Ο Ποντικός και η Μαντάμ Λι-Bιβλιοπαρουσίαση

Το Familives έχει τη χαρά να φιλοξενεί το παιδικό βιβλίο « Ο ποντικός και η Μαντάμ Λι» της συγγραφέως Έφης Σακκά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books και σε εικονογράφηση της Κατερίνας Σωτηροπούλου. 

Μπορεί ένας μικρός ποντικός να γίνει φίλος με έναν άνθρωπο όταν δεν είναι αποδεκτός από το σύνολο; Μπορεί ένας ποντικός να γίνει ζωγράφος, βοηθός στη μαγειρική και πολλά άλλα; Και όμως γίνεται! Μια διαφορετική φιλία αναπτύσσεται στους δρόμους του Παρισιού, μια φιλία που ίσως να μην είναι αποδεκτή για όλους, είναι όμως φυσιολογική για τον ποντικό και τη Μαντάμ Λι. Ο έμμετρος στίχος κάνει την ανάγνωση ευχάριστη και τόσο διασκεδαστική. Η πλούσια και έντονη εικονογράφηση κινεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη και η ιστορία ξεδιπλώνεται μαγικά στα μάτια των μικρών αναγνωστών. 

Το παραμύθι αυτό μας υπενθυμίζει τη δύναμη της φιλίας, κάτι που ίσως να το έχουμε ξεχάσει όλοι στις ημέρες μας. 

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου υπάρχει το QR Code όπου μπορεί ο αναγνώστης να ακούσει το τραγούδι του παραμυθιού με τη φωνή της πολυτάλαντης συγγραφέως κα. Σακκά. 

Από το οπισθόφυλλο:

Μια φορά και έναν καιρό

σε μια στάση του μετρό, 

έμενε ένας ποντικός, 

ντροπαλός και μοναχός….

«Μπονζούρ, μικρέ μου βοηθέ, 

καλώς μας ήρθες στο ατελιέ», 

τον χαιρετίζει η Μαντάμ Λι, 

μια μελαχρινή κοπέλα με πλεξούδα γαλλική. 

Να σας συστήσουμε τον ποντικό και τη Μαντάμ Λι!

Ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό δίδυμο που έρχεται να ταράξει τα νερά της παριζιάνικης ζωγραφικής και να μας δείξει πως η αγάπη, η αποδοχή και η φιλία είναι κι αυτά από τα πιο σπουδαία έργα τέχνης!

Ηλικίες: 3 ετών +

Γράφει η Αθηνά Ντόκα

Μητέρα δύο κοριτσιών, ιδιωτική υπάλληλος και πολυταξιδεμένη, εμπνέεται με τα απλά καθημερινά πράγματα και δημιουργεί δικές της ιστορίες. Της αρέσουν τα ταξίδια, η φωτογραφία, το διάβασμα, η μουσική και η καλή παρέα. Έχει συγγράψει παραμύθια και διηγήματα σε συλλογικά έργα, ενώ το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Χεράκια Καθαρά…Μικρόβια Μακριά» εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Για να επικοινωνήσετε μαζί της μπορείτε να τη βρείτε στο:                 

www.facebook.com/athina.ntoka

Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!