ΕΛΗΞΕ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΩΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

Το να είσαι γονιός δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση! Στο Familives ξεκινά σήμερα ένας ξεχωριστός διαγωνισμός με δώρο τρίμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης γονέων με θέμα "Ενσυναίσθηση - Επικοινωνία, Συναισθηματικός Αναλφαβητισμός" από τη Σχολή Αυτογνωσίας!

via



Αρκεί η αγάπη για μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή; 

Σε πολλούς τομείς της ζωής και της σχέσης παιδιού-γονέα, ναι αρκεί! Υπάρχουν όμως κι άλλα σημαντικά συστατικά που θεμελιώνουν αυτή τη σχέση και την ανατροφή κάθε παιδιού, όπως τα όρια, η ενστάλαξη αξιών, η ανάδειξη του δυναμικού και πάνω απ' όλα η επικοινωνία. Η εσφαλμένη επικοινωνία και η έλλειψη ενσυναίσθησης (ή η υπερβάλλουσα ταύτιση) οδηγούν σε συγκρούσεις και εν τέλει στην απομάκρυνση από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ενώ η κατάλληλη επικοινωνία, η ενσυναισθηματική επικοινωνία οδηγούν στη χαρά και την απόλαυση των σχέσεων!

Τα μαθήματα συναισθηματικού αλφαβητισμού σχεδιάστηκαν, ώστε να βοηθήσουν τον γονέα, να τον ενδυναμώσουν μέσα από την κατανόηση του ίδιου και του παιδιού του. Προετοιμάζουν έδαφος, πάνω στο οποίο πολλά και ενδιαφέροντα μπορούν να οικοδομηθούν. 

Ο συναισθηματικός αλφαβητισμός (emotional literacy) πρόκειται για μια δεξιότητα που μαθαίνεται, όχι για μια εγγενή ικανότητα, όπως υποδηλώνει η έννοια "συναισθηματική νοημοσύνη" (emotional intelligence). Αφορά στην εξοικείωση με την μέθοδο αναγνώρισης και έκφρασης των συναισθημάτων, της γλώσσας των συναισθημάτων. Μιας ξεχωριστής για τον καθένα γλώσσας, που πρώτα οι γονείς αρχίζουν να αναγνωρίζουν, να ακούν και να μιλούν και έπειτα, ως συναισθηματικοί μέντορες, τη μεταδίδουν στα παιδιά τους. 
  • Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για γονείς και κηδεμόνες παιδιών από 0 έως 17 ετών με ή χωρίς προηγούμενη συμμετοχή σε ομάδα γονέων.
  • Έναρξη: 2 Μαΐου. Πρωινό τμήμα: κάθε Τετάρτη 10-11:30 π.μ. / Απογευματινό τμήμα: 5:30-7 μ.μ.
  • Διάρκεια: 12 εβδομάδες με διακοπή μαθημάτων για καλοκαίρι κατόπιν συνεννόησης.
  • Κόστος ανά άτομο ή ζευγάρι: 60€/μήνα.
  • Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σχολών Γονέων.

Πληροφορίες - Συμμετοχές
Αλεξάνδρου Ασημακοπούλου 9, Άγιος Δημήτριος, Τ.Κ. 17342
Τηλ. 6934606545, 2114094463
email: autognwsia@autognwsia.gr




Υπεύθυνη προγράμματος:
Άννα Σολωμού
Συντονίστρια Σχολών Γονέων
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σχολών Γονέων


