ΟΧΙ μόνο ΜΠΛΕ-ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 


To Familives έχει τη χαρά να φιλοξενεί το βιβλίο «ΟΧΙ μόνο Μπλε» του Ρόμπερτ Τρέγκονινγκ, σε εικονογράφηση Στεφ Μέφι, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 

Σε μια μπλε πολιτεία, όπου όλα είναι μπλε, όπως τα κτήρια, οι άνθρωποι ακόμη και το φαγητό, και απαγορεύεται οτιδήποτε χρωματιστό, ζει ένα μικρό αγόρι που ονειρεύεται το χρώμα. Μια μέρα, κρύβει κρυφά στη σάκα του ένα κίτρινο παπί και το προσθέτει στην κρυφή του συλλογή με ό,τι κίτρινο έχει σώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Το βράδυ όμως, όταν όλοι κοιμούνται ανοίγει τη ντουλάπα του για να κοιτάξει και να αγγίξει όλα τα κίτρινα αντικείμενα που έχει μαζέψει. Ξεπηδούν από τη ντουλάπα το κίτρινο υποβρύχιο το κίτρινο κολάν και άλλα πολλά, ώσπου ο πατέρας του αντιλαμβάνεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Χωρίς να χάνουν και οι δύο χρόνο, βάφουν το εξωτερικό του σπιτιού τους ένα διαφορετικό χρώμα. Το ξημέρωμα πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί και θαυμάζει αυτό το διαφορετικό σπίτι, μέχρι που αποφασίζουν όλοι να βάλουν χρώμα στη ζωή τους. 

Ο συγγραφέας προσεγγίζει με πολύ όμορφο τρόπο τη διαφορετικότητα και πως θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Η γραφή είναι απλή, σε έμμετρο στίχο για να είναι πολύ πιο κατανοητή από τους μικρούς αναγνώστες. Η εικονογράφηση μας μαγεύει από την πρώτη σελίδα, με τους υπέροχους συνδυασμούς του μπλε και του κίτρινου και στο τέλος με την μαγευτική παλέτα των χρωμάτων του ουράνιου τόξου.


 

Από το οπισθόφυλλο:

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΠΛΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΠΛΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΗ ΜΠΛΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ. 

Σ’έναν κόσμο όπου μόνο ένα χρώμα επιτρέπεται, θα βρει το κουράγιο ένα αγόρι να αψηφήσει τους κανόνες;

Ένα βιβλίο για το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ο εαυτός μας και να διεκδικήσουμε μια χαρούμενη, ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ζωή!


Από 4 ετών. 





Γράφει η Αθηνά Ντόκα

Μητέρα δύο κοριτσιών, ιδιωτική υπάλληλος και πολυταξιδεμένη, εμπνέεται με τα απλά καθημερινά πράγματα και δημιουργεί δικές της ιστορίες. Της αρέσουν τα ταξίδια, η φωτογραφία, το διάβασμα, η μουσική και η καλή παρέα. Έχει συγγράψει παραμύθια και διηγήματα σε συλλογικά έργα, ενώ το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Χεράκια Καθαρά…Μικρόβια Μακριά» εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Για να επικοινωνήσετε μαζί της μπορείτε να τη βρείτε στο:


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!