ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΕΤΡΟΣΟΥΠΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ)

Σήμερα έχουμε βιβλιοκριτική για το παραμύθι "Πετρόσουπα" του Τζον Τζ. Μουθ, που έχει τις ρίζες του στη λαϊκή παράδοση της Ανατολής και κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Άγκυρα.


Ο Χοκ, ο Λοκ κι ο Σο ήταν τρεις Μοναχοί Ζεν. Κάποια στιγμή, καθώς ανηφόριζαν το μονοπάτι ενός πανύψηλου βουνού, στη διάρκεια της ομιλίας τους, ενώ συζητούσαν για τον ήλιο και τη φύση, αναρωτήθηκε ένας από αυτούς τι τάχα είναι εκείνο που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Και τότε ο σοφότερος όλων είπε, «Ας ψάξουμε να το βρούμε!».


Περπατώντας οι Μοναχοί έφθασαν έξω από ένα χωριό, το οποίο είχε περάσει δυσκολίες για πολλά χρόνια κι οι κάτοικοι του έμοιαζαν πλήρως απομονωμένοι και αφιλόξενοι. Όταν αντίκρισαν τους μοναχούς, δεν τους καλωσόρισαν, ήταν καχύποπτοι απέναντι τους και κλειδαμπαρώθηκαν στα σπίτια τους.

Ένας από τους τρεις μοναχούς συμπέρανε πως αυτοί οι άνθρωποι δεν γνώριζαν τι σήμαινε ευτυχία…

Αποφάσισαν λοιπόν να τους δείξουν πώς φτιάχνεται μια πετρόσουπα μέσα από την οποία οι κάτοικοι του χωριού ανακάλυψαν πολλά ο ένας για τον άλλο.


Το ύφος του συγκεκριμένου παραμυθιού είναι λιτό και οικείο, δοσμένο με τρόπο που το παιδί αντιλαμβάνεται πλήρως την ιστορία που μας διηγείται. Επίσης είναι παραστατικό, γραμμένο με διαλόγους που δηλώνουν αμεσότητα, με ερωτήσεις και ευθύ λόγο, ενώ οι εικόνες με άρωμα ανατολής μάς μεταφέρουν στη μαγευτική Κίνα και στις παραδόσεις των κατοίκων της, την οποία πρεσβεύουν οι τρεις καλόγεροι.


Το μήνυμα που περνάει η "Πετρόσουπα" είναι ξεκάθαρο! Υποστηρίζει τη σημασία του "δούναι και λαβείν". Γιατί μόνο μέσα από το συναίσθημα της συνεισφοράς ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος και ειδικά, όταν η αξία αυτή διδάσκεται από πολύ μικρή ηλικία στα παιδιά, θα αποτελέσει τη βάση για την ομαλή ψυχοκοινωνική εξέλιξη κάθε παιδιού!

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 5 ετών.


Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Άγκυρα προσφέρει σε ένα τυχερό αναγνώστη ένα αντίτυπο του βιβλίου "Πετρόσουπα" του Τζον Τζ. Μουθ! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Άγκυρα για τη δωροθεσία!

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Άγκυρα στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ και κάντε tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.



ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 14/9/2018 έως 20/9/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Ο νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Ο νικητής θα ενημερωθεί με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλει μήνυμα εντός 2 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί του θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσει το δώρο του, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Σύμφωνα με τον νέο, ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται!
9. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ως εξής: Αν ο νικητής κατοικεί στον νομό Αττικής, θα πρέπει να το παραλάβει από  το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων  Άγκυρα (Σόλωνος 124 & Εμ. Μπενάκη Αθήνα, τηλ. 2103837667, ωράριο λειτουργίας: Δευτ-Σάβ.: 09:00-15:30). Αντιθέτως, αν ο νικητής κατοικεί στην επαρχία, θα το παραλάβει ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Άγκυρα.
10. Το δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη.
11. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
12. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
13. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!



Γράφει η Ελευθερία Τσάτσου από το missfreemommy

________________________________________________________________________________________________

Η Ελευθερία Τσάτσου είναι σύζυγος, μητέρα, παιδαγωγός προσχολικής αγωγής, blogger. Λατρεύει τα ταξίδια και τη φωτογραφία.


Update
Νικήτρια:
Xristina Konstantinidou


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!