ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΑΚΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA)

Τώρα που ανοίγουν πάλι τα σχολεία το Familives έχει επιλέξει και προτείνει ξεχωριστά βιβλία για λιλιπούτειους αναγνώστες! Εγκαινιάζουμε λοιπόν τη φθινοπωρινή εποχή με βιβλιοκριτική & διαγωνισμό για 3 αντίτυπα του παιδικού βιβλίου "Όταν ένα δεινοσαυράκι συνάντησε ένα κρεμμυδάκι" της Κέλλυς Μαλαμάτου από τις Εκδόσεις Gema!

Τι θα συμβεί άραγε όταν ένα δεινοσαυράκι συναντήσει ένα κρεμμυδάκι; Και μάλιστα όταν ένα μεγάλο και δυνατό δεινοσαυράκι, που όμως κλαίει συχνά, συναντήσει ένα μικρό και αδύναμο κρεμμυδάκι που σκορπάει το κλάμα παντού; Τι καινούργιο θα γεννηθεί από μια τέτοια συνάντηση; 

Τα παραμύθια είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο για τους γονείς και για τον λόγο αυτό είμαι ιδιαίτερα απαιτητική και προσεκτική στην επιλογή τους! Η αλήθεια είναι ότι δείχνω μια ιδιαίτερη προτίμηση σε όσα αφορούν στην οικολογία, στη συμπεριφορά, σε αξίες και ιδανικά αλλά και στη συναισθηματική νοημοσύνη. Ένα από τα βιβλία λοιπόν που ξεχωρίσαμε τον τελευταίο καιρό είναι το "Όταν ένα δεινοσαυράκι συνάντησε ένα κρεμμυδάκι" της Κέλλυς Μαλαμάτου

Το βιβλίο καταπιάνεται με θεμελιώδη ζητήματα και αξίες, όπως η αντίθεση δύναμης και αδυναμίας, η φιλία, η θλίψη, η ενσυναίσθηση, η αποδοχή της διαφορετικότητας των άλλων και κυρίως η αποδοχή του εαυτού μας, κάτι στο οποίο δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα ως μητέρα, επειδή θεωρώ ότι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας ευτυχισμένης, ενήλικης ζωής και γιατί αυτό επιθυμώ για τα παιδιά μου! Με πολύ έξυπνο τρόπο η συγγραφέας καταρρίπτει τους μύθους του δυνατού και του αδυνάτου, καθώς αντιστρέφονται οι ρόλοι των δύο ηρώων: Το μεγάλο και δυνατό δεινοσαυράκι ζητά συμβουλές από ένα μικρό και αδύναμο κρεμμυδάκι, ενώ κάποια στιγμή όλα αλλάζουν! Κατ' επέκταση το βιβλίο έμμεσα φωτογραφίζει όλα εκείνα τα αδύναμα παιδιά που δεν κάνουν παρέα με άλλα παιδιά στο σχολείο ή ανήκουν στο περιθώριο για χ, ψ λόγους! Το κείμενο είναι προσεγμένο, καλογραμμένο χρησιμοποιώντας την ομοιοκαταληξία, ενώ έχει χιουμοριστική διάθεση και πλούσιο λεξιλόγιο που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών. Σε αυτό βέβαια συνεισφέρει κι η εξαιρετικά πετυχημένη εικονογράφηση της Γιούρι Κουμάντα! Με δυο λόγια πρόκειται για ένα ανάγνωσμα που ναι μεν απευθύνεται σε παιδιά, αλλά περνάει εξίσου σημαντικά μηνύματα και στους γονείς!

Το βιβλίο είναι κατάλληλο για ηλικίες 4-7 ετών.


Το Familives σε συνεργασία λοιπόν με τις Εκδόσεις Gema προσφέρει σε τρεις τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Όταν ένα δεινοσαυράκι συνάντησε ένα κρεμμυδάκι" της Κέλλυς Μαλαμάτου! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Gema για τη δωροθεσία!


Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Gema στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ.

* Προαιρετικά κάντε κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητο να κάνετε Like στις σελίδες Familives και Εκδόσεις Gema στο Facebook, καθώς και να γράψετε ένα Σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook.
*Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 8/9/2017 έως 14/9/2017 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι τρεις και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο Facebook. Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Οι νικητές που κατοικούν εντός Αττικής θα πρέπει να τα παραλάβουν από την έδρα των Εκδόσεων Gema: Μαρασλή 3 από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-15:00 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2107258350Οι νικητές που κατοικούν στην επαρχία θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον δωροθέτη.
9. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
10. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία και καλή σχολική χρονιά!


Γράφει η Ευαγγελία Βλασσοπούλου από τα Νόστιμες & υγιεινές συνταγές και Καλλιτεχνικές Δημιουργίες

 ___________________________________________________________________________________________________________________________

Η Ευαγγελία Βλασσοπούλου είναι σύζυγος, μαμά δύο κοριτσιών, προγραμματίστρια, εργαζόμενη στον τραπεζικό τομέα και craft & food blogger που δε σταματά να δημιουργεί. Είναι οπαδός του υγιεινού τρόπου ζωής και της υγιεινής αλλά και ωμοφαγικής διατροφής. Το food blog της ήταν υποψήφιο για τα βραβεία ΒΗΜΑGourmet 2016 στην κατηγορία Best Special Diet! Το σύνθημά της είναι ότι "Τα υγιεινά φαγητά μπορούν να είναι και πολύ νόστιμα".


Χορηγοί επικοινωνίας:
saveandwin.gr

Update:
Νικητές:
Eudokia Margariti
Vicky Damaskou
Deppie Vassil






Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!