ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Πες μας παππού…Ποια είναι η οικογένεια του ήλιου?

ΒΙΒΛΙΟ:  Πες μας παππού…Ποια είναι η οικογένεια του ήλιου. Ταξίδι στους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Διονύσης Π. Σιμόπουλος

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Ουρανία Λυμπεροπούλου 

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαρία Γονιδάκη

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ποια είναι η οικογένεια του ήλιου, αναρωτιούνται ο Πέτρος και η Χαρά γυρίζοντας από το σχολείο! Την απορία τους αυτή και πολλές ακόμη σχετικές με το διάστημα, θα λύσει ο αγαπημένος τους παππούς με τον μοναδικό του τρόπο.. που δεν είναι άλλος από  ένα ταξίδι στο Ηλιακό μας Σύστημα!

Αυτό λοιπόν το ξεχωριστό ταξίδι θα λάβει χώρα στις σελίδες του βιβλίου του Διονύση Π. Σιμόπουλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε εικονογράφηση της Ουρανίας Λυμπεροπούλου και σε παιδαγωγική επιμέλεια της Μαρίας Γονιδάκη με τίτλο:<< Πες μας παππού…Ποια είναι η οικογένεια του ήλιου. Ταξίδι στους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος >>.

Ο κύριος Διονύσης Π. Σιμόπουλος, διακεκριμένος επιστήμονας και πολυγραφότατος συγγραφέας, σε αυτό το νέο του βιβλίο καλεί μικρούς και μεγάλους σε μια διαφορετική βουτιά, μια βουτιά  ανάμεσα στα αστέρια,  για να γνωρίσουμε όλοι την οικογένεια του Ηλιακού μας Συστήματος. 

Ακολουθώντας τον Πέτρο, τη Χαρά και τον παππού τους, θα δούμε όλους  τους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, θα μάθουμε πληροφορίες για τη δημιουργία του σύμπαντος, του Ήλιου μας, ενώ παράλληλα θα γνωρίσουμε και λίγο καλύτερα αυτό το υπέροχο διαστημόπλοιο στο οποίο ζούμε και ονομάζεται Γη! 

Ακόμη, θα περιηγηθούμε στη Σελήνη, θα πετάξουμε ανάμεσα σε  μετεωρίτες και κομήτες ενώ  στις τελευταίες του σελίδες θα παίξουμε με διαστημικούς γρίφους και παιχνίδια!

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του βιβλίου αποτελεί το πρόσθετο εικονογραφικό υλικό που είναι κρυμμένο σε ηλεκτρονικούς κωδικούς και μπορούμε να το δούμε σκανάροντάς τους με τη σχετική εφαρμογή QR code reader αν έχουμε smartphone ή tablet!

Αφεθείτε στο διαστημικό ταξίδι και στην ομορφιά του Ηλιακού μας Συστήματος μέσα από την ιδιαίτερη προσέγγιση του συγγραφέα που απευθύνεται  τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους λάτρεις του διαστήματος! Ενδείκνυται για παιδαγωγική αξιοποίηση καθώς με έμπνευση το υλικό και τις πληροφορίες του βιβλίου, μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας κατασκευές και ζωγραφιές με τους πλανήτες για ακόμη περισσότερες ώρες παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης.

Καλή διασκέδαση σε αυτό το μαγευτικό ταξίδι!

Γράφει η Ελισάβετ Αγόρου 

Είμαι παιδί της θάλασσας και του καλοκαιριού, καθώς γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πρέβεζα. Η αγάπη μου για τη γνώση και τη δημιουργία με οδήγησαν σε σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πιστεύω ότι η μάθηση δε σταματά ποτέ, γι’ αυτό συνέχισα το ταξίδι της γνώσης με εξειδικεύσεις στην Ειδική Αγωγή και στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Μετά τη διδασκαλία, η επόμενη μεγάλη μου αγάπη είναι η φύση. Έτσι λοιπόν, αυτή την περίοδο ολοκληρώνω το μεταπτυχιακό μου στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Από μικρή γέμιζα τετράδια με σκέψεις για όλα όσα με απασχολούσαν. Μεγαλώνοντας, αυτή η ανάγκη για έκφραση συνεχίζει να εξελίσσεται μαζί μου. Εκφράζομαι μέσα από τις λέξεις και τη συγγραφή ποιημάτων και παιδικών παραμυθιών. Αρθρογραφώ σε ιστοσελίδες ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετέχω ενεργά μέσω του καναλιού μας στο YouΤube Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα στην παρουσίαση δελτίων ενημέρωσης για τον χώρο της εκπαίδευσης και το παιδικό βιβλίο. Έχω εκδώσει μία ποιητική συλλογή ενώ είχα τη χαρά ποιήματά μου να διακριθούν και να συμπεριληφθούν σε συλλογικές εκδόσεις. Η φράση που με χαρακτηρίζει είναι: <<Οι λέξεις θεραπεύουν!>>. 

Μπορείτε να με βρείτε στο fb https://www.facebook.com/profile.php?id=100004701048337 και στο  YouΤube https://www.youtube.com/channel/UCU1dsOKqV6-Fy0jtyVMxwlA/featured  Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα - Teachers' Interests 

Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!