Βιβλιοπαρουσίαση: Περπατάμε μαζί Βανέσα;


Λένε πως μια εικόνα είναι 1000 λέξεις…. Τι γίνεται όταν ένα παιδικό βιβλίο έχει μόνο εικόνες;  Μπορούν οι λέξεις που κρύβονται πίσω από τις εικόνες να έχουν φωνή; Μια φωνή τόση δυνατή που να μπορεί να ενώσει μια ολόκληρη κοινωνία απέναντι στον εκφοβισμό;

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και το καλλιτεχνικό δίδυμο εικονογράφων KERASCOET δημιουργούν ένα εικονογραφημένο βιβλίο που χωρίς λέξεις αλλά με πράξεις περνούν ένα ισχυρό μήνυμα.  Αν ενωθούμε μπορούμε να νικήσουμε τον εκφοβισμό σε όλες του τις μορφές.

Η Βανέσα είναι νέα στο σχολείο. Ένα αγόρι δεν της φέρεται καλά και αυτό λειτουργεί ως ντόμινο με αποτέλεσμα η Βανέσα να απομονώνεται στο σχολικό περιβάλλον. Ένα κορίτσι παίρνει την απόφαση να κάνει μια πράξη καλοσύνης και να περπατήσει μαζί της ως το σχολείο, κρατώντας της το χέρι.

Και τότε ένα ένα τα παιδιά ενώνονται και περπατάνε μαζί προς το σχολείο. Η κοινωνία μας μπορεί να αλλάξει. Μπορούμε να νικήσουμε τον εκφοβισμό, τη βία και το μίσος. Αρκεί να «περπατήσουμε» μαζί…

Από τα ωραιότερα βιβλία που μέσα από τις σελίδες του καταφέρνουν να συγκινούν και να αφυπνίζουν. 

Για παιδιά από 5+ ετών.


Γράφει η Καίτη Μιχαλοπούλου από το Οι παραμυθένιες


__________________________________________________________________________________


Η Καίτη Μιχαλοπούλου είναι σύζυγος, blogger, εργαζόμενη νοσηλεύτρια, μαμά δύο δίδυμων κοριτσιών, για χάρη των οποίων ξεκίνησε να γράφει τα δικά της παραμύθια κι η αγάπη της αυτή για το γράψιμο έδωσε το όνομα στο προσωπικό της blog "Οι παραμυθένιες"! Αγαπά όσα την κάνουν να νιώθει παιδί!

Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter  για να μη χάνετε κανένα post!