Σ’ αγαπώ όπως είσαι (Εκδόσεις Διόπτρα)


Μια τρυφερή ιστορία για τη φιλία και την αποδοχή.

Μπορεί ένα ποντίκι κι ένας σκαντζόχοιρος να είναι φίλοι κολλητοί;

 Τι θα συμβεί όταν ο σκαντζόχοιρος θα σκοντάψει και θα πέσει πάνω στο ποντίκι;

Μια τρυφερή και συγκινητική ιστορία με κεντρική θεματική τη φιλία, τη μοναδικότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Εξαιρετικά σημαντικό το ηθικό δίδαγμα που προάγει η συγκεκριμένη ιστορία σχετικά με την αποδοχή των μειονεκτημάτων των σημαντικών άλλων που βρίσκονται στις στενές κοινωνικές επαφές. Επίσης, καλλιεργείται η αξία της δημιουργικής συνύπαρξης δύο φαινομενικά διαφορετικών φίλων, παρά τις διαφορές τους στην εμφάνιση χάρη στη δύναμη της θέλησης και της ενεργητικής προσπάθειας.



Ένα παραμύθι που μέσα από την ανάγνωσή του ενισχύεται η συναισθηματική, κοινωνική και ηθική νοημοσύνη των παιδιών. Μπορεί να αποτελέσει εκπαιδευτικό μέσο στο πλαίσιο εφαρμογών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας με θέμα τις διαπροσωπικές σχέσεις και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Ακόμα, προτείνεται για τα εργαστήρια δεξιοτήτων για να αναπτυχθούν οι συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, όπως είναι η ενσυναίσθηση και η διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων κατά την επικοινωνία με τους φίλους. Ενδείκνυται ως εκπαιδευτικό ερέθισμα για να βασιστεί ένας γόνιμος διάλογος για αξίες ζωής, όπως η φιλία και η αποδοχή.



Θετικά στοιχεία αποτελούν ο συνδυασμός της εικονογράφησης με το περιεκτικό κείμενο. Το αποτέλεσμα είναι να τονίζεται το ηθικό δίδαγμα με τρόπο κατανοητό από τα παιδιά.

Αξίζει να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!

Η πρωτότυπη έκδοση είναι στην ολλανδική γλώσσα και κυκλοφόρησε στην Ολλανδία και στο Βέλγιο. Οι συντελεστές του έργου είναι οι ακόλουθοι:

Συγγραφέας και εικονογράφος: Ron van Maurik 

Για την ελληνική έκδοση

Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος

Επιμέλεια: Γιάννης Καπερναράκος

Κυκλοφορεί από το Σεπτέμβρη 2023 από τις εκδόσεις Διόπτρα.


Παρουσίαση: Γεωργία Κιζιρίδου

Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και συγγραφέας. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως σχολική ψυχολόγος στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση. Επίσης, έχει πάνω από 5.000 ώρες εμπειρίας στην εκπαίδευση ενηλίκων με βασικές θεματικές την προσωπική/ επαγγελματική ανάπτυξη και την ειδική αγωγή. Αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά εστιάζοντας στις σύγχρονες διαπροσωπικές σχέσεις. Συνεργάζεται με τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για ζητήματα που άπτονται της επικαιρότητας σε σχέση με την ψυχική υγεία. Είναι βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων.

Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!