"ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ)

   



«Ούτε στο όνειρό σας»  είναι ο τίτλος του βιβλίου της Μπεατρίτσε Αλεμανιά που εικονογραφεί η ίδια και κυκλοφορεί για την ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ. Ένα παραμύθι με ένα συνηθισμένο θέμα μα με ένα ασυνήθιστα ιδιαίτερα τρόπο δοσμένο.  


«Ούτε στο όνειρο σας» απαντά η μικρή νυχτερίδα με το όνομα Πασχαλίνα στους γονείς της όταν της ανακοινώνουν πως θα πάει στο σχολείο. Κάποια στιγμή το φώναξε τόσο δυνατά που …. οι γονείς της συρρικνώθηκαν και τους πήρε μαζί της.. στο σχολείο! Και από εκείνη τη στιγμή ξεκινά η περιπέτεια αυτής της ιδιαίτερης πρώτης μέρας. 

Τι θα τους πει άραγε η Πασχαλίνα τη στιγμή που θα επιστρέφουν στο σπίτι. Άραγε επιθυμεί ξανά να τους πάρει μαζί της; Πως της φάνηκε η πρώτη μέρα στο σχολείο με τους γονείς μαζί; 


Το βιβλίο πραγματεύεται το πολύ σημαντικό θέμα της μετάβασης του παιδιού από το περιβάλλον του σπιτιού στο περιβάλλον του σχολείου και ειδικότερα αυτή την πρώτη μέρα. Ποιο παιδί δε βιώνει φόβο και ανασφάλεια αυτή την πρώτη μέρα στο σχολείο; Ποιο παιδί δε θα ήθελε να έχει τους γονείς του μαζί,  τους γονείς που θα του δώσουν την ασφάλεια αυτή που επιθυμεί; Ποιο είναι αυτό το παιδί που όταν του ανακοινώνουν πως αύριο θα πας σχολείο δε σκέφτεται ως απάντηση τη φράση «Ούτε στο όνειρό σας» ; Ελάτε αλήθεια τώρα ας μεταφερθούμε λίγο εμείς οι ενήλικές στην παιδική μας ηλικία. Μήπως θυμηθήκατε το συναίσθημα; Η ιστορία είναι ιδιαίτερη , ευφάνταστη και με χιούμορ προσεγγίζει το θέμα με μια άλλη οπτική που δεν συναντάμε συχνά.  Η εικονογράφηση συμπληρώνει την πρωτότυπη αυτή ιστορία με εξίσου ιδιαίτερο τρόπο. Χρώματα μουντά και γήινα παντρεύονται με το ροζ , το φούξια και το πορτοκαλοκόκκινο δημιουργώντας έναν πολύ ιδιαίτερο πίνακα. Έναν πίνακα ισορροπημένο. Μεταξύ ασφάλειας και ανησυχίας, οικογενειακού και σχολικού περιβάλλοντος. 

 

Τι τονίζει ;

Την ανεξαρτητοποίηση του παιδιού από τους γονείς μέσα από μια πολύ φυσιολογική ροή. 





Προσωπική μου άποψη δεν είναι ένα βιβλίο μόνο για την περίοδο της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Είναι ένα βιβλίο το οποίο δίνει τροφή για κουβέντα και εξωτερίκευση συναισθήματος κάθε περίοδο. 


Από το οπισθόφυλλο

Μπορεί να ήρθε η ώρα για την Πασχαλίνα να πάει σχολείο με τις άλλες νυχτεριδούλες της ηλικίας της, αλλά αν τη ρωτήσεις, δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να το κάνει! Μέχρι που θα συμβεί κάτι φανταστικό…


Προτεινόμενη ηλικία 

4+


Γράφει η Μαρίνα Πλούμπη 

Info in a shot 

https://www.facebook.com/Infoinashot

https://www.instagram.com/info_in_a_shot/



Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!