ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΘΗΝΑ: ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ; (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ)

Οι δικές μου μικρές πριγκίπισσες αγαπούν πολύ τα βιβλία. Μόλις πρόσφατα διαβάσαμε το παιδικό βιβλίο "Πριγκίπισσα Αθηνά: Μα τι κάνουν οι πριγκίπισσες όλη μέρα;" της Στέλλας Κάσδαγλη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη και μπήκε από την πρώτη στιγμή στη λίστα με τα αγαπημένα μας βιβλία! Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτική & διαγωνισμό!

Η πριγκίπισσα Αθηνά είναι μια αντισυμβατική και ανήσυχη πριγκίπισσα που της αρέσει να κατασκευάζει, να ανακαλύπτει, να μαθαίνει… Το να ετοιμάζεται μόνο για πριγκιπικούς χορούς, να χτενίζει τα μαλλιά της και να προβάρει γοβάκια τής φαίνεται πολύ βαρετό. Και αναρωτιέται πως περνάνε τη μέρα τους οι υπόλοιπες πριγκίπισσες.

Μια παραμυθομηχανή που μοιάζει με ποδήλατο και μπορεί να την ταξιδέψει στον χρόνο θα βοηθήσει την πριγκίπισσα Αθηνά να βρει τις απαντήσεις που ψάχνει! 

Οι αληθινές πριγκίπισσες είναι γυναίκες που αγωνίστηκαν και κατέκτησαν τα όνειρά τους, όπως η Λουίζα Μέυ Άλκοτ (συγγραφέας), η Αμέλια Έρχαρτ (πρώτη γυναίκα πιλότος), η Μαρι Ντέιλυ (πρώτη έγχρωμη γυναίκα με διδακτορικό στη χημεία)!

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλες τις μικρές μας, ανήσυχες πριγκίπισσες που δεν επαναπαύονται στα φορέματα και τα γοβάκια τους, αλλά έχουν μεγάλα όνειρα και παλεύουν, για να τα κάνουν πραγματικότητα! Γραμμένο σε γλώσσα πολύ προσιτή για τα παιδιά και ενίοτε χιουμοριστική προκαλεί το ενδιαφέρον των μικρών του αναγνωστών, για να μάθουν τη συνέχεια της ιστορίας! Την χαριτωμένη εικονογράφηση που συνοδεύει κάθε σελίδα του βιβλίου έχει επιμεληθεί ο Τόμεκ Γιοβάνης και μας άρεσε ιδιαίτερα ο χάρτης της Ρεαλίας, της χώρας της πριγκίπισσας Αθηνάς.Το συγκεκριμένο βιβλίο μπορεί να διαβαστεί ευχάριστα από παιδιά ηλικίας 5-15 ετών, ενώ αποτελεί το πρώτο μιας σειράς που εμείς σίγουρα θα διαβάσουμε! Η νέα σειρά "Πριγκίπισσα Αθηνά" αμφισβητεί την παντοδυναμία των στερεοτύπων και της ανισότητας, και ενθαρρύνει τις μικρές κυρίες να εκφράζονται, να αναρωτιούνται, να είναι ευρηματικές και δημιουργικές. Μπορεί όμως να διαβαστεί και από αγόρια και γονείς, για να τους υπενθυμίσει ότι είναι απελευθερωτικό να είναι ο εαυτός τους και να μην εγκλωβίζονται σε μη ρεαλιστικά και τοξικά πρότυπα! Στη σειρά αυτή αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι τι μπορείς να αποκτήσεις, αλλά τι μπορείς να προσφέρεις. Δεν είναι τι επιλέγεις να φορέσεις, αλλά τι επιλέγεις να κάνεις.

Η συγγραφέας Στέλλα Κάσδαγλη, όντας κι η ίδια μητέρα δύο κοριτσιών, θέλησε να γράψει μια σειρά βιβλίων με πρωταγωνίστρια την πριγκίπισσα Αθηνά που ζει στο σήμερα, καθώς δεν την ικανοποιούσαν καθόλου οι γνωστές σε όλες πριγκίπισσες ως υγιή πρότυπα για τις κόρες της! Η ίδια η συγγραφέας θέλει να πει στις μικρές της αναγνώστριες αλλά και στις μαμάδες τους: «Ότι στη ζωή αξίζει να είμαστε τολμηρές και χρήσιμες. Ότι η ομορφιά και η διασκέδαση είναι δύο μόνο από τα πολλά σημαντικά πράγματα που αξίζει να εκτιμάμε: η φιλία, η ευγένεια, η εξυπνάδα, η συνεργασία, η περιπέτεια, η έκπληξη, η επιμονή, η προσπάθεια, η σύγκρουση, ο έρωτας (ο πραγματικός έρωτας), η αυτογνωσία είναι επίσης σπουδαία – αρκεί να τα αναγνωρίζουμε ως τέτοια, στον εαυτό μας και στους άλλους».


Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Πριγκίπισσα Αθηνά: Μα τι κάνουν οι πριγκίπισσες όλη μέρα;" της Στέλλας Κάσδαγλη! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Πατάκη για τη δωροθεσία!

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και Εκδόσεις Πατάκη στο Facebook.

2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ και κάντε tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 18/5/2018 έως 24/5/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό Familives καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν μήνυμα εντός 2 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται!
9. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Οι νικητές που κατοικούν στον νομό Αττικής, θα πρέπει να τα παραλάβουν από το βιβλιοπωλείο Πατάκη στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας, αρ. 65. Αντιθέτως οι νικητές που κατοικούν στην επαρχία, θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Πατάκη!
10. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
11. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
12. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
13. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Καίτη Μιχαλοπούλου από το Οι παραμυθένιες

_________________________________________________________________________________________________

Η Καίτη Μιχαλοπούλου είναι σύζυγος, blogger, εργαζόμενη νοσηλεύτρια, μαμά δύο δίδυμων κοριτσιών, για χάρη των οποίων ξεκίνησε να γράφει τα δικά της παραμύθια κι η αγάπη της αυτή για το γράψιμο έδωσε το όνομα στο προσωπικό της blog "Οι παραμυθένιες"! Αγαπά όσα την κάνουν να νιώθει παιδί!


Update
Νικήτριες:
Argiro Kalampouka
αλεξανδρα τσιμπρη
* Επανάληψη κλήρωσης
Νέα νικήτρια:
Papanagiotou NikolettaΚαι μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!