"Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ)




 Αναμφίβολα, τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τη σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος. Μέσα από οργανωμένες ομάδες αλλά και μεμονωμένα, από συνειδητοποιημένους πολίτες γίνονται προσπάθειες να προστατευτεί και να διαφυλαχτεί ο  θαυμαστός κόσμος μας. 

Οι εκδόσεις Μίνωας  κυκλοφόρησαν το παιδικό βιβλίο των Κ. Μπαρ και Σ. Γουίλιαμς, η Ιστορία της Φύσης, το πρώτο βιβλίο που μιλάει για τη προστασία της Γης. Μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο τα παιδιά μαθαίνουν για τα προβλήματα που προκλήθηκαν  από τους ανθρώπους στο περιβάλλον και απειλούν το μέλλον του πλανήτη μας. Τα κείμενα σε συνεργασία με την υπέροχη εικονογράφηση της Ε. Χαζμπαντ διατυπώνουν την ανάγκη να διασωθεί  ο φυσικός κόσμος. Παράλληλα,  τονίζεται το έργο ομάδων που συνεργάζονται για τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 




Ανήκει στη σειρά παιδικών βιβλίων γνώσεων για παιδιά από 3+ ετών, που, ναι μεν, έχει  εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δεν γίνεται, δε, κουραστικό και βαρετό στους μικρούς αναγνώστες του.  

Από την εποχή των σπηλαίων, την ανακάλυψη του άνθρακα, την κλιματική αλλαγή φτάνουμε στο σήμερα με τη πεποίθηση να ζήσουμε σε αρμονία με το φυσικό κόσμο, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο τον φυσικό πλούτο. Οι νέοι αναγνώστες ενημερώνονται, ευαισθητοποιούνται και επιλέγουν να στηρίξουν τη σωτηρία της φύσης.


Γράφει η Καίτη Μιχαλακοπούλου.


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!