ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ο ΤΖΑΣΤΙΝ ΓΚΡΕΪ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

"Ο Τζαστίν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης" είναι το τελευταίο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και έχουμε βιβλιοκριτική & διαγωνισμό

Ένα βιβλίο για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση παιδιών και εφήβων

Η Ελένη Ανδρεάδη ειδικεύεται στην Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ, ενώ το 2009 ίδρυσε την ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Τα βιβλία της λοιπόν εστιάζονται γύρω από την περιβαλλοντική ευασθητοποίηση των παιδιών και εφήβων. 

Ένα βιβλίο για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση παιδιών και εφήβων

Στο πιο πρόσφατο βιβλίο της "Ο Τζαστιν Γκρέι και οι φύλακες της γης", όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος, πρωταγωνιστής είναι ο Τζάστιν Γκρέϊ, ένα ήπιων τόνων παιδί. Η μοναδική κηδεμόνας του, η γιαγιά του, είναι εκείνη που έχει αναλάβει την ανατροφή του μετά τον θάνατο της μητέρας του και την εγκατάλειψή του από τον πατέρα του. Ο Τζάστιν δεν προκαλεί, αλλά προκαλείται από τον νταή του σχολείου. Με τον πιο στενό του φίλο, τον Πραβ, έχουν δημιουργήσει τη Λέσχη Μυστικών Πρακτόρων και Υπερηρώων κι, ενώ ο Τζάστιν είναι έτοιμος να την εγκαταλείψει, ένα αινιγματικό μήνυμα στο παράθυρό του θα οδηγήσει αυτόν και τον Πραβ να την αντικαταστήσουν με την Ομάδα φυλάκων της γης. Μαζί τους θα συμπαραταχθούν η Ζόι, ένα αντιδραστικό κορίτσι με μαύρα ρούχα, και μία διάσημη μπλόγκερ που έχει σχέση με τον νταή του σχολείου. Και οι τέσσερις νέοι θα αναζητήσουν στοιχεία που καλούνται να συλλέξουν σε 9 ημέρες και να τα παρουσιάσουν στον Πρόεδρο της Αμερικής. Έτσι ο Τζάστιν θα ανακαλύψει δυνάμεις που έκρυβε και πώς να χειραγωγεί τον φόβο του.

Ένα βιβλίο για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση παιδιών και εφήβων

Η συγγραφέας Ελένη Ανδρεάδη έχει καταφέρει μέσα από μια ιστορία να σε βάλει σε σκέψεις, να προβληματιστείς και να ψάξεις παραπάνω. Έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει την οικολογική σου συνείδηση, χωρίς να σε φοβίσει, αλλά προσπαθώντας να σου δείξει ότι έχεις δύναμη και μπορείς να αντιστρέψεις την κλιματική αλλαγή, μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι η μεγαλύτερη- απειλές του πλανήτη!

Το βιβλίο απευθύνεται σε εφήβους, σε παιδιά δηλαδή που μπορούν να αναγνωρίσουν, να αξιολογήσουν, να ευαισθητοποιηθούν και εν τέλει να αλλάξουν τον κόσμο! Διαβάζεται ωστόσο ευχάριστα και από μεγαλύτερες ηλικίες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα έλεγα και ότι επιβάλλεται να διαβαστεί. Άλλωστε μια ιστορία με παιδιά μπορεί να μας θυμίσει τα όνειρα που κι εμείς κάναμε στην ηλικία εκείνη. Να μας θυμίσει ότι αυτό που τελικά θέλουμε είναι ένας καλύτερος κόσμος, ένας κόσμος ασφαλής, ένας κόσμος με μέλλον. Το μέλλον που θα έρθει μόνο, αν όλοι ευαισθητοποιηθούμε απέναντι στην κλιματική αλλαγή!

Βιβλιοκριτική και κλήρωση

Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ο Τζαστίν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης" της Ελένης Ανδρεάδη! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για τη δωροθεσία!

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Μεταίχμιο στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ και κάντε tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 15/6/2018 έως 21/6/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν μήνυμα εντός 2 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Σύμφωνα με τον νέο, ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται!
9. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Οι νικητές που κατοικούν στον νομό Αττικής θα πρέπει να τα παραλάβουν από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Αντιθέτως, οι νικητές που κατοικούν στην επαρχία θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.
10. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
11. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
12. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
13. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Γιούλη Μπαλίκου από το Ψυχολογία παιδιού

_________________________________________________________________________________________________

Η Γιούλη Μπαλίκου είναι ψυχολόγος (M.SC, PH.D), έχει ειδικευτεί στην οικογενειακή θεραπεία, είναι αρθρογράφος, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού που αφορά στην ψυχολογία των παιδιών. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη μάθηση των παιδιών μέσω πολυαισθητηριακών μεθόδων διδασκαλίας και κυρίως στην αναγνώριση των αναγκών και των συναισθημάτων τους. Επίσης είναι σύζυγος και μητέρα, ενώ λατρεύει τη δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες, τους ανοιχτούς ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά που έχουν τόσα να μας διδάξουν.Update
Νικήτριες:
Αναστασία Ζαραφίδου
Elissavet Pit
Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!