ΔΙΔΥΜΑ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ (ΜΕΡΟΣ Α')






Θα έλεγε κανείς πως είναι δύσκολο!


Όχι δεν είναι δύσκολο απλά είναι ένα μεγάλο στοίχημα! Ίσως το μεγαλύτερο που έχετε βάλει ως τώρα με τον εαυτό σας. Θα μου πείτε και τώρα δηλαδή τι κάνουμε?


Αρχικά να ξέρετε πως τα δίδυμα γεννιούνται με κάτι μαγικό μεταξύ τους, που αν το "διαβάσετε", αν το ανακαλύψετε τότε έχετε λύσει κάθε σας θέμα! Από την αρχή ο πρώτος άνθρωπος που γνώρισαν ήταν το ένα διδυμάκι με το άλλο! Ο πρώτος άνθρωπος που ανέπνευσαν μαζί και που αισθάνθηκαν μέχρι και το χτύπο της καρδιάς τους.


Οπότε αυτό θα διευκολύνει τις στιγμές μοναξιάς στο δωμάτιο! Ίσως και να είναι γι αυτά πιο εύκολο να μεταβούν από το δωμάτιο της μαμάς και του μπαμπά στο δικό τους! Ίσως και να παίζουν πιο πολύ το ένα με το άλλο στο πάρκο τους όταν θέλετε να πιείτε μια γρήγορη γουλιά καφέ!


Φυσικά δεν αναφέρω πως όλα είναι ιδανικά και εύκολα, αλλά εάν νιώσετε πως είναι μια δεμένη ομάδα μεταξύ τους θα εκμεταλλευτείτε τη σχέση τους για λίγη ξεκούραση!


ΥΠΝΟΣ:

Αρχικά μαθαίνουν να ξεκουράζονται 

και στη φασαρία. Εφόσον το ένα μπορεί να είναι πιο ζωηρό, το οποίο σημαίνει ότι ήταν και στην κοιλιά ζωηρό. Μην προσπαθήσετε να τα απομονώσετε  για να μην ξυπνήσει το ένα το άλλο, έτσι έμαθαν από την κοιλίτσα και έτσι θα συνεχίσουν να πορεύονται,  αν κάποιος δεν επέμβει να τους το αλλάξει! 






ΦΑΓΗΤΟ:

Αν ξεκινήσατε να τα ταΐζετε μαζί το πιο πιθανό είναι το ένα να είναι πιο αργό στο φαγητό του ή στη χώνεψη, αυτό σίγουρα τρώει χρόνο από τον πιθανό δικό σας ύπνο/ξεκούραση την ώρα που κοιμούνται και τα ίδια.

Μια λύση είναι να κλέβετε ένα πεντάλεπτο κάθε φορά από τον ύπνο του πιο αργού μωρού σας έτσι ώστε να προλαβαίνετε το πιο γρήγορο! Όταν δηλαδή  φτάσει το επόμενο τρίωρο  ξυπνάτε και τα δυο μαζί (ίσως το γρήγορο να έχει ήδη πεινάσει οπότε πιθανόν να έχει ξυπνήσει μόνο του) εκεί ακριβώς είναι και το κλέψιμο των 5" λεπτών. Ξυπνάτε και το δεύτερο μωράκι σας, το απασχολείτε όσο το πρώτο τρώει και μέχρι να χωνέψει έρχεται και η σειρά του δεύτερου!

Μια πρόταση είναι να βάλετε τα ριλαξ στο πάτωμα, να καθίσετε ανάμεσα τους έχοντας κοντά σας μπιμπερό, σαλιάρες πανάκια και ότι άλλο θα χρειαστείτε για το τάισμα χωρίς να ξανασηκωθείτε και μέχρι να ταΐσετε στα πόδια σας το ένα παίζετε και κουνάτε το άλλο και τούμπαλιν!


Την ίδια γραμμή μπορείτε να ακολουθήσετε από την αρχή της ζωούλα τους έως όλες τις φάσεις της ανάπτυξής τους!


Στο επόμενο άρθρο θα σας αναφέρω tips που θα βοηθήσουν στη συνεργασία τους και στη συνύπαρξη τους. Ίσως εκεί τα πράγματα να ζορίσουν λίγο παραπάνω, εκεί που αρχίζει η διαπαιδαγώγηση και το σχήμα του χαρακτήρα! Υπάρχουν όμως εύκολες λύσεις και γι' αυτά!


Ως τότε όμως μην ξεχνάτε πως αυτά τα δύο παιδάκια είναι ομάδα από κοιλιάς! 



Γράφει η Άννα Βουρλιώτου


Ηθοποιός, δασκάλα θεατρικής αγωγής και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε πάρτι και εκδηλώσεις.37 ετών με δίδυμα 6χρονα αγοράκια.
Αγαπάει τα ταξίδια, το καλό φαγητό, το θέατρο και αναζητά χώρους/μέρη ενασχόλησης για γονιό και παιδί.
Ψάχνει άπειρες δραστηριότητες μέσα και έξω από το σπίτι με τα παιδιά.
Στο fcb διαθέτει την ομάδα ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΆ. Και στο youtube αφηγείται ιστορίες για καληνύχτα ως Άννα Μπανάνα.







Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram για να μη χάνετε κανένα post!