Φτιάξε τη διάθεσή σου σε 5 λεπτά

 – Ένα βιβλίο αυτοβοήθειας για την εφαρμογή της θετικής ψυχολογίας στην καθημερινότητα 

 

Το βιβλίο «Φτιάξε τη διάθεσή σου σε 5 λεπτά» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός από το Σεπτέμβριο του 2023. Συγγραφέας του πρωτότυπου έργου στα αγγλικά είναι ο Τζόαν Μάλον. Στα ελληνικά τη μετάφραση επιμελήθηκε η Έρρικα Πάλλη και τη φιλολογική επιμέλεια/διορθώσεις  ανέλαβε η Μαρία Σεβαστιάδου. 

«Δεν είναι τα γεγονότα αυτά κάθε αυτά. Είναι το πώς επιλέγουμε να αντιδράσουμε σε αυτά» (Επίκτητος, Στωικός φιλόσοφος). Βασισμένο σε αυτό το ρητό το παρόν βιβλίο προκαλεί το αναγνωστικό κοινό να επιλέξει συνειδητά να δημιουργήσει θετική διάθεση και θετική στάση ζωής. 

Τα τελευταία χρόνια τα βιβλία αυτογνωσίας και αυτοβοήθειας έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς όλο και περισσότεροι αναγνώστες επιλέγουν τη βιβλιοθεραπεία ως μέθοδο εμπλουτισμού των γνώσεων, αλλά και των στρατηγικών διαχείρισης της ψυχοπιεστικής καθημερινότητας. 

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί ένα σύντομο αλλά περιεκτικό οδηγό θετικής ψυχολογίας στην πράξη. Το κάθε κεφάλαιο περιέχει ρεαλιστικές προτάσεις που λειτουργούν ως προτροπή για να ενισχυθεί η καλλιέργεια της θετικής διάθεσης μέσω μικρών, αλλά εφικτών στόχων. Είναι σημαντικό πως το συνολικό μήνυμα του βιβλίου συνοδεύεται από γνωμικά και ρητά που έχουν γραφτεί ανά τους αιώνες. 

Συνοπτικά, τα θετικά στοιχεία του βιβλίου είναι:

  • Η έκταση των κεφαλαίων είναι μικρή, τα μηνύματα ωστόσο σαφή και στοχευμένα.

  • Περιέχει πρακτικές οδηγίες που μπορούν να εφαρμοστούν από οποιονδήποτε άνθρωπο ενδιαφέρεται να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του 

  • Τα ρητά λειτουργούν υποστηρικτικά στο συνολικό εγχείρημα.

  • Το μέγεθος του βιβλίου είναι κατάλληλο ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να το διαβάζει εν μέσω της ημέρας ακόμα κι όταν βρίσκεται σε ένα σύντομο διάλειμμα από άλλες εργασίες.

  • Στο τέλος δεν υπάρχει περίπτωση να μην επηρεαστεί θετικά ο αναγνώστης!

Απευθύνεται λοιπόν σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται να προάγει την ψυχική του υγεία. Είναι η απόδειξη ότι η ευτυχία είναι συνειδητή επιλογή και είναι εφικτή μέσα από την ατομική προσπάθεια.


Γράφει η Γεωργία Κυζιρίδου


Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και συγγραφέας. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως σχολική ψυχολόγος στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση. Επίσης, έχει πάνω από 5.000 ώρες εμπειρίας στην εκπαίδευση ενηλίκων με βασικές θεματικές την προσωπική/ επαγγελματική ανάπτυξη και την ειδική αγωγή. Αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά εστιάζοντας στις σύγχρονες διαπροσωπικές σχέσεις. Συνεργάζεται με τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για ζητήματα που άπτονται της επικαιρότητας σε σχέση με την ψυχική υγεία. Είναι βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων.

Στοιχεία επικοινωνίας: georgiakiz@yahoo.gr 

Facebook page: Κιζιρίδου Γεωργία, Ψυχολόγος - Συγγραφέας



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε Facebook και Instagram για να μη χάνετε κανένα post!