ΕΛΗΞΕ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΩΡΟ GIOTTO BE-BE SUPER MODELLING DOUGH

Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν με πλαστοζυμαράκια! Δοκιμάσαμε πρόσφατα το Giotto be-bè super modelling dough, για το οποίο μάλιστα έχουμε και διαγωνισμό!


Το παιχνίδι με την πλαστελίνη βοηθά πολύ στην ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας των παιδιών. Τι είναι όμως η λεπτή κινητικότητα, θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς; Η λεπτή κινητικότητα περιλαμβάνει τους μικρούς μύες του σώματος, τη δύναμη, τον έλεγχο και κυρίως την επιδεξιότητα των μυών αυτών. Και με αυτόν τον τρόπο το παιδί μπορεί να μάθει να γράφει, να κουμπώνει, να κόβει, να τρώει, κλπ. Μάλιστα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά που στοχεύουν στην ανάπτυξή της. Το πλαστοζυμαράκι όμως είναι ίσως από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους, καθώς τα παιδιά μπορούν να το πιέσουν, να το πλάσουν, να το κόψουν ενδυναμώνοντας έτσι τα μικρά δαχτυλάκια τους.


Η Ιωάννα είναι 26 μηνών και το παιχνίδι με την πλαστελίνη της αρέσει πολύ. Επιλέξαμε λοιπόν το Giotto be-bè Super Modelling Dough από την Fila Hellas, που είναι σούπερ μαλακή ζύμη για πλάσιμο με φυσικά συστατικά και είναι δερματολογικά ελεγμένο. Κάθε πακέτο περιέχει 3 βαζάκια των 100gr με τα τρία βασικά χρώματα: κόκκινο, κίτρινο και μπλε. Η συσκευασία επίσης περιλαμβάνει τα κατάλληλα αξεσουάρ και είναι έτοιμα προς χρήση. Το καλύτερο βέβαια είναι ότι η συγκεκριμένη πλαστελίνη δεν αφήνει σημάδια ή λεκέδες στα ρούχα. Είναι πολύ εύκολο να την αφαιρέσουμε από τα ρούχα, απλώς την αφήνουμε να στεγνώσει και στη συνέχεια βουρτσίζουμε την περιοχή.


Η πιο εύκολη βέβαια δραστηριότητα για αυτή την ηλικία είναι να φτιάξουν τύπου μπισκοτάκια με τα κουπάτ. Μπορούν δηλαδή να πάρουν μόνα τους ένα μέρος ζύμης, να την ανοίξουν με τον πλάστη και μετά με το κουπάτ της επιλογής τους να φτιάξουν τα μπισκοτάκια τους!




Επίσης πολύ σημαντικό είναι πως οι συγκεκριμένες πλαστελίνες αναμειγνύονται τόσο καλά που μπορεί κανείς να φτιάξει και τα παράγωγα χρώματά τους αλλά και όσες αποχρώσεις αυτών επιθυμεί! Έτσι ενώ η συσκευασία περιέχει μόνο τρία βασικά χρώματα, εμείς μπορούμε τελικά να δουλέψουμε με πολλά χρώματα! Αν μάλιστα προμηθευτούμε και λευκό χρώμα πλαστελίνης της ίδιας σειράς, θα πετύχουμε πιο ανοιχτόχρωμες και παστέλ αποχρώσεις με την ανάμειξη των χρωμάτων!




Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μάθουμε λοιπόν στα παιδιά τις μίξεις των χρωμάτων! Ενδεικτικά εμείς κάναμε μικρές χρωματιστές μπαλίτσες!


Και καθώς πλησιάζει Πάσχα, σκέφτηκα να της φτιάξω και ένα κουνελάκι που της αρέσει πολύ! Βέβαια για τα λίγο πιο μεγάλα παιδάκια είναι εύκολο να το κάνουν και μόνα τους!


Τα αυτιά τελικά μου άρεσαν περισσότερο ανασηκωμένα! Έβαλα και τις τελευταίες "πινελιές" και ιδού ένα μικρό κουνελάκι με το καρότο του!


Τα παιδιά μπορούν λοιπόν πολύ εύκολα να δείξουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο και να περάσουν όμορφα παίζοντας με τις πλαστελίνες Giotto be-bè super modelling dough


Το Familives σε συνεργασία με την εταιρία Fila Hellas προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα Giotto be-bè super modelling dough! Ευχαριστούμε θερμά την Fila Hellas για τη δωροθεσία!

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στη σελίδα Familives στο Facebook.
2. Κάντε like στη σελίδα Fila Hellas στο Facebook.
3. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ κάνοντας tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 23/3/2018 έως 30/3/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσουν το δώρο του διαγωνισμού.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν μήνυμα εντός 2 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Τα δώρα θα αποσταλούν στους νικητές με έξοδα αποστολής που βαρύνουν την εταιρία Fila Hellas.
9. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
10. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
11. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.
12. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Ευαγγελία Παπαρίζου από το forhappymoments.gr

 ________________________________________________________________________________________________

Η Ευαγγελία Παπαρίζου επιμελείται εξ ολοκλήρου το περιοδικό, όσον αφορά τον σχεδιασμό του, αν και έχει σπουδάσει φυσιοθεραπεία και παιδαγωγικά! Είναι σύζυγος, crafter, blogger και πάνω από όλα μαμά της Ιωάννας.  Θα τη βρείτε στο blog της να μοιράζεται ιδέες για χειροτεχνίες, κατασκευές, συνταγές, σκέψεις, ταξίδια και ψηφιακά άλμπουμ. Σίγουρα τα άρθρα της θα τα λατρέψετε, αφού έχει έναν μοναδικό τρόπο να αναλύει τα πράγματα!


Update
Νικήτριες:
Elsa Sotiriadou
Chris Karabilly




Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!