μόλις γεννηθεί το παιδί και για τους πρώτους μήνες έχει ανάγκη το βλέμμα της μητέρας του για να χτίσει τον εσωτερικό του κόσμο και κυρίως τον τρόπο που θα αρχίσει να βλέπει τον εαυτό του σιγά σιγά. Κάπως έτσι ξεκινά το πρώτο του εσωτερικό ταξίδι, που ανοίγει τον δρόμο για όσα θα ακολουθήσουν."

Όλα αυτά απευθύνονται στη μητέρα που θα το διαβάσει, ώστε να συνειδητοποιήσει ή και να θυμηθεί το πόσο σημαντική είναι η επαφή με το μωρό της για την ομαλή εξέλιξή του!

mitrotita


Όσον αφορά τα παιδιά, μέσα από τις όμορφες εικόνες της Ντανιέλας Σταματιάδη βλέπουν την ιστορία της έλευσης ενός μωρού, τους γονείς, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό κ.ο.κ, ενώ ταυτόχρονα χάνονται μετά στη φαντασία του, μέσα στα όνειρά του!

Στο δικό μας σπίτι το βιβλίο "Ο μαγικός καθρέφτης" είναι από τα αγαπημένα μας, καθώς η μικρή μου μέσα από τις σελίδες του ξαναβιώνει την έλευση του αδερφού της και ταυτίζει το μωρό της ιστορίας με το δικό μας!

mitrotita

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει επιστημονικό επίμετρο του ψυχαναλυτή Θανάση Χατζόπουλου, ο οποίος με κατανοητό και απλό λόγο εξηγεί στους αναγνώστες τη θεωρία που πραγματεύεται η ιστορία του βιβλίου.


Γράφει η Ευαγγελία Παπαρίζου από το forhappymoments.gr

________________________________________________________________________________________________

Η Ευαγγελία Παπαρίζου είναι η καλλιτέχνης της παρέας, καθώς επιμελείται εξ ολοκλήρου το περιοδικό, αν και έχει σπουδάσει φυσιοθεραπεία και παιδαγωγικά! Σίγουρα τα άρθρα της θα τα λατρέψετε, αφού έχει έναν μοναδικό τρόπο να αναλύει τα πράγματα!


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!