«ΤΣΙΤΣΟΣ, Η ΓΑΤΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΠΟΛΥ» - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 


Του Χόρχε Κάπα

Eικόνες από Μαριάνα Κοντολέων.  

Kυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ 


Έφτασε  η ώρα να συστηθούμε με τον Τσίτσο! 

Όλοι εσείς που λατρεύετε τις γάτες πρέπει αυτό το βιβλίο να το αποκτήσετε. Όχι για να το τοποθετήσετε μετά την ανάγνωσή του στα ράφια της βιβλιοθήκης αλλά δίπλα στο κομοδίνο σας, στην τσάντα σας. Πάντα μαζί σας. Γιατί θα γίνει ο απόλυτος οδηγός. 

100+ απολαυστικοί διάλογοι με ατάκες καυστικές θα σας κάνουν να γελάσετε, να συγκινηθείτε, να χαρείτε, να προβληματιστείτε. 


Ο  Χόρχε Κάπα, ο πατέρας του Τσίτσο και συγγραφέας του βιβλίου όταν ρωτήθηκε αν είναι η γάτα ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου απάντησε «Η γάτα είναι ο καλύτερος καθρέφτης του ανθρώπου» 

Γιατί; 

Γιατί μέσα στα τεράστια μάτια μιας γάτας διακρίνεις τα ίδια συναισθήματα με του ανθρώπου. Θλίψη, αγωνία, πόνο, φόβο, ελπίδα. 

Τώρα αν ανήκετε στην κατηγορία της γράφουσας που υποστηρίζει ότι «δεν πιάνεται εύκολα φίλη μια γάτα» πάμε να το ξαναδούμε λίγο. Μήπως έχουμε παρεξηγήσει αυτά τα πανέμορφα μικρά αιλουροειδή; Ο Τσίτσο μας διδάσκει, μας βοηθάει να λύσουμε αυτή την παρεξήγηση και που ξέρετε.. Ένας μεγάλος έρωτας μπορεί αυτή τη στιγμή να νιαουρίζει έξω από την πόρτα μας. Ας του ανοίξουμε. 

Ο Χόρχε ζει στη Χίο με τον Τσίτσο και την κουστωδία του. 


Περίληψη

Ο Τσίτσος ήταν μια γάτα σαν όλες τις άλλες, μια γάτα που ζούσε με βάση το ιερό τρίπτυχο «Όταν νυστάξεις, κοιμήσου· όταν πεινάσεις, φάε και στο ενδιάμεσο γλείψου». Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι ήταν κάπως πιο προνομιούχος, μιας και ζούσε μέσα στα ανάκτορα και περιτριγυριζόταν από 15 ανυπόληπτες γάτες-πληβείους, ενώ είχε για υπηρέτη τον χουμανιστικό πατέρα του... ώσπου κάποια στιγμή συνέβη κάτι εξαιρετικό, κάτι που δεν είχε συμβεί για χιλιετηρίδες… Ο Τσίτσος ανακάλυψε ότι μπορεί να... ομιλεί.

Και από εκείνη τη στιγμή δεν σταμάτησε να επιδίδεται σε ατέρμονους διαλόγους με τον πατέρα, συζητώντας για τα μυστικά και τις αλλόκοτες συμπεριφορές της γάτας, για την αδιαμφισβήτητη υπεροχή της έναντι στους χούμανς. Μέσα από έντονες πνευματικές ζυμώσεις, πανάρχαια, εναγώνια ερωτήματα όπως «υγρή ή ξηρά τροφή», «στείρωση ή όχι», επιτέλους βρήκαν την απάντησή τους, αλλά οι δύο θαρραλέοι συζητητές δεν σταμάτησαν εκεί! Καταπιάστηκαν και με φιλοσοφικά ζητήματα, όπως το αν υπάρχει νόημα στη ζωή και αν αυτή η μυστηριώδης ουρά που ξεφυτρώνει πίσω από τη γάτα για μια ζωή είναι δική της ή ξένη.

Και ενώ ζούσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, κάτι το σκοτεινό, το απειλητικό συνέβη κάπου στην Άπω Ανατολή, κάτι που απείλησε να ανατρέψει ολοκληρωτικά την καθεστηκυία τάξη στην αυτοκρατορία της πριγκίπισσας Τσίτσου!

Αγαπητοί μου followers, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για την κατάκτηση του κόσμου από το είδος μου, με τη βοήθεια του πτωχού ανθρώπου μου.
Με αγάπη, Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ.


Ποιος είναι ο Χόρχε Κάπα

Ο Χόρχε Κάπα γεννήθηκε στη Χίο, όπου και έζησε τα πρώτα δεκαεπτά χρόνια της ζωής του. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσει τις σπουδές του στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Αφού τις ολοκλήρωσε, παρακολούθησε έναν μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στην Εφαρμοσμένη Γενετική. Επανήλθε στη Χίο, όπου ζει τα τελευταία έντεκα χρόνια. Αγαπά να παρατηρεί ό,τι συμβαίνει μέσα και έξω του!


Γράφει η Κατερίνα Γαγανέλη 

Είναι  Αξιωματικός του Π.Ν. Συστήνεται ως λαφυρατζού στιγμών και αιθεροβάμων.  Η εμφάνιση στοχώρο της συγγραφής έγινε με το παιδικό μυθιστόρημα  “Με λενε Πάτρα”. Εκδόθηκε το 2021 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ. Ακολούθησε μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Ουαί Υμίν».

Βρείτε την εδώ:

https://www.facebook.com/GaganeliKaterina/ 

https://www.instagram.com/katerina_gaganeli/?hl=en


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!