ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Επιστρέψαμε από τις διακοπές του Πάσχα με βιβλιοκριτική & διαγωνισμό για το νέο βιβλίο "Το χρώμα της καρδιάς μου" της Alice Brière-Haquet και της εικονογράφου Csil από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος!

Ο Πολ δεν είναι ντροπαλός, αλλά "ό,τι συμβαίνει στην καρδιά του, φαίνεται στα μάγουλα του"! Κάθε φορά λοιπόν που βιώνει ένα συναίσθημα, το πρόσωπο του αλλάζει χρώμα. Ασπρίζει στην άρνηση, πρασινίζει στον θυμό, κοκκινίζει με τα φιλιά! Μια μέρα αποφασίζει να γυρίσει τον κόσμο, για να ανακαλύψει το χρώμα που μεταμορφώνει τα παιδιά σε μεγάλους. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του συμβαίνει κάτι εκπληκτικό: συναντά χρώματα παντού! Καφέ μονοπάτια, μοβ δειλινά, κίτρινες αμμουδιές! Όμως το χρώμα που θα τον κάνει να μεγαλώσει δεν το βρίσκει πουθενά! Τότε καταλαβαίνει πως ο κόσμος αλλάζει συνεχώς χρώματα, ανάλογα με το πώς αισθάνεται, ακριβώς όπως κι εκείνος! Έτσι τα χρώματα δεν τα περιορίζει πια στα μάγουλά του, αλλά τα εκφράζει με τις μπογιές του και τα μοιράζεται με τους άλλους! Πόσο αρέσει σε όλους αυτό!

Ό,τι συμβαίνει στην καρδιά του
Φαίνεται στα μάγουλά του
Ροζ θα τα δεις για τη χαρά
Κόκκινα να ’ναι απ’ τα φιλιά
Κι αν γίνουν μπλε από ντροπή
Ή γκρίζα μια στιγμή λυπητερή
Κίτρινα βάφονται στην αμμουδιά
Μοβ στα ωραία δειλινά
To βιβλίο "Το χρώμα της καρδιάς μου" αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, για να μιλήσετε στα παιδιά για τα συναισθήματα και την έκφρασή τους. Η καθαρή, ιδιαίτερη εικονογράφησή του ελκύει αμέσως το βλέμμα μικρών και μεγάλων. Οι μεγάλες, εντυπωσιακές εικόνες σε συνδυασμό με το μικρό, έμμετρο κείμενο και την τρυφερή ιστορία που αφηγείται θα κάνουν τους μικρούς αναγνώστες να θέλουν να το διαβάσουν ξανά και ξανά. Μια προσθήκη που αξίζει να έχετε στην παιδική βιβλιοθήκη σας!


Το βιβλίο "Το χρώμα της καρδιάς μου" ανήκει στη σειρά "Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά" (4+ ετών).


Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Το χρώμα της καρδιάς μου" των Alice Brière-Haquet και Csil! Ευχαριστούμε θερμά για τη δωροθεσία!


Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Παπαδόπουλος στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ κάνοντας tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 11/4/2018 έως 18/4/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν μήνυμα εντός 2 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Οι νικητές που κατοικούν στον νομό Αττικής θα πρέπει να τα παραλάβουν από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Παπαδόπουλος (οδός Μασσαλίας 14, Αθήνα, καθημερινά 09:00-16:00). Οι νικητές που κατοικούν στην επαρχία θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
9. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
10. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
11. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.
12. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Ευτέρπη Μυτιληναίου από το Κορίτσι Μάλαμα

_________________________________________________________________________________________________

Νηπιαγωγός, μαμά δυο ζουζουνιών, blogger, DIY maniac, αγαπά την οργάνωση και την οικονομία. Αγαπά να δουλεύει με τα παιδιά, τόσο στην τάξη όσο και στο σπίτι, και να τα βλέπει να εξελίσσονται!


Χορηγοί επικοινωνίας:
kerdiseto.gr

Update
Νικήτριες:
Άννα Μελε
Mareva Liki

Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!