ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Τώρα στις γιορτές συνήθως προσέχουμε λίγο περισσότερο την εμφάνισή μας και θα θέλαμε να γνωρίζουμε τα βήματα για ένα επαγγελματικό μακιγιάζ, για να κλέψουμε τις εντυπώσεις!

via
Συχνά αναρωτιόμαστε τι λάθος κάνουμε και το μακιγιάζ μας διαφέρει πολύ από αυτό που ίσως φανταζόμασταν ότι θα βλέπαμε στον καθρέφτη ή μας απογοητεύει η διάρκειά του. Και πάντα στο τέλος σκεφτόμαστε τι τέλεια που θα ήταν να μπορούσαμε να γνωρίζαμε κάποια επαγγελματικά μυστικά που θα βοηθούσαν στον τρόπο που βαφόμαστε, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που επιθυμούμε.

Tips μακιγιάζ για επαγγελματικό αποτέλεσμα:

1. Καλός φωτισμός
Το Α και το Ω! Ένας επαγγελματίας επιδιώκει πάντα να κάνει μακιγιάζ σε φωτεινό μέρος, είτε σε φυσικό φως, όταν αυτό είναι εφικτό, είτε χρησιμοποιώντας ειδικούς φωτισμούς (ring light ή ειδικά πάνελ για επαγγελματικές φωτογραφίες) που θα τον διευκολύνουν στις φωτοσκιάσεις. Προσπαθούμε λοιπόν να εφαρμόζουμε το μακιγιάζ μας σε μέρος που είναι κοντά σε παράθυρο ή σε δωμάτιο του σπιτιού που έχει έντονο φως χρησιμοποιώντας καθρέφτη δυο όψεων ιδανικά με φωτισμό, μία πλευρά με μεγέθυνση για τις λεπτομέρειες και μία σε φυσική απόσταση, για να φαίνεται το γενικό σύνολο του προσώπου μας και του αποτελέσματος του μακιγιάζ μας.

via

2. Καθαρό και ενυδατωμένο πρόσωπο
Βασικός κανόνας για ένα μακιγιάζ που θα είναι ομοιόμορφο και σταθερό είναι να υπάρχει καθαρό δέρμα χωρίς υπολείμματα προηγούμενου μακιγιάζ. Αφού σιγουρευτούμε ότι το πρόσωπό μας είναι καθαρό, ενυδατώνουμε 20' λεπτά, πριν ξεκινήσουμε την εφαρμογή του μέικ απ.

via

3. Primer
Τα τελευταία χρόνια μία από τις τεχνικές που χρησιμοποιείται στο μακιγιάζ για σταθερότητα και απόκρυψη ατελειών, π.χ. πόρους δέρματος, είναι το primer. To εφαρμόζουμε σε όλο το πρόσωπο με τη μορφή σπρέι ή σε κρεμώδη υφή σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου μας που θεωρούνται πιο προβληματικά, όπως η μύτη, το σαγόνι και το μέτωπο. Οι επαγγελματίες συνήθως χρησιμοποιούν και τις δύο μορφές. Τα δε κρεμώδη primer απλώνονται με μικρό πινέλο κυκλικά, στοχευμένα σε πόρους, ώστε να γίνει σωστή κάλυψη. Αφήνουμε μια απόσταση από την ενυδατική μας, μέχρι να απορροφηθεί και απλώνουμε το primer.

4. Μέικ απ και κονσίλερ
Η επιλογή του foundation είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο σε ένα μακιγιάζ! Είναι η βάση, πάνω στην οποία θα δημιουργηθεί όλο το μακιγιάζ μας, οπότε πρέπει να είναι απόλυτα κατάλληλο για το δέρμα μας και στη σωστή απόχρωση. Λίγο πιο λιπαρό, λίγο πιο στεγνό θα χαλάσει το μακιγιάζ και παράλληλα θα έχει ως αποτέλεσμα τα υπόλοιπα προϊόντα να φαίνονται κακώς τοποθετημένα, καθώς δεν θα μπορούν να δουλευτούν και να απλωθούν. Το ίδιο ισχύει και για το κονσίλερ. Πολύ φωτεινό κονσίλερ θα γκριζάρει τους κύκλους και θα τους κάνει ακόμα πιο έντονους, ενώ τα μάτια μας θα δείχνουν πρησμένα από κάτω και κουρασμένα. Μια επιλογή με ροζ υποτόνους θα κρύψει τους κύκλους και παράλληλα μας επιτρέπει μετά να τοποθετήσουμε από πάνω ένα πιο φωτεινό κονσίλερ, ώστε να δώσει τη λάμψη που θέλουμε.

