ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΚΟΚΚΙΝΟ Ή ΓΙΑΤΙ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ)

"Kόκκινο ή γιατί ο σχολικός εκφοβισμός δεν είναι αστείο" του Γιαν Ντε Κίντερ είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου που εκδόθηκε πριν από λίγο καιρό από τις Εκδόσεις Πατάκη και προτάθηκε από την Επιτροπή Παιδιών και Νέων για το αντίστοιχο βραβείο το 2014-15. Εκτός όμως από βιβλιοκριτική έχουμε ετοιμάσει και διαγωνισμό για 2 τυχερούς!

Το θέμα του βιβλίου, όπως αναφέρεται και στον τίτλο του, είναι ο σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς bullying. Επίκαιρος όσο ποτέ, ο σχολικός εκφοβισμός είναι μια κατάσταση που δυστυχώς βιώνουν πολλά παιδιά σήμερα. Ο συγγραφέας προσπαθεί να περάσει το μήνυμά του μέσα από τη δημιουργία μιας ιστορίας, όπου το χρώμα και ειδικότερα το κόκκινο κυριαρχεί στην ιστορία ως τρόπος εκδήλωσης του φόβου. 

Η ηρωίδα είναι ένα μικρό κορίτσι που παρατηρεί ότι ο συμμαθητής της ο Μάρκος είναι αρκετά ντροπαλός και φοβισμένος, για να δείξει τα συναισθήματά του απέναντι στα άλλα παιδιά. Έτσι πολλές φορές κοκκινίζει και κλείνεται στον εαυτό του. Από την άλλη, μια μεγάλη παρέα παιδιών γελά με τις αντιδράσεις του Μάρκου κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Μάρκος να γίνεται ακόμη πιο σιωπηλός και να νιώθει δυστυχισμένος. Η ηρωίδα όμως θέλει να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά. Θέλει να βοηθήσει τον φοβισμένο Μάρκο. Θέλει να σταματήσει την τάση των άλλων παιδιών να κοροϊδεύουν τον συμμαθητή της, καθώς δε θεωρεί ότι αυτό είναι δίκαιο. Θα μπορέσει άραγε να τα καταφέρει; Θα μπορέσει να διώξει τη λύπη, τον φόβο και τη μοναξιά που νιώθει ο Μάρκος; Θα μπορέσει να ορθώσει ανάστημα απέναντι σε εκείνα τα παιδιά; 

Αναμφισβήτητα το "Κόκκινο ή γιατί ο σχολικός εκφοβισμός δεν είναι αστείο" είναι κατά τη γνώμη μου ένα βιβλίο "διαμάντι" στο είδος του. Μέσα από τη χρήση απλού λόγου το θέμα παρουσιάζεται εύστοχα, ενώ η εικονογράφηση πιστεύω ότι ίσως δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Τα έντονα χρώματα σε συνδυασμό με τη λεπτομερή εικονογράφηση των προσώπων των πρωταγωνιστών της ιστορίας θα τραβήξουν την προσοχή κάθε αναγνώστη μικρής ή μεγάλης ηλικίας. Τα συναισθήματα δε των πρωταγωνιστών αποτυπώνονται ευκρινώς σε κάθε σελίδα του βιβλίου και μπορούν εύκολα να γίνουν θέμα συζήτησης στο σπίτι ή το σχολείο! Με δυο λόγια είναι ένα βιβλίο πολύ χρήσιμο για κάθε γονέα και εκπαιδευτικό, και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-7 ετών αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες.


Το Familives σε συνεργασία λοιπόν με τις Εκδόσεις Πατάκη προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου “Kόκκινο ή γιατί ο σχολικός εκφοβισμός δεν είναι αστείο" του Γιαν Ντε Κίντερ! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Πατάκη για τη δωροθεσία!


Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και Εκδόσεις Πατάκη στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ κάνοντας tag φίλους σας.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητο να κάνετε like στις σελίδες Familives και Εκδόσεις Πατάκη στο Facebook, καθώς και να γράψετε ένα σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook κάνοντας tag φίλους σας.
*Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 13/10/2017 έως 19/10/2017 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο άτομα άνω των 18 ετών που διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού. 
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο Facebook κι όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Οι νικητές που κατοικούν εντός Αττικής θα πρέπει να τα παραλάβουν από το Βιβλιοπωλείο Πατάκη στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας αρ. 65. Οι νικητές που κατοικούν εκτός Αττικής θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς από τις Εκδόσεις Πατάκη και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον δωροθέτη.
9. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη. 
10. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Μαρία Γεωργακού από το Beauty Harmony Blog

________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Γεωργακού είναι μαμά, σύζυγος, αισθητικός, αρωματοθεραπεύτρια, ρεφλεξολόγος και blogger.


Χορηγοί επικοινωνίας:
saveandwin.gr

Update:
Νικήτριες:
Mary Koulieri
Φωτεινη Καρεμφυλλη
Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, Twitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!