«Το θαύμα εντός μου: Μέρες εγκυμοσύνης» - Ένα βιβλίο – ύμνος στη μητρότητα...!

Το βιβλίο με τίτλο «Το θαύμα εντός μου: Μέρες εγκυμοσύνης» της συγγραφέως Αλεξάνδρας Χοροζίδου - Τσανακτσίδου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική από τον Ιούλιο 2019, την επιμέλεια των κειμένων την ανέλαβε η κα. Μαρία Ντότσικα και η εικονογράφηση του εξωφύλλου πραγματοποιήθηκε από τον κο. Σπυρίδων Ζαχαρόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγγραφέας είναι η ίδια υπερπολύτεκνη μητέρα 9 παιδιών, απόφοιτη του τμήματος Φυσικοθεραπείας, αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και έχει εκπαιδευθεί στην προπονητική ζωής με έμφαση σε ζητήματα μητρότητας και οικογενειακών σχέσεων.

Όπως πολυπροσματική είναι η προσωπικότητα της συγγραφέως, παρομοίως είναι και η γραφή της στο εν λόγω βιβλίο. Ο λόγος της από τη μια μεριά είναι αφηγηματικός, βαθύτατα βιωματικός που θυμίζει προσωπικό ημερολόγιο, αλλά από την άλλη συνδυαστικός με χωρία από γνωμικά και γραφές Ορθόδοξων Πατέρων και Αγίων περί της οικογενειακής ζωής και της ανατροφής των παιδιών.

Ωστόσο δε λείπουν οι αναφορές σε σύγχρονες μελέτες της παιδιατρικής και της ψυχολογίας για ζητήματα ενδομήτριας ζωής, συναισθηματικού δεσμού μεταξύ της μητέρας και του βρέφους και της σημασίας της ψυχικής υγείας της μητέρας.

Έμφαση επίσης δίνεται στον κρίσιμο ρόλο του συντρόφου και πατέρα των παιδιών που είναι υποστηρικτικός και φροντιστικός, όπως επίσης και στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας που συγχρονισμένα όλα βοηθούν τη μητέρα τους. Συγκινητικές είναι και οι αναφορές στις διαγενεολογικές αξίες της οικογένειας της μητέρας που τη βοηθούν στο παρόν και στο χτίσιμο της ψυχικής της ανθεκτικότητας.

Με το συγκεκριμένο βιβλίο μπορεί να ταυτιστεί η κάθε γυναίκα που βιώνει την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και οι υποψήφιοι γονείς. Το ύφος γραφής είναι απολύτως κατανοητό και άμεσο που κατά την ανάγνωση υπάρχει η αίσθηση ότι η συγγραφέας μιλάει απ’ ευθείας στον αναγνώστη.

Τα κυριότερα θετικά στοιχεία του βιβλίου είναι τα εξής:

-Ειλικρινής, άμεσος και κατανοητός λόγος, χωρίς συναισθηματικές υπερβολές.

-Πολυεπίπεδη και συνδυαστική προσέγγιση της περιόδου της εγκυμοσύνης (βιωματική, θεολογική, ιατρική, ψυχολογική).

-Μικρά, αλλά πολύ περιεκτικά σε έκταση κεφάλαια που κρατούν το ενδιαφέρον κατά την ανάγνωση αμείωτο.

-Παράθεση σύγχρονων προβληματισμών για την ανατροφή των παιδιών στην εποχή της τεχνολογίας.

-Αισιόδοξα και ελπιδοφόρα μηνύματα προς τους αναγνώστες

-Επίμετρο με σημαντικά αποσπάσματα από θεολογικές πηγές που χρησιμοποιήθηκαν ως αναφορές εντός του κορμού του βιβλίου.

Καταθέτοντας την προσωπική μου εμπειρία κατά την ανάγνωση του βιβλίου, με συνεπήρε η ανάγνωσή του και δεν ήθελα να σταματήσω να το διαβάζω. Το συνιστώ ανεπιφύλαχτα να διαβαστεί από τους υποψήφιους και μελλοντικούς γονείς, διότι τα συναισθήματα που θα δημιουργηθούν είναι θετικά μέσα από μια σύγχρονη και ρεαλιστική συνάμα οπτική.


Παρουσίαση: Κιζιρίδου Γεωργία 

Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και συγγραφέας. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως σχολική ψυχολόγος στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση. Επίσης, έχει πάνω από 5.000 ώρες εμπειρίας στην εκπαίδευση ενηλίκων με βασικές θεματικές την προσωπική/ επαγγελματική ανάπτυξη και την ειδική αγωγή. Αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά εστιάζοντας στις σύγχρονες διαπροσωπικές σχέσεις. Συνεργάζεται με τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για ζητήματα που άπτονται της επικαιρότητας σε σχέση με την ψυχική υγεία. Είναι βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων.

Στοιχεία επικοινωνίας: 

georgiakiz@yahoo.gr 

Τηλ. 6973387265

Facebook page: Κιζιρίδου Γεωργία, Ψυχολόγος - Συγγραφέας


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!