ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΑΚΟΥΓΕ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΔΙΟΠΤΡΑ)

Βιβλιοκριτική & διαγωνισμός σήμερα για το παιδικό βιβλίο "Το κουνελάκι άκουγε" της Cori Doerrfeld από τις Εκδόσεις Διόπτρα!

Βιβλίο ενσυναίσθησης

Όταν ο μικρός Άλκης "έχασε" κάτι που είχε φτιάξει, κάτι μοναδικό και ξεχωριστό για εκείνον, τα πάντα γκρεμίστηκαν! Πολλά ζωάκια τον πλησίασαν και προσπάθησαν να τον κάνουν να γελάσει, να χαρεί, να θυμώσει, να ξεσπάσει, να ξεχάσει, να κρυφτεί, να εκδικηθεί..., μα ο Άλκης τους έδιωξε όλους και έμεινε μόνος του και θλιμμένος. Ώσπου κάποια στιγμή το κουνελάκι τον πλησίασε και τα άλλαξε όλα! Το κουνελάκι μόνο άκουγε... Άλλωστε μια αγκαλιά κρύβει πάντα τα πιο όμορφα λόγια… 

Βιβλίο ενσυναίσθησης

Ένα παιδικό βιβλίο ενσυναίσθησης με μια τρυφερή ιστορία που μιλά για την αποτυχία ή την απώλεια με τρόπο απλό και μοναδικό, για να απαλύνει τη θλίψη του παιδιού και να διώξει αρνητικές σκέψεις! Πρόκειται για ένα βιβλίο που μας βοηθά να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας. Όταν η απώλεια έρχεται στη ζωή μας, τα συναισθήματα μπερδεύονται... Τι χρειαζόμαστε τότε; Χρειαζόμαστε κάποιον μόνο να μας ακούσει, να μας αγκαλιάσει με υπομονή, υπομένοντας τη θλίψη μας, τα λόγια μας, τα ξεσπάσματά μας και την οργή μας. Κι όταν αυτός ο φίλος με τη ζεστή του αγκαλιά γιατρέψει την οργή μας, τότε θα χαμογελάσουμε πάλι και θα ξαναδημιουργήσουμε. Πλέον ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας μας έχει στερήσει τη χαρά του να ακούμε τους άλλους και να μας ακούν. Και συχνά παγιδευόμαστε στη μοναξιά μας, καθώς δεν έχουμε κάποιον να μας ακούει προσεκτικά, δίχως να μας διακόπτει ή να μας συμβουλεύει. Απλώς να είναι δίπλα μας και να μας ακούει... 

Βιβλίο ενσυναίσθησης

"Το κουνελάκι άκουγε" είναι ένα βιβλίο με απλή γλώσσα και σύντομες, μικρές φράσεις, που έρχονται σε αντίθεση με την πολύχρωμη εικονογράφηση, η οποία κυριαρχεί σε πολλές σελίδες του βιβλίου και περνάει μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες! Το βιβλίο είναι κατάλληλο για ηλικίες 3+. 

Βιβλίο ενσυναίσθησης

Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Το κουνελάκι άκουγε" της Cori Doerrfeld! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Διόπτρα για τη δωροθεσία!

Βιβλίο ενσυναίσθησης

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Διόπτρα στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ και κάντε tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 22/6/2018 έως 28/6/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν μήνυμα εντός 2 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Σύμφωνα με τον νέο, ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται!
9. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Οι νικητές που κατοικούν στον νομό Αττικής θα πρέπει να τα παραλάβουν από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Διόπτρα (Στοά του βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα. Tηλ. 2103300774. Ωράρια καταστήματος: Δευτέρα & Τετάρτη 9:00-15:00, Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 9:00-17:00, Σάββατο 10:00-14:00). Αντιθέτως, οι νικητές που κατοικούν στην επαρχία θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Διόπτρα. Επαναληπτική αποστολή σε νικητές στην επαρχία γίνεται μόνο με έξοδα του νικητή.
10. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
11. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
12. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
13. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!Γράφει η Μαρία Χαντζίκου

________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Χαντζίκου είναι σύζυγος, μητέρα, διακοσμήτρια (ΤΕΙ Αθήνας). Οτιδήποτε σχετίζεται με την τέχνη την κάνει να ονειρεύεται, να δημιουργεί και να χαμογελάει.


Update
Νικητές:
Katerina Nikos
Ioanna Pappa
Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, Twitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!