ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Ακόμη κι οι μαμάδες έχουμε δικαίωμα να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας διαβάζοντας βιβλία! Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτικη & διαγωνισμό για το μυθιστόρημα "Ένα Τραγούδι για το Αύριο" της Άλις Πίτερσον από τις Εκδόσεις Ψυχογιός!Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ο Τομ ερωτεύτηκε την Άλις τη στιγμή που την αντίκρισε. Συνειδητοποίησε ότι δε θα ήταν καθόλου εύκολο να είναι μαζί της, αλλά η Άλις είναι γεμάτη ενέργεια, ένας ήλιος που λάμπει στον κατά τ’ άλλα συνηθισμένο κόσμο του.

Κάποιοι μπορεί να βλέπουν την Άλις και να νομίζουν ότι έχει τα πάντα στη ζωή της. Όμως, η Άλις ξέρει ότι δεν είναι σαν τις άλλες γυναίκες. Η ζωή της είναι περίπλοκη, απρόβλεπτη, δύσκολη. Αλλά δεν της αρέσει ο οίκτος. Το μόνο που θέλει να κάνει, το μόνο που ήθελε ποτέ, είναι να τραγουδάει. 

Στην Άλις έχουν πει να μην ακολουθεί τα όνειρά της. Το ίδιο και στον Τομ. Αλλά όταν η μοίρα τους έχει ήδη φερθεί σκληρά, είναι ώρα να σταματήσουν να ακούν τους άλλους και να ακολουθήσουν μόνο την καρδιά τους. 

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και της αγάπης.


Η μαγεία ενός βιβλίου βασίζεται στο μήνυμα που αφήνει να ταλανίζεται στο μυαλό σου κάνοντάς σε παράλληλα να δεις τη ζωή με άλλα μάτια. Το "Ένα τραγούδι για το αύριο" είναι μια "ωδή" στη ζωή. Είναι η ώθηση που ζητάς, για να σηκωθείς από τον καναπέ, να νιώσεις ευτυχία και συνάμα ευγνωμοσύνη για όλα εκείνα που έχεις. Να ολοκληρώσεις αυτά, τα οποία αναβάλλεις καθημερινά. Να αναζητήσεις κρυφές επιθυμίες και ανάγκες και να νιώσεις ότι κάθε μέρα, κάθε στιγμή είναι απέραντα σημαντική! Για κάποιους ανθρώπους η ζωή δεν είναι τόσο εύκολη. Όπως για την Άλις. Εκείνη όμως κατάφερε να πάει κόντρα στη μιζέρια. Κατάφερε το αδύνατο να το κάνει δυνατό και να γίνει έμπνευση για όλους μας.

 Η ιστορία της Άλις, δοσμένη με μυθοπλαστικά στοιχεία, κρατώντας όμως την ουσία, σε κρατάει καθηλωμένη από την αρχή μέχρι το τέλος. Ταυτίζεσαι με την πρωταγωνίστρια αλλά και με εκείνους που με τόση δύναμη συνιστούν το υποστηρικτικό της περιβάλλον. Η ελπίδα, η δύναμη, η αγάπη, η αποφασιστικότητα και τέλος η ίδια η ζωή αναδεικνύονται σε κάθε σελίδα του βιβλίου!


Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός προσφέρει σε έναν τυχερό αναγνώστη ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ένα Τραγούδι για το Αύριο" της Άλις Πίτερσον! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Ψυχογιός για τη δωροθεσία!


Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Ψυχογιός στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ κάνοντας tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 4/5/2018 έως 10/5/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Ο νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Ο νικητής θα ενημερωθεί με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλει μήνυμα εντός 2 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί του θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσει το δώρο του, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ως εξής: Αν ο νικητής κατοικεί στον νομό Αττικής, θα πρέπει να το παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ψυχογιός (Εμμ. Μπενάκη 13-15, Αθήνα). Αντιθέτως, αν ο νικητής κατοικεί στην επαρχία, θα το παραλάβει με courier και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Ψυχογιός!
9. Τo δώρo δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη.
10. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Γιούλη Μπαλίκου από το Ψυχολογία παιδιού

_________________________________________________________________________________________________

Η Γιούλη Μπαλίκου είναι ψυχολόγος (M.SC, PH.D), έχει ειδικευτεί στην οικογενειακή θεραπεία, είναι αρθρογράφος, εκπαιδεύτρια και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού που αφορά στην ψυχολογία των παιδιών. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη μάθηση των παιδιών μέσω πολυαισθητηριακών μεθόδων διδασκαλίας και κυρίως στην αναγνώριση των αναγκών και των συναισθημάτων τους. Επίσης είναι σύζυγος και μητέρα, ενώ λατρεύει τη δημιουργικότητα, τις νέες ιδέες, τους ανοιχτούς ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά που έχουν τόσα να μας διδάξουν.


Update
Νικήτρια:
Αντζελα ΔεμΚαι μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!