Βιογραφικό σημείωμα:
Σύμβουλος Προσωπικής & Οικογενειακής Ανάπτυξης, Συντονίστρια Σχολών Γονέων - Πανελλήνιος σύνδεσμος Σχολών Γονέων, μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας για την εκπαίδευση γονέων (F.I.E.P), Εισηγήτρια Σεμιναρίων Εμψύχωσης για Ομάδες Εργασίας – Πιστοποίηση ΟΑΕΔ (αρ.43090), Υπνοθεραπεύτρια - Πιστοποίηση Vicky Ross Training. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο University of Aberdeen, Σκωτία και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με κατεύθυνση την Κοινωνική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Manchester Metropolitan Univesity, Αγγλία. Διετέλεσε εκλεγμένη αντιπρόσωπος των τμημάτων Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων -University of Aberdeen- για τρία συνεχόμενα έτη και συμμετείχε ενεργά στην αντιπροσώπευση φοιτητών που χρειάζονταν ειδική μέριμνα και οικονομική ενίσχυση. Είναι μετεκπαιδευθείσα στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία και τη Συστημική Ψυχιατρική από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κέντρο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Εργάστηκε σε σημαντικούς οργανισμούς, όπως το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε επιχειρήσεις, όπως την ΛΟΛΑ ΑΒΕΕ & την Κάπος & ΣΙΑ Ο.Ε. Ξεχώρισε για τη θετική και δημιουργική επιρροή που ασκούσε στις ομάδες προσωπικού και έτσι ακολούθησαν οι πρώτες Ομάδες Εμψύχωσης Προσωπικού - 2006. Μελετά τις ανθρώπινες σχέσεις και επικοινωνία από το 1996 αρχικά υπό το πρίσμα της κοινωνικής ανάπτυξης και πολιτικής έκφρασης, και κατόπιν της προσωπικής και οικογενειακής ζωής. Το 2008 ίδρυσε τη Σχολή Αυτογνωσίας μαζί με την κα. Χριστιάνα Μήλα, γράφει για τα περιοδικά Voltamagazine & Flowmagazine και συντονίζει με επιτυχία ομάδες αυτογνωσίας και ομάδες Σχολών Γονέων ιδιωτικά, αλλά και σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης, παραδίδει ατομικές συνεδρίες προσωπικής και οικογενειακής ανάπτυξης. "Κάθε άνθρωπος εν δυνάμει είναι ολοκληρωμένος, τέλειος και ευτυχισμένος... αρκεί να κατανοήσει τις πραγματικές του ανάγκες, να αγκαλιάσει την ατελή του φύση και να μάθει να αντιλαμβάνεται την χρησιμότητα όλων των συναισθημάτων του." Άννα Σολωμού



Το Familives σε συνεργασία με τη Σχολή Αυτογνωσίας προσφέρει σε έναν τυχερό αναγνώστη (κάτοικο Αττικής) δωρεάν ένα τρίμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης γονέων με θέμα "Ενσυναίσθηση - Επικοινωνία, Συναισθηματικός Αναλφαβητισμός" συνολικής αξίας 180€! (Το δώρο μπορεί να αξιοποιηθεί από έναν γονιό ή από ένα ζευγάρι, ενώ το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για γονείς και κηδεμόνες παιδιών από 0 έως 17 ετών με ή χωρίς προηγούμενη συμμετοχή σε ομάδα γονέων.) Ευχαριστούμε θερμά για τη δωροθεσία!

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και Σχολή Αυτογνωσίας στο Facebook.

2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ κάνοντας tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 23/4/2018 έως 28/4/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο άτομα άνω των 18 ετών που διαμένουν εντός Αττικής και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Ο νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει δωρεάν ένα τρίμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης γονέων με θέμα "Ενσυναίσθηση - Επικοινωνία, Συναισθηματικός Αναλφαβητισμός" συνολικής αξίας 180€! Το δώρο μπορεί να αξιοποιηθεί από έναν γονιό ή από ένα ζευγάρι, ενώ το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για γονείς και κηδεμόνες παιδιών από 0 έως 17 ετών με ή χωρίς προηγούμενη συμμετοχή σε ομάδα γονέων.
7. Το πρόγραμμα έχει συγκεκριμένη και προκαθορισμένη χρονική διάρκεια. Έναρξη: 2 Μαΐου. Πρωινό τμήμα: κάθε Τετάρτη 10-11:30 π.μ. / Απογευματινό τμήμα: 5:30-7 μ.μ. Διάρκεια: 12 εβδομάδες με διακοπή μαθημάτων για καλοκαίρι κατόπιν συνεννόησης. Η κράτηση θέσης θα πρέπει να γίνει με τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλέφωνα 6934606545, 2114094463 τουλάχιστον 2 μέρες πριν την έναρξη του προγράμματος, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 2/5.
8. Ο νικητής θα ενημερωθεί με προσωπικό μήνυμα στο Facebook κι όλη η επικοινωνία μαζί του θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσει το δώρο του, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
9. Το δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη, ούτε δύναται να αξιοποιηθεί αργότερα. 
10. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!

Χορηγοί επικοινωνίας:
saveandwin.gr

Update
Νικήτρια:
Zoi Gavala



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!