"ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ" (ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ)




 «Μια εβδομάδα με τη γιαγιά και τον παππού» 

Της Διαλεκτής Γανίτη 

Eικόνες από Zafouko Yamamoto 

Kυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική 



Ποιος θα μπορούσε φανταστεί μια ζωή χωρίς τον παππού και τη γιαγιά να είναι μέρος της; 

Κανείς νομίζω. 

Ένα τρυφερό βιβλίο που δίνει πολύ  χώρο στη γιαγιά και τον παππού.  Ας παραδεχτούμε ότι όλοι μας νιώθουμε ή νιώσαμε ενοχές  που αφήναμε τα παιδιά για να πάμε μια εκδρομή χωρίς εκείνα. Ναι μας λείπανε, ναι ξέραμε μέσα μας ότι θα φάνε πολλά γλυκά και θα δουν πολύ τηλεόραση. 

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Τα παιδιά εκείνες τις ώρες ζουν μαγικές στιγμές , περισσεύουν οι αγκαλιές, η τρυφερότητα και τα φιλιά. 


Περίληψη

Η γιαγιά και ο παππούς λένε τις πιο ωραίες ιστορίες. Το σπίτι τους είναι πάντα ένα μικρό κάστρο όπου επιτρέπονται πολλά «απαγορευμένα» πράγματα και έχει την πιο ωραία μυρωδιά του κόσμου. Δεν μας χαλάνε χατίρι και οι γλυκιές αναμνήσεις από τις στιγμές που περνάμε μαζί τους μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή! Ένα κουτί γεμάτο με τέτοιες αναμνήσεις παίρνει μαζί της η Τιτή, μετά από μια εβδομάδα με τον παππού και τη γιαγιά! Ποιους «θησαυρούς» ανακάλυψε στις εξερευνήσεις της;


Η Διαλεκτή Γανίτη στην πρώτη της εμφάνιση στο χώρο της συγγραφής μας δίνει την  τρυφερή ιστορία της Τίτης  που θα περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα με τον παππού και τη γιαγιά. Έρευνες αποδεικνύουν την ευεργετική επίδραση  που φέρνει η επαφή με τα εγγόνια και για τις δύο πλευρές.  Ας αποδεχτούμε ότι εμείς οι γονείς είμαστε σκορπισμένοι σε διάφορες υποχρεώσεις και ας δώσουμε χώρο στους παππούδες να δώσουν μαθήματα υπομονής, σοφίας και γενναιοδωρίας στα παιδιά μας. 

Η Διαλεκτή Γανίτη με περίτεχνο τρόπο συνδιάζει το ταξίδι της Τίτης με  πλούσια ερεθίσματα και μικρούς «θησαυρούς» που θα συνοδεύουν τη μικρή ηρωίδα στον κόσμο της φαντασίας της  για πολλά χρόνια.

Μια γλυκιά αναγνωστική γεύση μου άφησε το βιβλίο γι αυτό και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα! 


Γράφει η Κατερίνα Γαγανέλη 

Είναι  Αξιωματικός του Π.Ν. Συστήνεται ως λαφυρατζού στιγμών και αιθεροβάμων.  Η εμφάνιση στο χώρο της συγγραφής έγινε με το παιδικό μυθιστόρημα  “Με λενε Πάτρα”. Εκδόθηκε το 2021 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ. Ακολούθησε μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Ουαί Υμίν».

Βρείτε την εδώ

 https://www.facebook.com/GaganeliKaterina/ 

https://www.instagram.com/katerina_gaganeli/?hl=en


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram  , για να μη χάνετε κανένα post!