"ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ; " (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ)



Το Familives έχει τη χαρά να φιλοξενεί το βιβλίο της συγγραφέως Φρόσως Φωτεινάκη «Να σε κάνω μια αγκαλιά;» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και σε εικονογράφηση της Φωτεινής Τίκκου. 

Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας έχει πετύχει με ευχάριστο τρόπο να περνάει μέσω της ηρωίδας της, της Αντιγόνης, όλα τα νοήματα της αγκαλιάς. Την αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά, την αγκαλιά του παππού και της γιαγιάς αλλά και της θείας, του θείου, της ξαδέρφης και των φίλων. Πόσα πολλά συναισθήματα μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια η αγκαλιά; Την ασφάλεια, την ελευθερία κινήσεων, την δεκτικότητα, αλλά και την υπομονή και την ανοχή, για να γίνει το χατίρι του άλλου που θέλει να μας πάρει μια αγκαλιά, χωρίς εμείς να το θέλουμε πραγματικά. Το μήνυμα που θέλει να περάσει η συγγραφέας, και το πετυχαίνει, δεν είναι μόνο τα παραπάνω συναισθήματα. Είναι και τα όρια που θέτουμε εμείς οι ίδιοι στους γύρω μας. Δεν είναι ντροπή να πούμε όχι στα αγγίγματα, δεν είναι ντροπή να πούμε ότι δεν νιώθουμε άνετα όταν μας αγκαλιάζουν. Γιατί όπως λέει και η ίδια η συγγραφέας στο τέλος του βιβλίου της «ΑΓΚΑΛΙΑ! Το πιο όμορφο πράγμα πάνω στη Γη. Αρκεί να το θες εσύ!»

Η γραφή είναι απλή και κατανοητή για τους μικρούς αναγνώστες. Το κείμενο δεν είναι πυκνογραμμένο και όλα τα νοήματα που περνάει η συγγραφέας είναι ξεκάθαρα για παιδιά της ηλικίας , 4 ετών, που προορίζεται το βιβλίο αυτό. Η εικονογράφηση είναι υπέροχη με φωτεινά χρώματα και καθαρές γραμμές. 




Από το οπισθόφυλλο

Ο φίλος μου ο Σωτήρης με ρωτάει πάντα πριν με κάνει μια αγκαλιά! Νιώθω υπέροχα μαζί του! Υπάρχουν όμως πολλές, διαφορετικές αγκαλιές…Κάποιες με γεμίζουν χαρά και αγάπη, άλλες με κάνουν να τρέπομαι και άλλες να αγχώνομαι και να θέλω τόσο πολύ να πω «όχι»! Ποια αγκαλιά είναι ασφαλής για το παιδί μου; Πώς θα μιλήσω για τον αυτοσεβασμό, την οριθέτηση, τη συναίνεση χωρίς να πλημμυρίσω με φόβο και φοβίες; Ποια είναι η σπουδαιότερη, η πιο πολύτιμη αγκαλιά;

Μια ιστορία για το αδιαμφισβήτητο και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού να ορίζει τα όρια του σώματός του και να επιλέγει τις αγκαλιές του, ιδωμένη από τη ματιά και με την επιστημονική γνώση της Ψυχολόγου & Ψυχοθεραπεύτριας Φρόσως Φωτεινάκη. 



Γράφει η Αθηνά Ντόκα

Μητέρα δύο κοριτσιών, ιδιωτική υπάλληλος και πολυταξιδεμένη, εμπνέεται με τα απλά καθημερινά πράγματα και δημιουργεί δικές της ιστορίες. Της αρέσουν τα ταξίδια, η φωτογραφία, το διάβασμα, η μουσική και η καλή παρέα. Έχει συγγράψει παραμύθια και διηγήματα σε συλλογικά έργα, ενώ το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Χεράκια Καθαρά…Μικρόβια Μακριά» εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Για να επικοινωνήσετε μαζί της μπορείτε να τη βρείτε στο www.facebook.com/athina.ntoka




Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram , για να μη χάνετε κανένα post!