«ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΚΟΔΑΣΟΣ» (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ)

 


Τίτλος: "Στο ποντικοδάσος"

Συγγραφέας: Άλις Μέλβιν  

Εκδόσεις Διόπτρα 


Δε θα υπερβάλλω καθόλου αν πω πως ίσως είναι το καλύτερο βιβλίο που κράτησα στα χέρια μου τους τελευταίους μήνες. Η έμμετρη ιστορία δεν είναι μεγάλη αλλά δεν σου λείπει κάτι. Η εικονογράφηση είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτική. Δεν είναι τυχαίο πως η συγγραφέας  και εικονογράφος πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο δίπλα στη φύση παρατηρώντας τα ζώα και τα φυτά από κοντά. 

Τα παιδιά θα το λατρέψουν. Είναι ένα κόσμημα στη βιβλιοθήκη σας που θα ανατρέχετε συχνά μαζί με τους μικρούς βιβλιοφάγους σας. Οι λεπτομέρειες πολλές και η αναζήτηση των πουλιών με ενθουσίασε εξαρχής. Οι εσωτερικές σελίδες έχουν μικρά και μεγάλα παραθυράκια από τα σπίτια και το περιβάλλον των ηρώων. Πολύ θα ήθελα να ζήσω σε ένα από αυτά και να ετοιμάζω μαρμελάδες με τις γλυκές οικοδέσποινες. 

Ένα υπέροχο βιβλίο χωρίς ηλικία. Βλέπουμε σελίδα τη σελίδα τη φύση να αλλάζει ανάλογα με το μήνα και μαθαίνουμε εύκολα και τις εποχές τους χρόνου. 

Ναι είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή του αλλά αξίζει κάθε ευρώ γιατί η ποιότητα της εκτύπωσης θα σας καταπλήξει. 




Περίληψη

Ο Ποντικός βγαίνει τον χειμώνα, μήνα  Ιανουάριο για να επισκεφτεί τον φίλο του τον Σκίουρο. Το ποντίκι προχωρά για να ξυπνήσει τον σκαντζόχοιρο και να υποδεχτεί την άνοιξη. Καθώς διασχίζει το μονοπάτι του Ποντικοδάσους το ταξίδι του ποντικού μας  από φίλο σε φίλο χαρτογραφεί τις αλλαγές στις εποχές από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο. 

Ποια  είναι η Άλις Μέλβιν 

1

Είναι εικονογράφος, σχεδιαστής και δημιουργός με πάθος για το σχέδιο και τη φύση. 

Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και ως δια βίου βιβλιόφιλος  δηλώνει πως: «είναι ένα ταπεινό και ιδιαίτερο συναίσθημα να γνωρίζω ότι τα βιβλία μου έχουν βρει μια θέση στα σπίτια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».

Ζει  στη Σκωτία με τον σύζυγό της, δύο παιδιά και δύο γάτες. Της αρέσει να βρίσκεται έξω στη φύση και συχνά είναι πιο χαρούμενη όταν κάθεται κάτω από ένα δέντρο και σκιτσάρει ή να κολυμπάει στη θάλασσα.




Γράφει η Κατερίνα Γαγανέλη 

Είναι  Αξιωματικός του Π.Ν. Συστήνεται ως λαφυρατζού στιγμών και αιθεροβάμων.  Η εμφάνιση στο χώρο της συγγραφής έγινε με το παιδικό μυθιστόρημα  “Με λενε Πάτρα”. Εκδόθηκε το 2021 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ. Ακολούθησε μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Ουαί Υμίν», το silent book με τίτλο ΤΣΙΜΠΑΕΙ;  και η Νοβελέτα «ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ». ‘Όλα από τις εκδόσεις www.suenobooks.gr

Βρείτε την εδώ

 https://www.facebook.com/GaganeliKaterina/ 

https://www.instagram.com/katerina_gaganeli/?hl=en


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!