"Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΡΑΥΓΗΣ" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ)




Συγγραφέας: Ελπίδα Μηναδάκη

Εικονογράφηση: Κριστίν Μενάρ

Εκδόσεις: Υδροπλάνο

Στην αγκαλιά του Ειρηνικού μας μεταφέρει η συγγραφέας Ελπίδα Μηναδάκη στο νέο της βιβλίο «Η διάσωση της Νεραυγής»  που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο σε εικονογράφηση της Κριστίν Μενάρ.

Ένα όμορφο ξημέρωμα στη μέση του ωκεανού θα γεννηθεί η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας η Νεραυγή μαζί με την κολλητή της φίλη την Κυματιστή. Τα δελφίνια ζουν ελεύθερα και ευτυχισμένα φροντίζοντας το ένα το άλλο στο φυσικό τους σπίτι τον ωκεανό. Τι θα συμβεί όταν ξαφνικά η ελευθερία και η ζωή τους κινδυνεύσουν και ποιον ρόλο παίζουν οι άνθρωποι σε αυτό; Τι είναι το  «ψυχαγωγικό» δελφινάριο και πώς σχετίζεται με τους ήρωες της ιστορίας; Πώς είναι η ζωή των δελφινιών και τι διδάσκει σε εμάς τους ανθρώπους για την αγάπη και την αξία του περιβάλλοντος;

Μέσα από μια ευφάνταστη ιστορία για τη ζωή και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα θαλάσσια πλάσματα από την ανθρώπινη δραστηριότητα, η συγγραφέας αναδεικνύει σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και την στάση του ανθρώπου απέναντι στη φύση γενικότερα.

Τα μικρά αλλά γενναία μας δελφίνια, μέσα στην περιπέτειά τους θα συναντήσουν τον φόβο και τη σκληρότητα αλλά συνάμα την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια, δείχνοντάς μας έτσι πως η συμπεριφορά μας είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά και αλλάζει τον κόσμο μας!

Ανάμεσα στις λέξεις του παραμυθιού αναδύονται οι αξίες της φιλίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού προς το φυσικό περιβάλλον. 




Οι ζωηρές και τρυφερές εικόνες πλαισιώνουν αρμονικά τα μηνύματα της Νεραυγής και των φίλων της ενώ τονίζεται ο πολύ σημαντικός ρόλος των μεγάλων απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος όπως αυτός κατανοείται μέσα από τη τρυφερή ματιά των παιδιών.

Στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνονται δημιουργικά παιχνίδια και επιστημονικές πληροφορίες για τη ζωή των δελφινιών για μεγαλύτερη κατανόηση και ενημέρωση μικρών και μεγάλων.

Ελάτε και εσείς σε ένα μοναδικό και τρυφερό ταξίδι στον κόσμο των δελφινιών και θα ανακαλύψετε πως ο κόσμος αυτός δεν είναι και τόσο διαφορετικός από τον δικό μας,  γιατί το δικαίωμα στην ελευθερία και την αγάπη είναι κοινό και αναφαίρετο για όλες τις μορφές ζωής!


Γράφει η Ελισάβετ Αγόρου

Εκπαιδευτικός, αρθρογράφος, συγγραφέας

Φύσει ανήσυχο και ενθουσιώδες πνεύμα. Φοιτήτρια του παιδαγωγικού τμήματος νηπιαγωγών με σπουδές στη παράλληλη στήριξη. Η αγάπη της για τα παιδιά και η διάθεσή της για προσφορά την έκαναν να ξεκινήσει σπουδές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Θέματα που την ενδιαφέρουν: συμπερίληψη και διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Αγαπά την ποίηση. Έχει διακριθεί σε ποιητικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Ποιήματά της δημοσιεύονται σε γνωστές λογοτεχνικές ιστοσελίδες. Επίσης, δηλώνει λάτρης των εναλλακτικών διακοπών, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ταξίδια σε μέρη μη ιδιαίτερα τουριστικά, σε ‘κρυμμένους παραδείσους'. Το γράψιμο είναι για εκείνη τρόπος ζωής, καταφύγιο και μέσο έκφρασης μύχιων σκέψεων και συναισθημάτων. Αρθρογραφεί, επίσης, και στο THENOTEBOOK.GR.
Μότο της: 'Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και χαρισματικό. Ένας εκπαιδευτικός με όραμα και τεράστια αποθέματα αγάπης μπορεί να το βοηθήσει να ξεδιπλώσει όλες του τις δυνατότητες.’


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram, για να μη χάνετε κανένα post!