Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

Λατρεμένη και εύκολη συνταγή για μπισκοτάκια βουτύρου! Στολισμένα με ζαχαρόπαστα ή όχι η γεύση είναι πολύ καλή και η διαδικασία εύκολη που μπορεί να γίνει και με τη βοήθεια των παιδιών μας!
Υλικά:
100γρ. ζάχαρη
225γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις,κοσκινισμένο, συν ότι χρειαστεί για το αλεύρωμα
150γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκος αυγού
1κ.γ. εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο, μέχρι να γίνει τριφτή η ζύμη. Ύστερα προσθέτουμε τον κρόκο και τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο ακόμη. Ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια, ίσα ίσα να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα ανοίξουμε το φύλλο και με τον πλάστη ανοίγουμε στα περίπου 5χιλ. πάχος. Αν κολλάει ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια και στον πλάστη. Κόβουμε με κουπάτ τα σχέδια της αρεσκείας μας και τα βάζουμε στο ταψί, που του έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες τους τα βγάζουμε από το φούρνο και τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με γλάσο ή ζαχαρόπαστα. Και φυσικά να τα φάμε χωρίς καν διακόσμηση!!!
Η ζαχαρόπαστα για να κολλήσει πάνω στα μπισκότα θα πρέπει πρώτα να αλείψουμε τα μπισκότα με μαρμελάδα!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...