''ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΙΜΩΛΙΣΤΑΣ''-ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


Βιβλίο: Ένας μικρός κιμωλίστας

Συγγραφέας: Αγαθή Ρόδη

Εικόνες: Mateya Arkova

Εκδόσεις: weavingwaves publications

Είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου, στο νησί με τα λευκά βράχια και τις πανέμορφες ακτές; Ο μικρός κιμωλίστας Φαίδωνας, με όχημα την πένα της Αγάθης Ρόδη και τις εικόνες της  Mateya Arkova, θα σας παρασύρει σε ένα ταξίδι θαλασσινό στο μαγικό νησί της Κιμώλου. Πώς θα επιβιβαστείτε σε αυτό το ταξίδι; Με το νέο βιβλίο της συγγραφέως <<Ένας μικρός κιμωλίστας>> που κυκλοφορεί από τις weavingwaves publications.


Όλα αρχίζουν όταν ο μικρός Φαίδωνας σαλπάρει με την Παντόφλα παρέα με την οικογένειά του μια αυγουστιάτικη μέρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Πώς θα του φανεί το νησί που αρχικά ονομάστηκε Αρζαντιέρα και τι θα συναντήσει στις περιπλανήσεις του στα πολύχρωμα σοκάκια και τα κάστρα του; Τι θα μάθει για τους κατοίκους, την ψυχή του νησιού και την ιστορία του; Θα αλλάξει η αρχική του γνώμη για την επιλογή του τόπου των διακoπών τους;


Στις σελίδες του βιβλίου θα ακολουθήσουμε τον μικρό Φαίδωνα για να ανακαλύψουμε μαζί του τους κρυμμένους θησαυρούς της Κιμώλου μέσα από τις γλαφυρές περιγραφές και τις ζωντανές εικόνες που τις πλαισιώνουν.



Θα δούμε το <<Σινέ Καλησπερίτης>>, θα απολαύσουμε την ξενάγηση στην Πολύαιγο, θα μάθουμε για το Ξαπλοβούνι και θα συναντήσουμε τον Μαυροπετρίτη και τον Νηρέα τη φώκια! Οι περιπλανήσεις του μικρού μας πρωταγωνιστή, θα μας οδηγήσουν σε όμορφες αναγνωστικές περιπέτειες, γνωριμίες με τους κατοίκους του νησιού αλλά και με την πλούσια  χλωρίδα και πανίδα του.


Ήχοι, μυρωδιές, γεύσεις, μονοπάτια, παραδοσιακή μουσική και θαλασσινά κύματα πλέκουν έναν όμορφο συγγραφικό τόπο όπου όλοι είμαστε ευπρόσδεκτοι! 



Η συγγραφέας αναδεικνύει τις ιδιαίτερες ομορφιές του νησιού αλλά παράλληλα και βαθιά περιβαλλοντικά μηνύματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος από την ανθρωπογενή ρύπανση και η αξία του εθελοντισμού για τη διατήρηση ενός υγιούς οικοσυστήματος.

Ακολουθήστε τον Φαίδωνα σε αυτό το μαγευτικό και δροσερό ταξίδι στην ομορφιά του ελληνικού τοπίου και την τεράστια αξία της παράδοσης για να γνωρίσετε αυτόν τον μοναδικό τόπο, που σίγουρα θα αγαπήσετε κοιτώντας τον μέσα από τη ματιά της συγγραφέως Αγαθής Ρόδη.



Είμαι σίγουρη πως θα γίνετε και εσείς <<μικροί και μεγάλοι κιμωλίστες>>!


Παρουσίαση:

Ελισάβετ Αγόρου

Εκπαιδευτικός, αρθρογράφος, συγγραφέας


Είμαι παιδί της θάλασσας και του καλοκαιριού, καθώς γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πρέβεζα. Η αγάπη μου για τη γνώση και τη δημιουργία με οδήγησαν σε σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πιστεύω ότι η μάθηση δε σταματά ποτέ, γι’ αυτό συνέχισα το ταξίδι της γνώσης με εξειδικεύσεις στην Ειδική Αγωγή και στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Μετά τη διδασκαλία, η επόμενη μεγάλη μου αγάπη είναι η φύση. Έτσι λοιπόν, αυτή την περίοδο ολοκληρώνω το μεταπτυχιακό μου στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Από μικρή γέμιζα τετράδια με σκέψεις για όλα όσα με απασχολούσαν. Μεγαλώνοντας, αυτή η ανάγκη για έκφραση συνεχίζει να εξελίσσεται μαζί μου. Εκφράζομαι μέσα από τις λέξεις και τη συγγραφή ποιημάτων και παιδικών παραμυθιών. Αρθρογραφώ σε ιστοσελίδες ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετέχω ενεργά μέσω του καναλιού μας στο YouΤube Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα στην παρουσίαση δελτίων ενημέρωσης για τον χώρο της εκπαίδευσης και το παιδικό βιβλίο. Έχω εκδώσει μία ποιητική συλλογή ενώ είχα τη χαρά ποιήματά μου να διακριθούν και να συμπεριληφθούν σε συλλογικές εκδόσεις. Η φράση που με χαρακτηρίζει είναι: <<Οι λέξεις θεραπεύουν!>>. 

Μπορείτε να με βρείτε στο fb:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100004701048337 
και στο 
YouΤube: 
https://www.youtube.com/channel/UCU1dsOKqV6-Fy0jtyVMxwlA/featured Εκπαιδευτικών Ενδιαφέροντα - Teachers' Interests.


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!