via

5. Μίξη υγρών / σταθερών προϊόντων. 
Προσέχουμε πολύ να μην κάνουμε χρήση υγρών και σταθερών προϊόντων ταυτόχρονα. Εφαρμόζουμε όλα τα υγρά και κρεμώδη καλλυντικά πρώτα και τελειώνουμε με την translucent πούδρα (σκόνη ελαφριάς κάλυψης που σταθεροποιεί το μακιγιάζ). Μετά χρησιμοποιούμε όλα τα προϊόντα που είναι σε μορφή πούδρας compact. Αν απλώσουμε προϊόντα contouring σε μορφή πούδρας πάνω σε υγρό μέικ απ, θα κολλήσουν και δεν θα υπάρχει τρόπος να απλωθούν ομοιόμορφα με αποτέλεσμα να δείχνουν σαν μουντζούρα. Αν πάλι χρησιμοποιήσουμε μέικ απ σε μορφή πούδρας (compact, βαριάς κάλυψης), τοποθετούμε πρώτα τα κρεμώδη highlight και contouring προϊόντα και μετά το μέικ απ σε πούδρα compact.

6. Blending
Είναι η μίξη και το άπλωμα των προϊόντων όσο καλύτερα γίνεται πάνω στο δέρμα. Με κυκλικές κινήσεις στο άπλωμα του μέικ απ το βοηθάει να εισχωρήσει στο δέρμα και να καλύψει καλά τους πόρους. Γίνεται δε πολύ αποτελεσματικό, αν χρησιμοποιήσουμε πινέλο συνδυαστικά με ελαφρώς νοτισμένο σφουγγαράκι με ωοειδές σχήμα τύπου beauty blender. Στις σκιές και στο ρουζ πρέπει να έχουμε τα σωστά πινέλα, για να πετύχουμε τις τεχνικές που θέλουμε. Δεν χρειάζονται γρήγορες και βιαστικές κινήσεις. Το μυστικό είναι λίγη ποσότητα και blend, blend, blend…

via

7. Προϊόντα Μακιγιάζ
Επενδύουμε στα προϊόντα μακιγιάζ που αγοράζουμε. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε πολλές παλέτες σκιών, άπειρα πινέλα χωρίς ουσιαστική χρήση, πολλά concealer κτλ... Τα ποιοτικά προϊόντα είναι μεγάλος σύμμαχος στο μακιγιάζ! Ακόμα και ένας επαγγελματίας, όσο καλός και να είναι, αν δεν διαθέτει καλά προϊόντα (όχι απαραιτήτως ακριβά) θα δυσκολευτεί πολύ να τα δουλέψει και το αποτέλεσμα θα είναι μέτριο. Επίσης βοηθάει πολύ η χρήση των κατάλληλων πινέλων για το άπλωμα και τη μίξη των καλλυντικών μας.

via

8. Εξάσκηση
Ας διαθέσουμε λίγο χρόνο να πειραματιστούμε με διάφορα είδη μακιγιάζ και προϊόντων, ώστε να καταλήξουμε ποιο είναι εκείνο που μας ταιριάζει, χωρίς να αντιγράφουμε το μακιγιάζ που βλέπουμε σε κάποια άλλη κοπέλα, αλλά να το προσαρμόζουμε στο δικό μας πρόσωπο. Μικρές κινήσεις και καλή εφαρμογή!

*Really Extra Tip: 
Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τις φωτογραφίες των social media! Τα περισσότερα μακιγιάζ είναι με διορθώσεις και επεξεργασίες, ώστε να φαίνονται αψεγάδιαστα. Κανένα μακιγιάζ δεν δείχνει τόσο "άψογο" χωρίς ρυτίδες και μικρά σπασίματα.


Γράφει η Μαρία Παπακώστα από το myhappinessproject.gr

 ________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Παπακώστα είναι blogger, σύζυγος, μητέρα, make up artist, έχει ποικίλες σπουδές, ενώ λατρεύει τα ταξίδια!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!