Μαθήματα από τους προγόνους μας (Εκδόσεις Πατάκη)


 Η ιστορία είναι γνώση. Η ιστορία είναι πρόοδος. Από την ιστορία των προγόνων μας μαθαίνουμε, κατανοούμε και προοδεύουμε. 

Με το βιβλίο των εκδόσεων Πατάκη, Μαθήματα από τους προγόνους μας, οι αναγνώστες (από 10+ ετών) ταξιδεύουν στο μακρινό παρελθόν σε λαούς, όχι τόσο γνωστούς, που κατάφεραν να εμπνεύσουν και να βάλουν τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο. 

Μέσα από 50 αρχαιολογικά ευρήματα σε περιοχές που οι αναγνώστες, ίσως, δεν έχουν ακούσει ποτέ θα εντυπωσιαστούν για τον αρχαίο κόσμο και θα κατανοήσουν τη σπουδαιότητά τους. 



Που άνθισε η ισότητα  στην αρχαιότητα; Ποιά ήταν η πρώτη βιώσιμη πόλη; Ποιές γυναίκες θριάμβευσαν στους ολυμπιακούς αγώνες στην αρχαία Ελλάδα; Ποιά ήταν η φυλή Μακα; Πού βρέθηκαν τα πρώτα φράγματα; 

Ένα υπέροχα εικονογραφημένο βιβλίο από την Κ. Κλίνθορν-Γουόνγκ, πλούσιο σε χρώμα και με εντυπωσιακό ανάγλυφο εξώφυλλο με τα βήματα των προγόνων μας.  



Η συγγραφέας Ρακσα Ντέιβ, ως αρχαιολόγος, απαντάει σε ερωτήματα για αρχαιολόγους και εξηγεί πως κάθε αντικείμενο αφηγείται μια ιστορία. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχει ένα χρήσιμο γλωσσάρι. 

Ένα βιβλίο που προσεγγίζει τον αρχαίο κόσμο μέσα από γεγονότα που και οι μεγαλύτεροι ηλικιακά αναγνώστες δεν έχουν διαβάσει ή ακούσει ποτέ.

Γράφει η Καίτη Μιχαλοπούλου από το Οι παραμυθένιες

Η Καίτη Μιχαλοπούλου είναι σύζυγος, blogger, εργαζόμενη νοσηλεύτρια, μαμά δύο δίδυμων κοριτσιών, για χάρη των οποίων ξεκίνησε να γράφει τα δικά της παραμύθια κι η αγάπη της αυτή για το γράψιμο έδωσε το όνομα στο προσωπικό της blog "Οι παραμυθένιες"! Αγαπά όσα την κάνουν να νιώθει παιδί!



Και μην ξεχνάτε: 

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter  για να μη χάνετε κανένα post!