Αθός: Προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσετε!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε την οικοτεχνία Αθός που στην κρητική ντοπιολαλιά σημαίνει ανθός, λουλούδι. Ιδιοκτήτες της η Παρασκευή και ο Μανώλης που πήραν το ρίσκο να αφήσουν την πολύβουη Αθήνα και να μείνουν μόνιμα στα Αγγελιανά του Ρεθύμνου. Ξεκίνησαν να φτιάχνουν σαπούνια με βάση το κρητικό ελαιόλαδο που οι ίδιοι παρήγαγαν και πολύ γρήγορα άρχισαν να δημιουργούν και άλλα προϊόντα.

Πλέον παράγουν εκτός από σαπούνια, κρέμες προσώπου, σώματος και χεριών, έλαια για μασάζ, lip balms και κεριά. Όλα χωρίς προσθήκη συντηρητικών, χρωμάτων και αρωμάτων, με αγνό ελαιόλαδο, βότανα, αιθέρια έλαια, γάλα και άλλες πρώτες ύλες από την Κρήτη.

Εμείς δοκιμάσαμε τα σαπούνια με καφέ και άνθη νερατζιάς, με κωνοφόρα και με πορτοκάλι-κανέλα. Επίσης το lip balm ροδάκινο, την κρέμα χεριών με λεμόνι και μέλι και αρωματίσαμε τον χώρο μας με το κερί Coco Pineapple

Ας ξεκινήσουμε με τα σαπούνια. Και τα τρία είναι εξαιρετικά, έχουν υπέροχο άρωμα που διαρκεί πάνω στο δέρμα και το κάνουν ιδιαίτερα απαλό.

 Αυτό με τον καφέ και τα άνθη νερατζιάς κάνει ελαφριά απολέπιση λόγω των αλεσμένων κόκκων που περιέχει και περιποιείται την επιδερμίδα προσφέροντάς της ελαστικότητα.

Το δεύτερο που δοκιμάσαμε, αυτό με τα κωνοφόρα, έχει μια πιο ιδιαίτερη ξυλώδη μυρωδιά που ξυπνάει και τονώνει.  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σαμπουάν για τα λιπαρά μαλλιά (εμείς δεν το δοκιμάσαμε αλλά το βρίσκουμε καταπληκτική ιδέα για όσους υποφέρουν από λιπαρότητα).

Το τελευταίο με το πορτοκάλι και την κανέλα ήταν το αγαπημένο μας! Καταπληκτικό άρωμα και πολύ απαλό για το δέρμα. Περιέχει χυμό πορτοκαλιού άρα και βιταμίνη C, κερί μέλισσας και αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών και κανέλας που είναι ευεργετικά για την επιδερμίδα.

Περνάμε στο lip balm ροδάκινο με μελισσοκέρι, εξαιρετικά παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο και αιθέριο έλαιο ροδάκινου που μυρίζει υπέροχα και ενυδατώνει τέλεια τα χείλια. Μας άρεσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν έχει χρώμα  κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους

Χωρίς περιορισμούς. 

Σειρά έχει η κρέμα χεριών με λεμόνι και μέλι η οποία είναι υπέροχη! Όταν είναι στο βαζάκι δίνει την εντύπωση ότι είναι πολύ στερεή όμως με τη θερμότητα της επιδερμίδας λιώνει σχεδόν αμέσως, απλώνεται τέλεια και απορροφάται  χωρίς να αφήνει καθόλου λιπαρότητα. Έχει και αυτή τέλειο άρωμα από τα αιθέρια έλαια του λεμονιού και από το μέλι που ενυδατώνουν και αναπλάθουν το δέρμα.

Αφήσαμε για το τέλος το κερί σόγιας Coco Pineapple που μόλις το ανάψαμε μοσχοβόλησε όλο το σπίτι καλοκαίρι! Όλα τα κεριά της Αθός είναι με 100% πιστοποιημένο φυτικό κερί σόγιας που παράγεται χωρίς φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα και οικολογικό βαμβακερό φυτίλι. Έτσι δεν βλάπτουν την υγεία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους.

 Δοκιμάζοντας  τα προϊόντα Αθός καταλάβαμε ότι φτιάχνονται με πολύ αγάπη για τον άνθρωπο και για τη φύση. Είναι όλα τους πραγματικά εξαιρετικά και ό,τι καλύτερο για μας και τους αγαπημένους μας. Θα τα βρείτε εδώ:

https://www.athosworkshop.com

https://www.facebook.com/athosworkshop

https://www.instagram.com/athos_workshop/


Παρουσίαση: Χριστίνα Βούλαλη

Πολυταξιδευμένη εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στις ξένες γλώσσες και τη διδασκαλία τους, μαμά και blogger. Θέματα που την ενδιαφέρουν; Η θετική διαπαιδαγώγηση, οι εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και ό,τι έχει να κάνει με το παιδί. Της αρέσει η καλή μουσική, τα ενδιαφέροντα βιβλία και τα όμορφα ταξίδια!

Μπορείτε επίσης να τη βρείτε: προσωπικό ιστολόγιο / facebook


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!