Ο Τυφώνας, μια ιστορία για τη δυσλεξία (Εκδόσεις Ελκυστής)

 Τι κοινό μπορεί να έχουν ένα  αγόρι με το όνομα Τόμας, ένας τυφώνας και..τα γράμματα; Μια ευφάνταστη, γλυκιά και πλούσια σε πολύτιμα μηνύματα ιστορία! Η  Όλγα Κέγκου, ειδική παιδαγωγός,  συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με το πρώτο της βιβλίο «Ο Τυφώνας, μια ιστορία για τη δυσλεξία» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελκυστής σε υπέροχη εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου. 

Ο Τόμας έχει πια μεγαλώσει αρκετά και ετοιμάζεται για το σχολείο! Η χαρά και η ανυπομονησία του σύντομα θα μετατραπούν σε αγωνία και λύπη, όταν ξαφνικά εμφανιστεί από το πουθενά ένας πονηρός Τυφώνας που τρώει γράμματα και φέρνει ταραχή!

Τι θα συμβεί άραγε την επόμενη φορά που θα επιχειρήσει να γράψει στον πίνακα το όνομά του; Πώς θα αντιμετωπίσει τον Τυφώνα και ποια θα είναι η στάση της δασκάλας του της κυρίας Αλεξίας; Άραγε, αυτός ο Τυφώνας θα φέρει την καταστροφή ή μπορεί να οδηγήσει τον μικρό μας φίλο σε μια νέα διαδρομή;

Αυτά και πολλά ακόμη θα ανακαλύψετε μέσα στις σελίδες της ιστορίας αυτής, που τόσο εύστοχα έχει προσεγγίσει και πλαισιώσει τη δυσλεξία τόσο αναφορικά με το γνωστικό κομμάτι του παιδιού όσο και αναφορικά με το  ψυχοσυναισθηματικό του κομμάτι.

Η συγγραφέας, ούσα και η ίδια εκπαιδευτικός, μέσα από την πολυετή της εμπειρία και την επιστημονική της εξειδίκευση, μας προσφέρει όχι μόνο μια υπέροχη ιστορία αλλά και ένα εργαλείο αξιοποίησης στην τάξη και στο σπίτι για παιδιά με και χωρίς δυσλεξία καθώς ενισχύει την συμπερίληψη αλλά παράλληλα και την ενσυναίσθηση σε μικρούς και μεγάλους.

Αφήστε λοιπόν τον Τυφώνα να σας συνεπάρει, χωρίς να φοβηθείτε στιγμή και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι και γεμάτοι νέες ιδέες και εμπειρίες!

Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε επιστημονικές πληροφορίες για τη δυσλεξία αλλά και μερικές ακόμη σελίδες με δημιουργικές γλωσσικές ασκήσεις εξάσκησης!


Γράφει η Ελισάβετ Αγόρου 

Είμαι παιδί της θάλασσας και του καλοκαιριού, καθώς γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πρέβεζα. Η αγάπη μου για τη γνώση και τη δημιουργία με οδήγησαν σε σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πιστεύω ότι η μάθηση δε σταματά ποτέ, γι’ αυτό συνέχισα το ταξίδι της γνώσης με εξειδικεύσεις στην Ειδική Αγωγή και στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Μετά τη διδασκαλία, η επόμενη μεγάλη μου αγάπη είναι η φύση. Έτσι λοιπόν, αυτή την περίοδο ολοκληρώνω το μεταπτυχιακό μου στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Από μικρή γέμιζα τετράδια με σκέψεις για όλα όσα με απασχολούσαν. Μεγαλώνοντας, αυτή η ανάγκη για έκφραση συνεχίζει να εξελίσσεται μαζί μου. Εκφράζομαι μέσα από τις λέξεις και τη συγγραφή ποιημάτων και παιδικών παραμυθιών. Αρθρογραφώ σε ιστοσελίδες ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετέχω ενεργά μέσω του καναλιού μας στο YouΤube Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα στην παρουσίαση δελτίων ενημέρωσης για τον χώρο της εκπαίδευσης και το παιδικό βιβλίο. Έχω εκδώσει μία ποιητική συλλογή ενώ είχα τη χαρά ποιήματά μου να διακριθούν και να συμπεριληφθούν σε συλλογικές εκδόσεις. Η φράση που με χαρακτηρίζει είναι: <<Οι λέξεις θεραπεύουν!>>. 

Μπορείτε να με βρείτε στο fb https://www.facebook.com/profile.php?id=100004701048337 και στο  YouΤube https://www.youtube.com/channel/UCU1dsOKqV6-Fy0jtyVMxwlA/featured  Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα - Teachers' Interests 

Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!