ΤΡΟΠΟΣ ΒΑΦΗΣ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα που  χωράει 12-20 αυγά άνετα, για να μη χτυπάνε μεταξύ τους στο βρασμό, προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάζει καλά τα αυγά.

Καθαρίζουμε με ένα πανάκι με ξύδι τα αυγά και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με το νερό. Τα αυγά και το νερό μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 

Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι ξύδι στο νερό  και τις εξωτερικές φλούδες από 10 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια. 

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας μας σε μέτρια θερμοκρασία. Δεν θέλουμε να βράζει και να κοχλάζει πολύ το νερό μας γιατί θα χτυπιούνται περισσότερο τα αυγά μας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να σπάσουν.

Από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το νερό πρέπει να το αφήσουμε να βράζει (σε χαμηλή θερμοκρασία) για 20 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν και τα αυγά μας εσωτερικά. Το χρώμα τους στο τέλος του βρασμού θα έχει γίνει κόκκινο- κεραμιδί. Αν θέλουμε να γίνει σκούρο κόκκινο μπορούμε να τα αφήσουμε για 10-20 λεπτά ακόμη, αφού σβήσουμε την φωτιά μας. Όταν πάρουν το χρώμα που θέλουμε τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Τέλος τα τρίβουμε με ένα πανί που έχουμε βάλει λάδι για να γυαλίσουν και να πάρουν πιο έντονο χρώμα.


Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!


Γράφει η Αλεξάνδρα Χοροζίδου

Σύζυγος, μαμά, blogger, συγγραφέας, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης. Σπούδασα Φυσικοθεραπεία στο ΑΤΕΙΘ αλλά γρήγορα με κέρδισε η οικογένεια και η ανατροφή των παιδιών. Με ενδιαφέρει ό,τι αφορά την διαπαιδαγώγηση και την υγεία των παιδιών, την οικογενειακή ζωή, η συγγραφή και η δημιουργική γραφή, η Ιστορία και η λογοτεχνία, το blogging και η αρθρογραφία. Aκαλούθησα σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχω εκδώσει ένα βιβλίο που αναφέρεται σε μια εγκυμοσύνη μου ("Το θαύμα εντός μου" Ελληνοεκδοτική) και  ένα ιστορικό μυθιστόρημα για εφήβους ("Στις φλόγες του Αη Λια").

 Εκπαιδεύτηκα στο Personal Coaching μέσω του ICF και εργάζομαι ως Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης (Life Coach) για Γυναίκες και Μητέρες.

Θα με βρείτε στην ιστοσελίδα μου https://alexandrachorozidou.com/καθώς και στις σελίδες μου στο FB  Αλεξάνδρα Χοροζίδου / Alexandra Chorozidou - Personal Coach και στο Instagram https://www.instagram.com/alexandra_chorozidou_coach


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!