Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα – Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για παιδιά - Εκδόσεις Ψυχογιός


Οι συντελεστές του βιβλίου 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός από τον Απρίλιο του 2023. Συγγραφέας είναι η κυρία Σοφία Αλεξίου, εικονογράφος η κυρία Μάρω Αλεξάνδρου και την επιμέλεια ανέλαβε η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το συγκεκριμένο παιδικό βιβλίο είναι ένας καινοτόμος ταξιδιωτικός οδηγός για τη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι πρωταγωνιστές, η Έλλη και ο Ερμής, παρέα με τον σκύλο τους ονόματι Ντίνο και την περήφανη αρκούδα, τη Σοφία, ταξιδεύουν σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα μεταδίδοντας τον ενθουσιασμό και την ζωντάνια τους!

Τα θετικά στοιχεία του βιβλίου:

- Για κάθε πόλη της Μακεδονίας και της Θράκης αφιερώνεται ένα ξεχωριστό κεφάλαιο.

- Το εκάστοτε κεφάλαιο είναι σύντομο και περιεκτικό, διατηρώντας το ενδιαφέρον κατά την ανάγνωση μέσα από τη χρήση των διαλόγων σε μορφή κόμικς και μέσω της εικονογράφησης που αποτελείται από έντονα χρώματα, κατάλληλα για να εστιάσουν τα παιδιά στις σημαντικές πληροφορίες.

- Το κάθε κεφάλαιο εμπεριέχει χρήσιμες ιστορικές, λαογραφικές, πολιτιστικές, γεωγραφικές και οικολογικές πληροφορίες που βοηθούν τους αναγνώστες να εμπλουτίσουν τις γενικές τους γνώσεις.

- Προωθείται η φυσιολατρεία και η οικολογία, απουσιάζοντας ο διδακτικός τόνος.

Εκπαιδευτικές εφαρμογές

Το παρόν βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνοδευτικό εκπαιδευτικό μέσο στο πλαίσιο της διδακτικής της Ιστορίας και της Γεωγραφίας. Επίσης, κατά την εφαρμογή καινοτόμων δράσεων εστιασμένες στην ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ένα εγχειρίδιο που προσφέρει χρήσιμα γνωστικά ερεθίσματα.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο το οποίο απευθύνεται κατά βάση σε μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου. Διαβάζοντάς το η αίσθησή μου ήταν θετική, αφήνοντας μια νότα χαράς και αισιοδοξίας. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα όχι μόνο για τις χρήσιμες γενικές γνώσεις που προσφέρει, αλλά και για την προτροπή να συνδεθούν τα παιδιά με τη φύση και την ιστορία, παρατηρώντας ενεργητικά τον κόσμο γύρω τους. Τέλος, καλεί τους αναγνώστες να εμπλακούν σε υπαίθριες δραστηριότητες και να αγαπήσουν τα ταξίδια!



Παρουσίαση: Γεωργία Κιζιρίδου

Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και συγγραφέας. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως σχολική ψυχολόγος στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση. Επίσης, έχει πάνω από 5.000 ώρες εμπειρίας στην εκπαίδευση ενηλίκων με βασικές θεματικές την προσωπική/ επαγγελματική ανάπτυξη και την ειδική αγωγή. Αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά εστιάζοντας στις σύγχρονες διαπροσωπικές σχέσεις. Συνεργάζεται με τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για ζητήματα που άπτονται της επικαιρότητας σε σχέση με την ψυχική υγεία. Είναι βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων.

Στοιχεία επικοινωνίας: 

georgiakiz@yahoo.gr 

6973387265

Facebook page: Κιζιρίδου Γεωργία, Ψυχολόγος - Συγγραφέας

Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!