ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΠΡΙΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ



Και ναι…

Βρήκες τον πρίγκιπα σου και είσαι έτοιμη να πεις το μεγάλο ναι. Ένα ναι που δε μοιάζει με κανένα άλλο γιατί αλλάζει τη ζωή σου εντελώς. 

Λίγο πριν φτάσει η ώρα η καλή, η ώρα που θα κάνετε γνωστό στους πάντες πως εσείς οι δύο πλέον είσαστε σάρκα μία..ίσως πρέπει να κουβεντιάσουμε. 

Ας δούμε μαζί μαζί μερικές χρήσιμες συμβουλές από ανθρώπους που έζησαν μαζί μια ολόκληρη ζωή και τα κατάφεραν. Ασφαλώς και θα αντιμετώπισαν προβλήματα,ασφαλώς και θα καυγάδισαν. ΔΕΝ τα παράτησαν όμως. Γιατί σ’αγαπάω θα πεί περπατάω δίπλα σου, ούτε πίσω σου, ούτε μπροστά σου. 

Τι μας είπαν για γάμο τους. 


ΤΑΜΕΙΟ: Πραγματικά αυτή η συζήτηση είναι πολύ σημαντική και πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να ξεχάσετε αμφότεροι τον τρόπο που λειτουργούσατε με το πορτοφόλι σας πριν φτάσετε στο γάμο. Μπορεί να τρώγατε τοστ για ένα ολόκληρο μήνα προκειμένου να πάρετε το γκάτζετ που ζαχαρώνετε εδώ και καιρό ή τις γόβες λουστρίνι που σας κοιτάνε μέσα από τη βιτρίνα. Τώρα όμως δε γίνεται να το αποκτήσεις χωρίς να το κουβεντιάσεις με το συντροφό σου. Μπορεί να μοιάζει απλό αλλά δεν είναι.

ΘΥΜΟΣ: Είναι αποδεκτό το «αγάπη δίχως πείσματα, δεν έχει νοστιμάδα» αλλά με μέτρο. Σε κανένα δεν αρέσει να βλέπει το συντροφό του μουτρωμένο για μέρες και σε κάθε προσπάθεια προσέγγισης προκειμένου να λυθούν οι διαφορές να αντιμετωπίζει ένα τοίχο. Συμβίωση θα πει κατανόηση, γάμος θα πει κατανόηση και  συμμαχία. Μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσετε τα πάντα! 

ΠΕΘΕΡΙΚΑ: Μην τα ξαναλέμε, και έσονται οι δύο εις σάρκα μία! Ξεκαθαρίστε από την αρχή ότι θα αγαπάτε τους γονείς σας και όλο την οικογένεια σας αλλά στα θέματα διαχείρισης του σπιτιού σας θα είσαστε μόνοι σας. Αυτό αφορά και τους φίλους σας. Όσο κολλητοί κι αν είσασταν μαζί τους δείτε τον συντροφό σας σαν τον καλύτερο φίλο σας. Χωρίς μυστικά αναμεσά σας που θα δηλητηριάζουν τη σχέση σας και την καθημερινοτητά σας. 

ΠΑΙΔΙΑ: Άλλο τεράστιο κεφάλαιο στην κοινή ζωή σας. Μιλήστε για αυτό το θέμα ανοιχτά και όσο πιο νωρίς γίνεται. Είναι πολύ άσχημο να θέλει ο ένας να μεγαλώσει η οικογένεια και ο άλλος να αρνείται πεισματικά.  Κι αφού συμφωνήσετε τελικά ότι θέλετε να φέρετε παιδιά στον κόσμο μην αμελήσετε να κουβεντιάσετε για τον τρόπο ανατροφής τους. Θα είναι πρόβλημα αν κάποιος εκ των δύο μεγάλωσε σε πολύ χαλαρό περιβάλλον και φαντάζεται κάτι αντίστοιχο ενώ το έτερον ήμισυ σε ένα πολύ πειθαρχημένο. Η σύγκρουση είναι δεδομένη. Μιλήστε ξεκάθαρα για το ρόλο που θα αναλάβει ο καθένας και στην πορεία μην παρεκλίνετε πολύ από τα συμφωνηθέντα. Να θυμάστε ο λόγος είναι συμβόλαιο αλλά κι αν αθετηθεί όλα λύνονται με καλή διάθεση και κουβέντα. 

ΔΟΥΛΕΙΕΣ: Όσο παράλογο κι αν ακούγεται το μοίρασμα στις δουλειές του σπιτιού βοηθάει το γάμο. Βάλτε μουσική και χορέψτε με τη σφουγγαρίστρα όσο εκείνος θα τραγουδάει ξεσκονίζοντας. Κάντε πράγματα μαζί, ακόμα και το πλύσιμο των πιάτων. Το δε άπλωμα των ρούχων μας φέρνει πιο κοντά.




Εν κατακλείδι δεν υπάρχει κανένα μαγικό ραβδί που θα εξασφαλίσει την ευτυχία και μακροημέρευση ενός γάμου. Όπως διαπιστώσαμε και παραπάνω το μεγαλύτερο μυστικό είναι η συζήτηση. Μέχρι να βγάλει μαλλί η γλώσσα μας, θα μιλάμε και δε θα τα παρατήσουμε στην πρώτη δυσκολία. 

Η ώρα η καλή!!    


Γράφει η Κατερίνα Γαγανέλη 

Η Κατερίνα Γαγανέλη είναι Αξιωματικός του Π.Ν. Οι φίλοι της την περιγράφουν ως ανήσυχο πνεύμα και καλλιτεχνική φύση. Αγαπάει να γράφει και να διαβάζει. Η εμφάνιση στο χώρο της συγγραφής έγινε με το παιδικό μυθιστόρημα “Με λένε Πάτρα”. Εκδόθηκε το 2021 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κομνηνός. Ακολούθησε το 2022 μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Ουαί Υμίν» από τις εκδόσεις Sueno. Το 2023 θα ανέβει μια θεατρική παράσταση σε δικό της έργο με τίτλο "Ο Μιμικος και η φτέρη" Ζει στην Κρήτη με τον άντρα της και τις δύο ενήλικες κόρες της!



Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram  , για να μη χάνετε κανένα post!