Οι μυστικοί επτά – Η περιπέτεια της καραμέλας – Μια ιστορία για την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων

 


Οι συντελεστές του βιβλίου

Συγγραφέας του βιβλίου στην αγγλική γλώσσα είναι ο Blyton Enid, εικονογράφος ο Ross Tony, ενώ στην ελληνική γλώσσα τη μετάφραση έκανε η Κολύδα Ευγενία και την επιμέλεια ανέλαβε η Παπαγεωργίου Αγγελική. Κυκλοφορεί από το Σεπτέμβριο του 2022 από τις εκδόσεις Μίνωας.


Λίγα λόγια για την πλοκή 

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Οι μυστικοί εφτά είναι μια παρέα παιδιών που τους αρέσει να λύνουν μυστήρια. Αρχικώς, έχουν στόχο να παρατηρήσουν το Σύμπαν, όμως μια ξαφνική πυρκαγιά που εντοπίζουν τους κεντρίζει το ενδιαφέρον. Στόχος τους είναι να καταφέρουν να σβήσει η φωτιά και να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος. Θα τα καταφέρουν οι μικροί μας ήρωες; Τι μέσα θα επιστρατεύσουν αυτή τη φορά για να φθάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα;


Τα θετικά στοιχεία του βιβλίου 

  • Το βιβλίο προάγει τις κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες των αναγνωστών μέσα από την ταύτισή τους με την παρέα των ηρώων. Πιο ειδικά, καλλιεργούνται η ομαδικότητα και η συνεργατικότητα, καθώς έχουν κοινό στόχο.

  • Ενισχύεται η ηθική νοημοσύνη των παιδιών μέσα από την ανάδειξη της αξίας της δικαιοσύνης.

  • Τα κεφάλαια είναι μικρά σε έκταση και συνοδεύονται από έγχρωμη εικονογράφηση που δρα βοηθητικά ως προς την κατανόηση του κειμένου.

  • Η γραμματοσειρά είναι κατάλληλη για την ηλικία των αναγνωστών που απευθύνεται (6-9 ετών).


Εκπαιδευτικές εφαρμογές

Πέρα από την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου, το εν λόγω βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό μέσο για την ενίσχυση των κοινωνικών δεξιοτήτων και των δεξιοτήτων ζωής σε περίπτωση που εντοπιστεί μια πυρκαγιά σε κοντινή από εμάς τοποθεσία. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να θέσει ερωτήσεις κατανόησης και αναστοχασμού προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ασφαλές κλίμα διαλόγου μέσα στην τάξη.

Ο προσωπικός απόηχος 

Το βιβλίο διαβάζεται γρήγορα και μπορεί να αποτελέσει μια ικανοποιητική βάση για τα μελλοντικά αναγνώσματα των μαθητών. Εξάπτει τη φαντασία και την περιέργεια και’ όλη τη διάρκεια, καθώς πρόκειται για μια ιστορία μυστηρίου που πρέπει να λυθεί. Από την άλλη, τα μηνύματα είναι σαφή και η έκταση επαρκής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται εντός «όσο διαρκεί μια καραμέλα».

Παρουσίαση Γεωργία Κιζιρίδου

Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και συγγραφέας. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως σχολική ψυχολόγος στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση. Επίσης, έχει πάνω από 5.000 ώρες εμπειρίας στην εκπαίδευση ενηλίκων με βασικές θεματικές την προσωπική/ επαγγελματική ανάπτυξη και την ειδική αγωγή. Αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά εστιάζοντας στις σύγχρονες διαπροσωπικές σχέσεις. Συνεργάζεται με τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για ζητήματα που άπτονται της επικαιρότητας σε σχέση με την ψυχική υγεία. Είναι βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων.

Στοιχεία επικοινωνίας: 

georgiakiz@yahoo.gr 

6973387265

Facebook page: Κιζιρίδου Γεωργία, Ψυχολόγος - Συγγραφέας

Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!