ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΑΠΟ ΠΗΛΟ

Η άνοιξη είναι εδώ και σύντομα θα υποδεχτούμε την Πρωτομαγιά, τη μεγάλη γιορτή της άνοιξης, με ένα χειροποίητο, πρωτομαγιάτικο στεφάνι από πηλό!


Βέβαια θα φτιάξουμε και ένα στεφάνι με αληθινά λουλούδια που θα κρεμάσουμε στην πόρτα μας, αλλά για μέσα στο σπίτι έχουμε ετοιμάσει αυτό το στεφάνι με πήλινα τριαντάφυλλα, για να στολίζει το σαλόνι μας κάθε άνοιξη! Για να φτιάξουμε λοιπόν το πρωτομαγιάτικο στεφάνι από πηλό, επιλέξαμε προϊόντα από την εταιρία Fila Hellas.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
-Στεφάνι από φελιζόλ
-Πηλός DAS λευκός 500gr
-Πηλός DAS Junior σε χρώμα πράσινο
-Επαγγελματικός πλάστης DAS με προσαρμόσιμο μέγεθος
-Ακρυλικά χρώματα Giotto Decor Acrylic
-Πινέλα ζωγραφικής
-Παλέτα για χρώματα
-Κόλλα σιλικόνης ή στιγμής
-Καφέ νήμα πλεξίματος
-Ψαλίδι
-Φύλλα (από κήπο)


Αρχικά ντύνουμε το στεφάνι από φελιζόλ με καφέ νήμα πλεξίματος, για να γίνει πιο φυσικό, και να μη χρειαστεί να το ντύσουμε ολόκληρο με λουλούδια και φύλλα.


Στη συνέχεια, προκειμένου να δημιουργήσουμε τα τριαντάφυλλα, πλάθουμε με τα χέρια μας μικρά μπαλάκια από τον Λευκό πηλό Das, τα ανοίγουμε με τον Επαγγελματικού πλάστη Das με προσαρμόσιμο μέγεθος σε μορφή πέταλου και σχηματίζουμε τα τριαντάφυλλα, ενώ με ένα ψαλίδι κόβουμε το κάτω μέρος τους, για να σταθούν καλύτερα πάνω στην επιφάνεια του στεφανιού! Ο συγκεκριμένος πηλός Das στεγνώνει στον αέρα περίπου μέσα σε 24 ώρες. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο της κατασκευής ευθύς παρακάτω!

Tip: Όση ώρα δουλεύουμε τον πηλό  Das, φροντίζουμε να κλείνουμε πολύ καλά τη συσκευασία του, για να παραμένει μαλακός και να μην ξεραίνεται!


*** ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ***




Ομοίως ακολουθούμε παρόμοιο τρόπο και για τα πήλινα φύλλα του στεφανιού μας χρησιμοποιώντας όμως Πηλό DAS Junior σε χρώμα πράσινο, ενώ ως οδηγό χρησιμοποιούμε αληθινά φύλλα από τον κήπο μας. Αρχικά πλάθουμε μικρά μπαλάκια με τα χέρια μας, στη συνέχεια με τη βοήθεια του Επαγγελματικού πλάστη Das με προσαρμόσιμο μέγεθος τα ανοίγουμε και εφαρμόζουμε πάνω στον πηλό ένα φύλλο, ενώ ξαναπατάμε λίγο ακόμη με τον πλάστη, για να αποτυπωθούν τα σχέδια του φύλλου πάνω στον πηλό! Τέλος με ένα ψαλίδι κόβουμε ό,τι περισσεύει γύρω γύρω από το φύλλο, αφαιρούμε το φύλλο από τον πηλό και αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Ο συγκεκριμένος πηλός απευθύνεται σε παιδιά, είναι εύπλαστος σαν πλαστελίνη και στεγνώνει άνετα στον αέρα. Για την ακρίβεια τον λάτρεψα αυτόν τον πηλό! Δεν κολλάει στα χέρια και παρόλο που στεγνώνει στον αέρα, δεν ξεραίνεται τόσο γρήγορα, όση ώρα τον χρησιμοποιείς!


Στην συνέχεια βάφουμε τα τριαντάφυλλα με Ακρυλικά χρώματα Giotto Decor Acrylic και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Στα συγκεκριμένα ακρυλικά χρώματα μπορούμε να βρούμε (ή να δημιουργήσουμε με ανάμιξη) απίθανες αποχρώσεις ενώ έρχονται σε πολύ εύχρηστα μπουκαλάκια. (Στο παρελθόν είχα χρησιμοποιήσει άλλα ακρυλικά χρώματα που μόλις πίεζες τη συσκευασία τους, έσπαγαν!)





Τέλος κολλάμε τα πήλινα φυλλαράκια και λουλούδια πάνω στο στεφάνι. Χρησιμοποιήσαμε κόλλα σιλικόνης, αλλά επειδή είναι βαριά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλλα στιγμής!


Και το πρωτομαγιάτικο στεφανάκι μας είναι έτοιμο να στολίσουμε με αυτό το σπίτι μας ή ακόμα και να το κάνουμε δώρο!

Θα χαρούμε να φτιάξετε και εσείς τα δικά σας στεφανάκια και να μας στείλετε τις εντυπώσεις σας! Δείτε το παραπάνω βίντεο για περισσότερες οδηγίες!


*Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Fila Hellas για την ευγενική παραχώρηση των προϊόντων.


Γράφει η Μαρία Ξαφίτσα από το Parentland.gr

Μαθηματικός στο επάγγελμα και μητέρα τριών παιδιών. Τρελαίνεται για τα Χριστούγεννα, τις κατασκευές και το blogging. Μάλιστα μέσα από το blogging αγάπησε το web development, με το οποίο προσπαθεί να ασχοληθεί τώρα. Περιβάλλεται από παιδιά από το πρωί μέχρι το βράδυ, οπότε της φάνηκε πολύ φυσικό να αρθρογραφεί για αυτά!

Δείτε επίσης:

Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!