"ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ: Η ΣΥΝΤΑΓΗ" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ)

 Σύμπαν στον φούρνο: Η ΣΥΝΤΑΓΗ, του Alec Carvlin





Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο, έξυπνο και διαφορετικό που επιχειρεί να μας διδάξει πως να φτιάξουμε ένα ολόκληρο σύμπαν στην…κουζίνα μας!

Χρησιμοποιώντας απλή γλώσσα και τα στοιχεία του σύμπαντος ως… υλικά μαγειρικής ο συγγραφέας μετατρέπει την κουζίνα μας σε έναν μαγικό χωροχρόνο όπου καταφέρνουμε από το τίποτα να δημιουργήσουμε ολόκληρο το σύμπαν!

Σκληρό εξώφυλλο, εντυπωσιακή εικονογράφηση και μικρό κείμενο που πλαισιώνει απόλυτα τις εικόνες, δημιουργούν ευφάνταστη πλοκή και μαγικές σκέψεις.

Στο τέλος του βιβλίου οι μικροί σεφ θα έχουν μάθει να δημιουργού μόνοι τους ολόκληρο σύμπαν αλλά θα μάθουν επίσης, πως τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ανακάλυψη πως το σύμπαν ανήκει σε όλους και όλοι είμαστε σημαντικά κομμάτια του και είναι τέλειο γιατί είναι δικό μας.

Πολύ όμορφη ιδέα στο τέλος του κειμένου, οι επιστημονικές σημειώσεις για ακόμη καλύτερη κατανόηση των όσων μάθαμε με διασκεδαστικό τρόπο.

Το βιβλίο προκαλεί τα παιδιά που τους αρέσει η επιστήμη σε ένα ταξίδι φαντασίας πασπαλισμένο με χιούμορ και πολλά χρώματα, σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα σε μορφή βιβλίου.




Περιγραφή (οπισθόφυλλο)

Για να φτιάξεις ένα σύµπαν, θα χρειαστείς έναν σωρό από τίποτα. Σωστά ακούσατε, ούτε ένα πράγµα!

Ένα πρωτότυπο εικονογραφηµένο βιβλίο που χρησιµοποιεί τον κόσµο της µαγειρικής για να δείξει στα παιδιά πώς δηµιουργήθηκε το σύµπαν.

Ο συγγραφέας µαθαίνει στα παιδιά βασικές έννοιες της αστρονοµίας µέσα από µια συνταγή. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν βοηθητικές σηµειώσεις και ένα γλωσσάρι.

Μέσα από μια πρωτότυπη διασκεδαστική έκδοση, με εικονογράφηση σε εντυπωσιακούς νέον και ασπρόμαυρους χρωματισμούς, οι μικροί αναγνώστες μπορούν να κατανοήσουν την δημιουργία του σύμπαντος. Το βιβλίο καταλήγει με το συμπέρασμα ότι το σύμπαν ανήκει σε όλους μας και ότι όλοι είμαστε τέλειοι όπως είμαστε



Γράφει η Δήμητρα Αναστασοπούλου Ζαχαράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβρη του 1985. 
Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε πολλά παιδαγωγικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες . Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως παιδαγωγός σε δομές φιλοξενίας και προστασίας ανηλίκων, ενώ έχει εργαστεί και με παιδιά ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ασχολείται με τον εθελοντισμό και αγαπάει την δουλειά της και τις δημιουργικές δραστηριότητες με παιδιά. 
Πάντα έγραφε ποιήματα και διηγήματα. Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blog (σε ένα εκ αυτών στην στήλη των Συνεντεύξεων), ενώ διατηρεί σελίδα- προσωπικό ιστολόγιο στο Facebook με περισσότερα από 12.000 μέλη. 
Tο πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα  κυκλοφορεί τον Ιούλιο του 2022 από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. 
Φιλοδοξεί τα μυθιστορήματα και τα παραμύθια της να αποτελέσουν την απαρχή ενός διαδραστικού παιχνιδιού με τους αναγνώστες.
Μπορείτε να την βρείτε εδώ:
https://www.facebook.com/dimitra.zacharaki12




Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, & Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!