ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ & ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Πρόσφατα διαβάσαμε το νέο βιβλίο "Η πριγκίπισσα που δεν μπορούσε να κοιμηθεί" της συγγραφέως Ανν Λέισεν, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτική και διαγωνισμό!



Υπόθεση "ύπνος": Πώς θα καταφέρουμε να βάλουμε για ύπνο ένα τρίχρονο κορίτσι; Οι περισσότεροι γονείς, αν όχι όλοι, σίγουρα θα έχετε υιοθετήσει μια ρουτίνα για τον ύπνο των παιδιών... Φαντάζομαι πως μέσα σε αυτήν θα συμπεριλαμβάνετε και το διάβασμα ενός παραμυθιού!

Το βιβλίο "Η πριγκίπισσα που δεν μπορούσε να κοιμηθεί", που παρουσιάζουμε σήμερα είναι ιδανικό για τις περιπτώσεις εκείνες, στις οποίες θέλουμε να διευκολύνουμε τον ύπνο των παιδιών, καθώς πραγματεύεται αυτό ακριβώς το θέμα!



Η ιστορία του βιβλίου έχει ως εξής:
Σε ένα βασίλειο ζούσε μια υπέροχη πριγκίπισσα που όμως αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα... Δεν μπορούσε να κοιμηθεί! Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να κοιμηθεί και κανένας άλλος στο παλάτι, γιατί τσίριζε συνεχώς, με αποτέλεσμα όλοι να έχουν φτάσει στα όριά τους. Ο βασιλιάς και πατέρας της λοιπόν θέλοντας να προστατέψει το παλάτι και να μην θέσει σε κίνδυνο το βασίλειό του, αφού κανένας δεν μπορούσε να κάνει σωστά τη δουλειά του, καθώς δεν μπορούσε να κοιμηθεί ούτε λεπτό, έβαλε λυτούς και δεμένους, για να βρουν τρόπο να κοιμίσουν την κόρη του. Όποιος το κατάφερνε, θα ικανοποιούσε κάθε του επιθυμία! Προσπάθησαν πολλοί μέχρι που στο τέλος κάποιος τα κατάφερε...!


Το βιβλίο "Η πριγκίπισσα που δεν μπορούσε να κοιμηθεί" είναι ένα απολαυστικό παραμύθι για τις δυσκολίες του ύπνου, που θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους, αλλά και που έχει φτιαχτεί από μικρούς και μεγάλους: Στην υπέροχη και πολύχρωμη εικονογράφηση της συγγραφέως έχουν συμπεριληφθεί και ζωγραφιές της κορούλας της Λουίζ! Το μαγικό αποτέλεσμα; Ένα ξεχωριστό βιβλίο καληνύχτας για παιδιά από 4 ετών και άνω αλλά και για όλους όσοι λατρεύουν τα μαγευτικά παραμύθια! Πρόκειται μάλιστα για ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά, αφού το κείμενό του είναι πολύ γλαφυρό και παραστατικό και δένει με τις εικόνες!


Στην περίπτωση λοιπόν που διαβάζετε το συγκεκριμένο βιβλίο, για να κοιμίσετε το παιδί σας, υπάρχει το πλεονέκτημα ενός μοτίβου με τις πολλές προσπάθειες των ανθρώπων που μπορεί να τα "κουράσει", ώστε τελικά να κοιμηθούν και αυτά.

 
Επιπλέον το βιβλίο "Η πριγκίπισσα που δεν μπορούσε να κοιμηθεί" είναι ιδανικό και για δραματοποίηση των σκηνών! Παραδείγματος χάριν, όταν το διαβάσαμε, προσπαθούσαμε να κάνουμε ό,τι περιέγραφαν οι σελίδες και αυτό άρεσε πολύ στην κόρη μου, επειδή ένιωθε πως έμπαινε μέσα στην ιστορία! Σας προτρέπουμε να το διαβάσετε και να το δοκιμάσετε το και εσείς!




Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Η πριγκίπισσα που δεν μπορούσε να κοιμηθεί" της Ανν Λέισεν! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για τη δωροθεσία!


Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Μεταίχμιο στο Facebook.

2. Γράψτε σε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ ότι "Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους τους διαγωνισμού".

3. Κάντε tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 12/04/2019 έως 18/04/2019 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν μόνιμα εντός Ελλάδας και δεν είναι μόνιμοι αρθρογράφοι ή συντάκτες στο περιοδικό, καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν προσωπικό μήνυμα εντός 2 ημερών στη σελίδα Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Σύμφωνα με τον νέο, ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται!
9. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Αν οι νικητές κατοικούν στον νομό Αττικής, θα πρέπει να τα παραλάβουν από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Αντιθέτως, αν οι νικητές κατοικούν στην επαρχία, θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Μεταίχμιο!
10. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
11. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
12. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
13. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.


Καλή επιτυχία!


Γράφει η Ευαγγελία Παπαρίζου από το forhappymoments.gr

________________________________________________________________________________________________

Η Ευαγγελία Παπαρίζου είναι η καλλιτέχνης της παρέας, καθώς επιμελείται εξ ολοκλήρου το περιοδικό, αν και έχει σπουδάσει φυσιοθεραπεία και παιδαγωγικά! Σίγουρα τα άρθρα της θα τα λατρέψετε, αφού έχει έναν μοναδικό τρόπο να αναλύει τα πράγματα!


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!