ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΟΝΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA)

Ποιος γονιός δεν αγχώνεται για το μεγάλωμα των παιδιών του; Ακόμα και πριν από τη σύλληψη του πλάσματος που αλλάζει τη ζωή ενός ζευγαριού, οι περισσότεροι γονείς αγωνιούμε για την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγησή του. Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτική & διαγωνισμό για το βιβλίο "Μια νέα γονική εξουσία χωρίς τιμωρίες και ξύλο" της Catherine Dumonteil-Kremer από τις Εκδόσεις Gema!



Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Η τιμωρία και η απειλή, πάνω στις οποίες θεμελιωνόταν άλλοτε η γονική εξουσία, αποδοκιμάζονται σήμερα από όλους τους μεγάλους διανοητές της εκπαίδευσης. Άραγε αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υποχωρήσουμε και να παραιτηθούμε από τον γονεϊκό μας ρόλο; Το αντίθετο μάλιστα!
Ας επωφεληθούμε από το θαυμαστό κύμα αγάπης που συνοδεύει τον ερχομό ενός παιδιού για να αναθεωρήσουμε τη θέση μας και τη ρητορική μας.
Τα εργαλεία που χρειαζόμαστε είναι όλα διαθέσιμα. Στο χέρι μας είναι να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε!

Το βιβλίο αυτό, καρπός της πείρας μιας ολόκληρης ζωής, σας βοηθάει:
• να επανακαθορίσετε τα όριά σας,
• να πετύχετε μια σχέση σεβασμού ανάμεσα σ’ εσάς και το παιδί σας,
• να καθιερώσετε ένα πρακτικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση καταστάσεων αντίθεσης.

Η Catherine Dumonteil-Kremer, συγγραφέας του βιβλίου "Μία νέα γονική εξουσία χωρίς τιμωρίες και ξύλο" μέσα από απλές και μεθοδικές πράξεις μάς βοηθά να αναθεωρήσουμε τη θέση μας πάνω στη γονική εξουσία. Πώς όμως γίνεται αυτό; Αρχικά θέτοντας όρια. Το Α και το Ω για όλο το ταξίδι της γονεϊκότητας! Επίσης επαναπροσδιορίζοντας λέξεις και όρους: μας βοηθούν στο να καταλάβουμε τις ανάγκες των παιδιών και την ανάγκη τους για την παρουσία και την προσοχή μας. Και προσπαθώντας για περισσότερη κοινή δραστηριότητα.


Επιπλέον η συγγραφέας αναφέρεται και στις ανάγκες των γονιών και τι αντίκτυπο έχει στην τωρινή τους ζωή ο τρόπος που μεγάλωσαν οι ίδιοι. Τονίζει ακόμη και τον ρόλο που παίζει το σχολικό περιβάλλον στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού. Τέλος αναφέρει τα πέντε στάδια που οδηγούν σε μία γονεϊκότητα με σεβασμό και στη συνέχεια δίνει τρόπους για κατανόηση και κοινή δράση με το παιδί μας, ενώ δανείζεται και εμπειρίες άλλων γονιών. Όλα τα παραπάνω βέβαια συνιστούν ένα πρωτόκολλο, όπως τονίζει η συγγραφέας στο βιβλίο της, το οποίο μιας και τίθεται από όλη την οικογένεια, ακολουθείται κιόλας.


Όλα αυτά φυσικά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Με συστηματική δουλειά γίνεται η δουλειά μιας ζωής. Κατά τη γνώμη μου το βιβλίο αυτό είναι η απάντησή μου στη φράση «Πως τα παιδιά δεν έρχονται με εγχειρίδιο χρήσης». Είναι ευκολοδιάβαστο, έτσι ώστε με μία ανάγνωση έχω κατανοήσει τα πιο σημαντικά σημεία, ενώ μόλις κολλήσω κάπου, ανατρέχω στο ανάλογο κεφάλαιο.


Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Gema προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Μια νέα γονική εξουσία χωρίς τιμωρίες και ξύλο" της Catherine Dumonteil- Kremer! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Gema για τη δωροθεσία!

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και Εκδόσεις Gema στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ κάνοντας tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 23/9/2018 έως 01/10/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι τρεις και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν μήνυμα εντός 3 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 3 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Σύμφωνα με τον νέο, ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται.
9. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Οι νικητές που κατοικούν στον νομό Αττικής θα πρέπει να τα παραλάβουν από την έδρα των Εκδόσεων Gema: Μαρασλή 3 από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-15:00 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2107258350. Οι νικητές που κατοικούν στην επαρχία θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Gema.
10. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.
13. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Νίκη Γυφτογιάννη από το Mama-Farma

________________________________________________________________________________________________

Η Νίκη Γυφτογιάννη είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών, ενός κοριτσιού και ενός αγοριού, 5 και 2 ετών αντίστοιχα. Επίσης είναι τελειόφοιτη Κοινωνιολογίας. Το blog της γεννήθηκε σχεδόν τυχαία, σε μία προσπάθεια να γεμίσει ευχάριστα τον ελάχιστο χρόνο που αφήνει σε μια γυναίκα η μητρότητα. Μέσω του blog της μοιράζεται διάφορες στιγμές της καθημερινότητας, όπως και προϊόντα που τους αρέσουν ως οικογένεια, δίνοντας έμφαση στον ποιοτικό χρόνο που μπορεί να περάσει ένας γονιός με το παιδί του.


Update
Νικήτριες:
Lamprini Antonopoulou
Anastasia Kaltsouni
Euanthia Trikoili





Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, Twitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!