"ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ" (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)



 Βιβλίο: Tο πράσινο υποβρύχιο

Συγγραφέας: Πολ Μακάρτνεϊ

Εικονογράφηση: Κάθριν  Ντερστ

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα θα μετατραπεί σε μια αξέχαστη περιπέτεια για τα τέσσερα εγγονάκια του ατρόμητου εξερευνητή παππού που τον φωνάζουν Αρχηγό! Οι ήρωες της ιστορίας μας θα επιβιβαστούν στο πράσινο υποβρύχιο, την πρόσφατη εφεύρεση του Αρχηγού και με τη βοήθεια λίγης μαγείας θα πλεύσουν σε ουρανούς και θάλασσες αναζητώντας τα ίχνη της πολυταξιδεμένης και ατρόμητης γιαγιάς τους. 

Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν νέους κόσμους, μέρη και φίλους. Θα καταφέρουν άραγε να τη βρουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στο μεγάλο και ενδιαφέρον ταξίδι τους; Τι σχέση μπορεί να  έχει μια χρυσή μαγική πυξίδα με όλα αυτά;

Μια περιπέτεια βουτηγμένη στη μαγεία και την αγάπη κρύβει η νέα ιστορία του θρύλου των Beatles Πολ Μακάρτνεϊ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο σε εικονογράφηση της Κάθριν  Ντερστ.



Τα πράσινο υποβρύχιο είναι έτοιμο να μας ταξιδέψει σε ουρανούς και θάλασσες ενώ γνωρίζουμε τις ομορφιές του κόσμου μας που κρύβονται κυριολεκτικά παντού!

Η τρυφερή σχέση του παππού και της γιαγιά με τα εγγονάκια αναδεικνύεται μέσα από τις τρυφερές εικόνες και το μοίρασμα ιστοριών που έχουν να μας διδάξουν πολλά. Ακολουθώντας τους πρωταγωνιστές της ιστορίας βλέπουμε πως η περιπέτεια δεν έχει ηλικία αλλά βρίσκεται στην ψυχή όλων των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τη ζωή με όρεξη και περιέργεια!

Πόσα πολλά μπορούμε να μάθουμε και πόσες νέες περιπέτειες και κόσμους μπορούμε να γνωρίσουμε ταξιδεύοντας με την καρδιά και τη φαντασία μας στις ιστορίες του παππού και της γιαγιά μας; Αυτό μας καλεί να ανακαλύψουμε το πράσινο υποβρύχιο μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι. Μην το χάσετε!



Γράφει η Ελισάβετ Αγόρου

Εκπαιδευτικός, αρθρογράφος, συγγραφέας

Φύσει ανήσυχο και ενθουσιώδες πνεύμα. Φοιτήτρια του παιδαγωγικού τμήματος νηπιαγωγών με σπουδές στη παράλληλη στήριξη. Η αγάπη της για τα παιδιά και η διάθεσή της για προσφορά την έκαναν να ξεκινήσει σπουδές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Θέματα που την ενδιαφέρουν: συμπερίληψη και διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Αγαπά την ποίηση. Έχει διακριθεί σε ποιητικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Ποιήματά της δημοσιεύονται σε γνωστές λογοτεχνικές ιστοσελίδες. Επίσης, δηλώνει λάτρης των εναλλακτικών διακοπών, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ταξίδια σε μέρη μη ιδιαίτερα τουριστικά, σε ‘κρυμμένους παραδείσους'. Το γράψιμο είναι για εκείνη τρόπος ζωής, καταφύγιο και μέσο έκφρασης μύχιων σκέψεων και συναισθημάτων. Αρθρογραφεί, επίσης, και στο THENOTEBOOK.GR.
Μότο της: 'Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και χαρισματικό. Ένας εκπαιδευτικός με όραμα και τεράστια αποθέματα αγάπης μπορεί να το βοηθήσει να ξεδιπλώσει όλες του τις δυνατότητες.’


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε το Familives σε Facebook & Instagram  Twitter , για να μη χάνετε κανένα post!