ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ & ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ)

Ενόψει της νηστείας των Χριστουγέννων έχουμε σήμερα βιβλιοκριτική & διαγωνισμό για το βιβλίο "Νηστήσιμα και Σαρακοστιανά" της Μαριάννας Ευθυμίου - Γλάρου από τις Εκδόσεις Εν Πλω!


Το βιβλίο Νηστήσιμα και Σαρακοστιανά, που πήρα πρόσφατα στα χέρια μου, μπορώ να πω ότι είναι ένας εύχρηστος οδηγός μαγειρικής που απευθύνεται όχι μόνο σε όσους νηστεύουν αλλά και σε όσους αγαπούν την υγιεινή διατροφή και τα νόστιμα φαγητά και γλυκά.


Περιέχει συνολικά 277 πρωτότυπες και συγχρόνως εύκολες συνταγές για μακαρόνια, θαλασσινά, λαχανικά, μπισκότα και κουλουράκια, ορεκτικά, όσπρια, πίτες και πίτσες, ρύζι και σαλάτες, σούπες, ψάρια κι άλλα πολλά, όλες νηστίσιμες και προσαρμοσμένες στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Οι οδηγίες κάθε συνταγής είναι καλογραμμένες και απόλυτα κατανοητές. Παράλληλα η καθαρή εκτύπωση με τις ευδιάκριτες φωτογραφίες βοηθούν πολύ στη σωστή εκτέλεση της συνταγής, ενώ σε κάθε σελίδα υπάρχει χώρος, για να κρατάμε τις σημειώσεις μας.


Με δυο λόγια είναι ένα αρκετά προσεγμένο, πρακτικό και καλοσχεδιασμένο βιβλίο μαγειρικής, πολύ χρήσιμο σε κάθε σύγχρονη κουζίνα και σε κάθε σύγχρονη νοικοκυρά!

Εκδότης: Εν πλω

Συγγραφέας: Μαριάννα Ευθυμίου-Γλάρου

Σελίδες: 304

Με το που άνοιξα το βιβλίο η πρώτη συνταγή που αποφάσισα να δοκιμάσω ήταν τα κουλουράκια καρότου και σας την παραθέτω! Είναι μια πολύ ωραία ιδέα για κολατσιό για το σχολείο ή για τη δουλειά!


Κουλουράκια καρότου

Υλικά:
2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 φλιτζάνι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου ή καλαμποκέλαιο
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο πιπέρι
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη από την πλευρά που τρίβουμε το τυρί, τα στύβουμε και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τα άλλα υλικά και τελευταίο το αλεύρι λίγο- λίγο. Σταματάμε το μίξερ και ζυμώνουμε με τα χέρια. Πρέπει η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.

Πλάθουμε σε μακρόστενα κορδόνια ή σε στρογγυλά κουλουράκια και ψήνουμε στου 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά.

Σημείωση:
- Επειδή δεν έχω μίξερ, τα ζύμωσα μόνο με το χέρι και έγιναν μια χαρά.
- Χρησιμοποίησα καλαμποκέλαιο, οπότε χρειάστηκα περισσότερο αλεύρι.

Καλή μας όρεξη!



Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Εν Πλω προσφέρει 2 αντίτυπα του βιβλίου "Νηστήσιμα και Σαρακοστιανά" της Μαριάννας Ευθυμίου - Γλάρου! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Εν Πλω για τη δωροθεσία!

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Εν Πλω στο Facebook.

2. Γράψτε σε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ ότι "Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους τους διαγωνισμού".

3. Κάντε tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 31/10/2018 έως 06/11/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν προσωπικό μήνυμα εντός 2 ημερών στη σελίδα Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Σύμφωνα με τον νέο, ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται!
9. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Οι νικητές που κατοικούν στον νομό Αττικής, θα πρέπει να τα παραλάβουν από το Βιβλιοπωλείο ΕΝ ΠΛΩ, Εμπορικό κέντρο Atrium, Χαρ. Τρικούπη 6-10, Αθήνα, τηλ. επικοινωνίας 2111198900. Αντιθέτως οι νικητές που κατοικούν στην επαρχία, θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Εν Πλω.
10. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
11. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
12. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
13. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!



Γράφει η Σωτηρία Μπιλιανού από το My Little World

_______________________________________________________________________________________________

Η Σωτηρία Μπιλιανού είναι σύζυγος, εργαζόμενη, crafter, blogger και πάνω από όλα μαμά της Ελένης και της Έλλης. Το επάγγελμά της είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα Χρηματοοικονομικά, όμως αυτό που της αρέσει περισσότερο είναι να ασχολείται δημιουργικά με τα παιδιά της και να περνάει πολύ χρόνο μαζί τους, να παίζουν, να μαθαίνουν, να χαίρονται. Θα τη βρείτε στο blog της να μοιράζεται ιδέες για δημιουργικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, κατασκευές, συνταγές, σκέψεις, ταξίδια.

Update
Νικήτριες:
Maria Maria
Κυριακη Μαυριδου






Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!