ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ)

Το βιβλίο "Ήταν κάποτε ένα όνειρο" της Έλλης Πεταλά από τις Εκδόσεις Πατάκη το ξεχωρίζεις με την πρώτη ματιά από τον τίτλο του και μόνο. Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτική και διαγωνισμό για αυτό το τόσο όμορφο βιβλίο!Ήταν κάποτε ένα όνειρο... Με τράβηξε ο τίτλος...

Στα παιδιά μου μιλάω συνέχεια για τα όνειρα. Και πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε όνειρα, να τα κυνηγάμε, να τα πιστεύουμε...

Τα όνειρα μάς κάνουν παρέα, ξυπνάνε και κοιμούνται μαζί μας, κάνουν τη ζωή μας όμορφη.

Διαβάσαμε το βιβλίο πολλές φορές. Είδαμε τις καταπληκτικές εικόνες της Φωτεινής Τίκκου και κάναμε όνειρα μαζί τους.

Τους είπα κι εγώ για ένα όνειρο που ήθελε να γίνει πραγματικότητα. Για τα εμπόδια που συνάντησε στον δρόμο του, για τα αδιέξοδα, για τότε που χάθηκε...

Μια μέρα όμως έγινε το απίστευτο: έγινε μία πραγματικότητα... όνειρο!

«Μαμά, ποιο ήταν το όνειρό σου;» με ρώτησε η κόρη μου.

«Να έχω δύο παιδάκια και να είμαστε όλοι μαζί. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Και έγινε πραγματικότητα».

«Κι εγώ έχω ένα όνειρο», λέει ο πεντάχρονος γιος μου. «Να παίξω μπάλα με τον Μέσι»...

Να έχουμε πολλά όνειρα. Ακόμη κι αν δεν γίνουν πραγματικότητα κάποια από αυτά, το ταξίδι μαζί τους είναι πολύ όμορφο. Και μπορεί να μας οδηγήσουν σε μια άλλη πραγματικότητα που δεν την είχαμε ονειρευτεί...

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα, κατανοητή από τα παιδιά. Η γραφή είναι "ονειρική"... αφηγείται ένα όνειρο.

Κάθε φορά που διαβάζω ένα παιδικό παραμύθι, θέλω κι εγώ να περνάω καλά. Κι όταν το γράψιμο δεν σε κουράζει, αλλά το απολαμβάνεις, τότε το βιβλίο έχει πετύχει τον στόχο του: σε έχει ταξιδέψει, σε έχει εκπαιδεύσει, έχει μιλήσει στην καρδιά σου!

"Ήταν κάποτε ένα όνειρο" της Έλλης Πεταλά από τις Εκδόσεις Πατάκη.Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ήταν κάποτε ένα όνειρο" της Έλλης Πεταλά! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Πατάκη για τη δωροθεσία!

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και Εκδόσεις Πατάκη στο Facebook.

2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ κάνοντας tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 19/1/2018 έως 25/1/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν μήνυμα εντός 3 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 3 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Οι νικητές που κατοικούν στην Αθήνα, θα πρέπει να τα παραλάβουν από το βιβλιοπωλείο Πατάκη στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας, αρ. 65. Αντιθέτως οι νικητές που κατοικούν στην επαρχία, θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Πατάκη!
9. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
10. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Μένια Κουκουγιάννη από το karkinaki.gr

________________________________________________________________________________________________

Η Μένια Κουκουγιάννη είναι μητέρα δύο παίδων, συνιδρύτρια της ΑμΚΕ Καρκίνακι, αφιερωμένη στην έρευνα για τον παιδιατρικό καρκίνο, ιδρύτρια της Theadcase, content and concept Management. Δυνατή στο planning και στην επίλυση προβλημάτων, προσαρμόζεται εύκολα στην αλλαγή και επιλέγει την ομαδική δουλειά. Multitasking τη χαρακτηρίζουν οι συνεργάτες της, με "εμμονή" στην τήρηση των προθεσμιών, χωρίς να κινδυνεύει η ποιότητα των εργασιών της. Αγαπά τα βιβλία. Είναι εθελόντρια. Αγαπά τη ζωή. Το πιο σημαντικό της επίτευγμα είναι η οικογένειά της. Από τα παιδιά της μαθαίνει κάθε μέρα και γίνεται καλύτερος άνθρωπος.


Χορηγοί επικοινωνίας:
saveandwin.gr

Update
Νικήτριες:
Katerina Tsolaki
Κικίτσα Γρύσπου

Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!