ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΝΑΣΟΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΥΡΑ)

Σε λίγες μέρες ανοίγουν πάλι τα σχολεία και το βιβλίο "Ο φίλος μας ο Νάσος" της Ηρώς Παπαδοπούλου από τις Εκδόσεις Θύρα είναι απαραίτητο να υπάρχει στις βιβλιοθήκες των παιδιών που θα πάνε στο Δημοτικό! Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτική & διαγωνισμό!


Ο Νάσος είναι ένα παιδί που αλωνίζει τις γειτονιές κάνοντας πολύ ωραίες ζωγραφιές...
Ήρθε η ώρα όμως να πάει σχολείο και εκεί αρχίσανε οι δυσκολίες...
Τα γράμματα τον μπερδεύουν, το ίδιο και οι αριθμοί, τα παιδιά τον κοροϊδεύουν
και οι γονείς αναρωτιούνται τι να έχει το παιδί τους... 
Το πόρισμα βγήκε: ΔΥΣΛΕΞΙΑ
Και τι κάνουμε γι' αυτό;
Κάνουμε υπομονή και δείχνουμε κατανόηση!!!


Το βιβλίο "Ο φίλος μας ο Νάσος" μιλάει με πολύ όμορφο και απλό τρόπο για τις μαθησιακές δυσκολίες που μπορεί να παρουσιάσει ένα παιδί, όταν αρχίσει να φοιτά στο Δημοτικό. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, κατά τη γνώμη μου, για γονείς, που μέσα από την ανάγνωσή του αντιλαμβάνονται το πώς αισθάνεται ένα παιδί που παρουσιάζει μαθησιακές δυσκολίες και μπορούν χάρη σε αυτό, είτε να βοηθήσουν το δικό τους παιδί σε περίπτωση που παρουσιάζει κάτι αντίστοιχο, είτε να δώσουν στο παιδί τους να καταλάβει πώς πιθανόν αισθάνεται ένας συμμαθητής τους και πώς πρέπει να του συμπεριφέρονται!


Μέσα λοιπόν από την όμορφη αυτή ιστορία, γραμμένη σε ομοιοκατάληκτο λόγο και απλή γλώσσα και συνοδευόμενη από την πολύχρωμη και ελκυστική εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά, βλέπουμε τις αντιδράσεις του ίδιου του παιδιού, των γονιών του, της δασκάλας του αλλά και των συμμαθητών του, ενώ μπαίνουμε στη θέση τους και σκεφτόμαστε πώς πρέπει να πράξουμε ανάλογα με την ιδιότητά μας.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένας χρήσιμος οδηγός με διάφορες συμβουλές για τους γονείς και όσους διαβάζουν το παιδί στο σπίτι, καθώς και για τους συμμαθητές αλλά και τη δασκάλα τις οποίες έχει επιμεληθεί η συγγραφέας Ηρώ Παπαδοπούλου σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής Αλεξάνδρα Τζουμάκα.


Μπορεί λοιπόν το σχολείο να είναι για ένα μικρό παιδί ένα καθημερινό βάσανο και αντί για χαρά να του προκαλεί πόνο;

Αυτό θα το ανακαλύψετε διαβάζοντας την ιστορία του μικρού Νάσου!

Καλή σχολική χρονιά!

* Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές πληροφορηθήκαμε την ξαφνική απώλεια της συγγραφέως Ηρώς Παπαδοπούλου λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο! Καλό Παράδεισο να έχει... και την ευχαριστούμε θερμά για τα διδακτικά βιβλία που μας χάρισε!


Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Θύρα προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ο φίλος μας ο Νάσος" της Ηρώς Παπαδοπούλου! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Θύρα για τη δωροθεσία!


Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Θύρα στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ κάνοντας tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 7/9/2018 έως 13/9/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν μήνυμα εντός 2 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Σύμφωνα με τον νέο, ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται!
9. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Οι νικητές που κατοικούν στον νομό Αττικής θα πρέπει να τα παραλάβουν από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Σταμούλη (Αβέρωφ 2, απέναντι από το Πολυτεχνείο, Αθήνα). Οι νικητές που κατοικούν στην επαρχία θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Σταμούλη.
10. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.
13. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Ευαγγελία Παπαρίζου από το forhappymoments.gr

 ________________________________________________________________________________________________

Η Ευαγγελία Παπαρίζου είναι η καλλιτέχνης της παρέας, καθώς επιμελείται εξ ολοκλήρου το περιοδικό, αν και έχει σπουδάσει φυσιοθεραπεία και παιδαγωγικά! Σίγουρα τα άρθρα της θα τα λατρέψετε, αφού έχει έναν μοναδικό τρόπο να αναλύει τα πράγματα!

Update
Νικήτριες:
Nessie De Loch
Ελίνα Σχ.

Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!