Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΕΙ ΒΟΛΤΑ. ΖΩΝΗ, ΚΡΑΝΟΣ, ΦΥΓΑΜΕ!

 

Το Familives έχει τη χαρά να φιλοξενεί το βιβλίο «Ο Λευτέρης πάει βόλτα. Ζώνη, κράνος, φύγαμε» της συγγραφέως Μαρίνας Πλούμπη, σε εικονογράφηση της Άννης Θεοχάρη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ.


Ο Λευτέρης είναι ένα μικρό αγόρι που του αρέσουν οι βόλτες με το αυτοκίνητο και το παιχνίδι με το πατίνι. Όμως όταν μπαίνει στο αυτοκίνητο ένα Κυριακάτικο πρωινό, δυσανασχετεί να κάτσει το καρεκλάκι του και να φορέσει τη ζώνη. Οι γονείς του, του εξηγούν για την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα της ζώνης και του καθίσματος αυτοκινήτου, όπως και της χρήσης κράνους και επιγονατίδων όταν παίζει με το πατίνι του. Η ασφάλεια και οι κανόνες πείθουν τον Λευτέρη, αλλά και σίγουρα τους μικρούς αναγνώστες αυτού του βιβλίου. 


Η γραφή παρόλο που είναι απλή, έχει και λέξεις ιδιαίτερες όπου η συγγραφέας τις εξηγεί με πολύ όμορφο και λεπτομερή τρόπο. Η εικονογράφηση με τα έντονα χρώματα κάνει την ανάγνωση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Οι μικροί αναγνώστες θα χαρούν ιδιαίτερα με τα αυτοκόλλητα που συνοδεύουν αυτό το βιβλίο, καθώς παρέα με τον Λευτέρη και τους φίλους του, θα μάθουν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, το πατίνι, και άλλα πολλά. 


Τέλος, η συγγραφέας κλείνει την ιστορία της με ένα σημαντικό μήνυμα, τόσο για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους αναγνώστες « Προσοχή σημαίνει ασφάλεια και ασφάλεια σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για παιχνίδι».

Προτείνεται για ηλικίες 3+


Από το οπισθόφυλλο:
Ο Λευτέρης ανυπομονεί να πάει βόλτα στο πάρκο με την οικογένειά του, υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Αρνείται να καθίσει στο ειδικό κάθισμα του αυτοκινήτου και δε θέλει να βάλει τη ζώνη ασφαλείας. Αυτό όμως είναι αδιαπραγμάτευτο. Τι θα επιλέξει άραγε;
Ένα παιδικό βιβλίο για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια. Γιατί οι κανόνες ασφαλείας είναι απαραίτητο να τηρούνται από τη βόλτα με το αυτοκίνητο μέχρι τη βόλτα με το πατίνι. 


Παρουσίαση: Αθηνά Ντόκα
Μητέρα δύο κοριτσιών, ιδιωτική υπάλληλος και πολυταξιδεμένη, εμπνέεται με τα απλά καθημερινά πράγματα και δημιουργεί δικές της ιστορίες. Της αρέσουν τα ταξίδια, η φωτογραφία, το διάβασμα, η μουσική και η καλή παρέα. Έχει συγγράψει παραμύθια και διηγήματα σε συλλογικά έργα, ενώ το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Χεράκια Καθαρά…Μικρόβια Μακριά» εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Για να επικοινωνήσετε μαζί της μπορείτε να τη βρείτε στο:


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!